20.1 C
Alanya, TR
Saturday, April 27, 2024
Forside Alt om Alanya Blomster, buske og træer i Tyrkiet

Blomster, buske og træer i Tyrkiet

5769
- Annonce -

Blomster, buske og træer i Tyrkiet

Brændenælder gavner kroppen ! 


Paa Tyrkisk hedder den ”
ısırgan otu”
Hvad er brændenælde godt for, hvad er dens fordele?

En af de vigtigste urter brugt til menneskers sundhed i historien er brændenælde. Da brændenælde er en lægeplante, bruges den ofte inden for alternativ medicin. Dog bør håndsker bruges under opsamling af brændenælde. Ellers vil de kemiske syrer i bladene komme ud ved kontakt og forårsage hudirritation.

Du kan lave olier og cremer af brændenælder, men mest kendt er den nok som den, hvor du tørrer bladene.

Brændenælde er en af ​​de planter, der undres og undersøges blandt mennesker, fordi dens fordele er nævnt mange gange af eksperter, som İbrahim Saracoğlu siger : En nælde, som forårsager irritation ved kontakt med huden, er meget helbredende.

Det ses, at brændenælde, som generelt indtages som te, ogsaa laves til suppe i nogle Tyrkiske Regioner.

Selvom dets hjemland er Nordasien, dyrkes brændenælde, ogsaa over alt i Tyrkiet.

Hvad er brændenælde godt for ?

Fordele med brændenælde

Planter i naturen har forskellige virkninger på menneskers sundhed. Brændenælde er en af ​​de meget gavnlige planter. Nælden er blevet brugt til behandling af sygdomme for menneskers sundhed siden oldtiden.

På grund af sit indhold af antimikrobielle og antioxidanter, har planten mange egenskaber.

Derudover har den også en smertestillende effekt.

Den fjerner de giftstoffer, der er ophobet i kroppen

Den forhindrer dannelsen af ​​nyresten.

Den er god mod hovedpine.

Den hjælper med at reducere ødemer i kroppen.

Den er effektiv til at regulere og øge blodcirkulationen.

Den er gavnligt for hjertesundheden.

Den helbreder urinvejsinfektioner.

Den anbefales til personer, der har luftvejsproblemer.

Den er god mod allergi

Den er effektiv mod gigt.

Folk, der oplever forkalkning og ledsmerter, kan indtage det som en te.

Den er gavnligt for mænd med prostataproblemer

Den er god for knoglesundheden.

Den har fordele for hudens sundhed.

Det kan bruges til at reducere problemer med hårtab.

Brændenælde skader

HUSK at bruge håndsker under indsamlingen af ​​brændenælde, ellers opstår der hudirritation. Svedende

Det vigtige er at være opmærksom på, ved brug af brændenælde er, at den friske brændenælde ikke kommer i kontakt med hud eller sår.

Kan ammende mødre drikke brændenælde?

Ammende mødre sørger for at indtage fødevarer, der vil øge deres mælkeproduktion under amning, de gravide har ogsaa gavn af urteteer – Brændenalden er ærles god til at øge mælkeproduktionen.

Er brændenælde god mod urinvejsinfektion?

Da brændenælde er en plante med antibakterielle egenskaber, er den god mod urinvejsinfektioner. Det ses ogsaa, at det bruges til behandling af prostatasygdom, hos mænd.

Nælderne vokser hovedsageligt i bjergene, og planterne kan blive flere meter høje, saa vær forsigtig, tag en langærmet bluse og håndsker paa, hvis du skal plukke nælderne.

Tyrkisk Hibiscus te, naturlig (Ogsaa kaldet Hawai blomst)

Hibiscus  er en blomsterlægt, som er udbredt i tempererede, subtropiske og tropiske områder af især Afrika og Asien. Men planten dyrkes ogsaa i Tyrkiet.

Der findes mere end 200 arter, som kan være enårige urter, stauder, buske eller træer.

Bladene er ovale til lancetformede. Blomsterne er store og trompetformede med fem kronblade. Frugten er en femrummet kapsel, som åbner sig ved modenhed.

Hibiscus te fra specielle regioner i Tyrkiet.

  • Ingen kemikalier,
  • Ingen tilsætningsstoffer,
  • Intet andet end Ren tyrkisk hibiscuste
  • Giver fuldstændig afslapning.
  • Hjælper med at fremskynde stofskiftet.
  • Hjælper med at lindre højt blodtryk, højt kolesteroltal, fordøjelseskanalen, immunsystem og inflammatoriske problemer.
  • Hjælper med at helbrede leversygdom.
  • Øger dit energiniveau.
  • Soltørret uden brug af kemikalier..
  • En fyldig forfriskende sød smag og en behagelig, langvarig blomstereftersmag.
  • Fyldt med antioxidanter.
  • Vil du forsøge dig med selv af lave Hibiscus te, er det ganske enkelt at gøre.
    Du plukker de smukke afblomstrede blomster, lægger dem paa et stykke pap, eller en bakke, og stiller dem til tørre i solen et par dage, og saa har du den lækreste te, blomsterne kan ogsaa bruges til at, helt friske, kom dem bare i kogende vand.
    Brug ikke plantens blade til te, den kan være temmelig besk.

Tyrkisk Valmue

Valmueplanten er meget attraktiv, vokser hurtigt og blomstre smukt i flere uger. Mange arter er toårige og de etårige sår sig selv igen. Blomsterne har en stor tiltrækningskraft på bierne og insekterne i øvrigt og i hvilket som helst bed den står, vil den straks falde en i øjnene.

Den Tyrkiske Valmue kan vokse sig meget stor, helt op til 60 til 100 cm høje blomsterstængler. Den flerårige, urteagtige prydplante stammer fra Tyrkiet, Kaukasus og det nære Asien. Der vokser i højdelagene fra 500 meter til 2.000 meter og er også vinterhårdfør.

Den Tyrkiske Valmue har en opret og buskagtig vækst.

Den udvikler store mørkerøde blomster. De har en gennemsnitsdiameter på 10 til 20 cm. I blomstermidten er der næsten altid en sort plet. Blomstermidten er skålformet. Blomstringstiden ligger i perioden maj til juni.

Efter blomstringen kan der foretages en tilbage skæring af de øverste stængelblade. Planten retter sig hurtigt til og i sensommeren blomstrer den igen. De vintergrønne blade og stænglerne er behåret med lange børster.

Dyrkning:
Den Tyrkiske Valmue er let at dyrke og den spirer ret hurtigt.

Oprindelse og navn

Selvfølgelig kommer den Tyrkiske Valmue fra Tyrkiet. Men ikke kun fra Tyrkiet, den oprindelige rødder kommer ind i Iran og Kaukasus. Tyrkisk valmue er ikke blomstens eneste navn. I dagligdagssprog hedder den ogsaa orientalsk valmue, havevalmue. Det botaniske navn er “Papaver orientale”

blomsterfarver

Typisk flerårige valmuer er ildrøde, såvel som den oprindelige sort, som i dag stadig vokser vildt i mindre Asiens bjerge, valmuen blomstrer nu i hvid, lyserød, lilla, og selvfølgelig i utallige nuancer af rød. Selv små accenter i form af forskellige farvede pletter beriger blomsterne.

Næsten over alt i Tyrkiet vokser den Tyrkiske valmue i naturen.

En helt almindelig søndag med masser af blomster i Alanya

 

FINDES DEN SORTE ROSE ?

Svaret er, JA, den findes i Tyrkiet.

Halfeti roser –  den eneste naturlige sorte roser, der findes

Selvom mange planteskoler eller blomsterhandlere stræber efter at farve rosenblomster ved hjælp af farvestoffer, er det faktisk noget, der ikke burde være nødvendigt. I den lille landsby Halfeti i det sydlige Tyrkiet bor Halfeti-roserne, som er helt sorte . Dette skyldes, at jorden har meget specielle forhold, den indeholder også vandopløselige pigmenter kaldet anthocyaniner, som reagerer på pH.

De smukke sorte roser, er nogle af de mest slående blomster i verden. Farven sort har altid været forbundet med død, negativ, tristhed og sorg, så det faktum, at en levende plante kan producere blomster i en så mørk farve er noget utroligt, da livet kommer sammen med døden.

Det er netop dette mysterium, der gør sorte roser til meget efterspurgte blomster. Men, Findes de virkelig i naturen, eller er de menneskelige værker?

Målrettet avlsarbejde i gartnerier har dog frembragt tulipaner og  roser med sorte  blomster. Farven har ingen biologisk værdi for planter,  men  skal blot tiltale menneskets øje.
I ekstreme miljøer findes dersorteblomster/roser som er helt naturlige.

Platan træer

Mange er meget fascineret af Platantræerne, for det første har de en fin grøn farve, og her i Tyrkiet er de voldsomme store.
I Gedevet, i bjergene, ikke langt fra Alanya, står der et kæmpe platantræ på torvet ved Moskeen, der er et kæmpe hul i træet, og i mange år har der været herrefrisør i træet, for et par år siden døde han, så nu. . . . . . . . . . sælges der. tørret frugt derfra.
Jeg har taget billeder derfra, håber de giver en lille ide om hvordan træet ser ud.
I verden er der mange gamle træer, Platantræet er et af de ældste og mest fantastiske planter.
Slægten af ​​platantræer har 11 stedsegrønne og løvfældende træer. De fleste platan træer vokser i Nordamerika, Lilleasien og Europa… På Kaukasus området er der meget gamle træer, hvis alder er ca. 2 tusind år.
Den ældste repræsentant for platan træer vokser i Tyrkiet, dens alder er 2300 år. Træets højde når 60 meter, og dens omkreds er 42 meter, stammens diameter er 13,4 meter.
I gamle dage kaldte folk platan træet orientalske “ahorn”, fordi det bladene ligner ahornblade… I varme klimaer, giver de skygge og kølighed.
I landene i Fjern- og Mellemøsten såvel som på Balkanhalvøen har beboerne plantet platan træer nær deres hjem, templer og brønde i mange Aar. fordi de giver god skygge og kølighed på varme dage…
Platan træet er et højt løvfældende træ. Stammen når i gennemsnit en højde på 25-30 meter, træets omkreds er op til 12 meter i diameter.

 Platan træer er vokser også i Danmark, hvor de bliver brugt som bytræer, fordi de tåler bil os i store mængder, men de bliver dog ikke nær saa store.

TULIPANER

Foråret er på vej, går man en tur i Alanya, står tulipanerne i snart i fuld flor, der er rigtig mange anlæg der er tilplantet med tulipaner, i forskellige farver og mønstre.
Mange forbinder Holland med tulipanen, men faktisk begyndte Tyrkiet at dyrke tulipaner allerede i år 1000, og først i 1600 tallet importerede Holland de smukke blomsterløg fra Tyrkiet.
Mange ved ikke at tulipanen er Tyrkiets national blomst , på Tyrkisk hedder tulipanen Lale.
Udformningen af ​​de fine små glas man får serveret te i over alt i Tyrkiet, er også inspireret af tulipanen.
Her er lidt billeder fra området ved Atatürk statuen.
Opdateret 11/3 – 2022

Tulipaner, forårsbebuderen, blomstrer i Alanya

Alanya Kommunes park- og havedirektoratet udførte blomsterdesign bestående af tulipaner, påskeliljer og hyacinter, hvilket varslede forårets ankomst.

Med blomstringen af ​​tulipan-, påskeliljer- og hyacintløg plantet om vinteren, blev byens parker og grønne områder til en kæmpe oase af farver.
De grønne områder, hvor lokale borgere og turister viser stor interesse både for sightseeing og fotografering, tager igen i år en plads i mindebogen.

Alanya kommunes park- og havechef Nazmi Uyar sagde i sin erklæring; “Løgplanter fortsætter med at være en del af vores kultur. Af denne grund bruger vi løgplanter til landskabspleje hvert år i grønne områder i mange dele af byen.
De blomsterhaver, vi har designet med løgplanter, forvandler visualiteten af ​​vores by til en ” blomsterfestival.”

ISPARTA, Lavendler og roser i stor stil

Roser, rosense, isparta, alanya, tyrkia, Isparta,lavendel og rosernes by

Isparta ligger ca. 233 km. fra Alanya, og er kendt for sine store lavendel og rose plantager. Turen fra Alanya tager ca. 3,5 time, men det er bestemt ikke en kedelig tur.

Vejene er store, og omgivet af den smukkeste natur med træer, bjerge og søer.

For at komme til rose plantagen skal man igennem byen og ud til en af ​​de mindre landsbyer. Her producerer rosenprodukter, man kan besøge et museum som viser, hvordan man før han producerede rosenolie, og man kan besøge den nye del af fabrikken, hvor man ser hvordan rosenolie produceres i dag.
Den nye fabrik åbnede i 1954. Der er også en lille butik, hvor du finder et stort udvalg af rosenprodukter, samt et rum fyldt med rosenblade, hvor man kan de mest fantastiske billeder.

Rosen olien er en af ​​naturens flotteste produkter.

Du får rensende, helbredende produkter i forskellige kategorier som hudpleje, hånd- og kropspleje, personlig pleje og solserier.

Produkterne kan bruges til at give huden skønhed, skabe en behagelig duft i hjemmet, personlig pleje og at beskytte kroppen mod solen. Det er også muligt at finde produkter, som kan bruges i madlavning, som f.eks. rosenolie, der kan bruges i kage.

Se mere hende:    https://www.rosense.com/

Landsbyen er også en god oplevelse at få med. Her lever de på gamle traditioner og der findes ingen madbutikker eller restauranter, kun et lille marked.

Du kan køre til Lavanta Kokulu Köy. Her finder du store lavendelplantager, og området har også et lille hotel, hvor det er muligt at overnatte. Det var så smukt at se de store områder med lille lavendel.

På vejen til Lavanta kører man igennem en lille landsby der hedder Keçiborlu. Her sidder tyrkiske damer langs vejen for at sælge sine produkter.

En holdttagstur til Isparta kan gøres ved at leje sin egen bil eller du kan købe udflugt hos et af rejsebureaukontorerne i Alanya.

- Annonce -