15.1 C
Alanya, TR
Saturday, December 2, 2023
Forside Alt om Alanya Markeder og markedsdage i Alanya

Markeder og markedsdage i Alanya

20411
Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugt
- Annonce -
Alanya marked, frugt og grønt,

Det kan anbefales at besøge eller flere af de populære markedsdage, når du er på ferie i Alanya.

Se videoen fra Hacet Marked her:  

Du vil opleve et væld af frisk frugt, grønt, fisk, kød, krydderier og te til gode priser. Du kan også købe tasker, tøj mm. på markerne.

Det er skønt at smage frugt, der er naturligt modnet året rundt. I Danmark får vi oftest frugt, der er modnet under rejsen – men i Alanya er det friskplukket og fuld af smag.

Det er også en herlig oplevelse at kunne spise jordbær i december, ærter i februar og de smagfulde appelsiner i april. Køber du appelsiner, som du vil presse til frisk orangejuice, så køb de små med den tynde skal. De er nemlig mest velegnet til dette brug.

Markedsdag i fiskehallerne

At Alanya regionen er rig på frugt, grønt og alt godt fra havet, bliver man hurtigt overbevist om, når man besøger fiskehallerne nedenfor Anadolu Hospital centralt i Alanya. Der er to områder, et for engroshandel og et område, hvor man som privatperson kan gå rundt og købe frisk frugt og grønt, fisk, kød og krydderier.

Der er markedsdag om tirsdagen i fiskehallerne. Modsat mange af de andre markerede er tøj og mad delen af ​​her dele op på 2 forskellige lokationer. Tøj delen af ​​​​​​​​​​​​​​markedet er på en separat gade ved Anadolu hospitalet.

Besøget i fiskehallerne kan varmt anbefales og husk også at prøve de små “restauranter”, hvor du mange steder selv kan vælge den friskfangede fisk, du ønsker at indtage. Her er åbent 365 dage om året.

De lokale markedsdage:

Nedenfor kan du se, hvor og hvornår de forskellige markører afholdes. Der er typisk åbent og klar fra den tidlige morgenstund – indtil der ikke er flere kunder om aftenen.

Mandag:  OBA

Tirsdag:  Fiskehallerne og Mahmutlar

Onsdag:  Kestel og Konakli

Torsdag:  Tosmur

Fredag:  Alanya Centrum og Gazipasa . (PS er Cuma Pazari flyttet til Hacet, grundet byrenoveringen)

Lørdag:  Cikcilli og Mahmutlar Centrum

Søndag:  Alanya (35 metervejen)
OBS – PT er der ingen mærket om søndagen- Annonce -