- Annonce -

Skal du have dit pas paa dig under ferien i Tyrkiet ?

Udenlandske turister, der rejser til Tyrkiet, er blevet advaret om at have et billede-id med sig til enhver tid. Uanset om du gaar paa gaden, er paa stranden, eller er paa en Restaurant.

Ellers kan man i værste fald risikere at blive anholdt af politiet.
The Sun News, advarede britiske turister om en lov, som langt fra alle kender til, men reglen gælder for ALLE turister.

Det præciseres, at sådanne dokumenter omfatter pas, kørekort eller opholdstilladelse.
Her er, hvad der står på Udenrigsministeriets hjemmeside (den Britiske): 
”Du skal til enhver tid have dit pas eller opholdstilladelse med dig. I travle områder, især i Istanbul, kan de tyrkiske myndigheder stoppe alle af offentligheden for at udføre “identitetskontrol.”

Tyrkiet er ikke den eneste destination, med regler, som turister måske ikke er opmærksomme på..

 Spansk lovgivning er berømt for talrige og fantastiske love. Derfor er det nemt for rejsende at bryde reglerne på ferien og få bøder. Blandt dem er bøder for at ryge på stranden eller bære en bikini og gå topløs på de største gader. Måske den største bøde venter en rejsende, hvis han bliver fanget ved ulovlige fester i nogle populære feriesteder i Spanien – 

Tilbage til Tyrkiet…
Rigtig mange danskere skal snart, eller er sydpå, og på ét populært rejsemål kan det koste en anholdelse, hvis man ikke er forsigtig.

Ifølge Finans er Tyrkiet ét af de lande, som allerflest danskere hvert år rejser til, men man skal være opmærksom, hvis man skal derned, da en forholdsvis ukendt lov kan gøre, man risikerer at faa en bøde, eller det der er værre.

Det er nemlig ved lov i Tyrkiet, at man altid er i besiddelse af en eller anden form for billede ID – Naar man færdes ude i offentligheden.

Du vil faa brug for det ved ID tjek.

Det er desuden oplyst: “Der er også en række politi-checkpoints på hovedveje over hele Tyrkiet. Du bør altid samarbejde med myndighederne under ID-tjek.”

Udover kravet om altid at være i besiddelse af billede-ID er det også vigtigt, at man sørger for at tjekke udløbsdatoen på ens pas.

I Tyrkiet er det nemlig et krav, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen.

Hvis du vil læse mere om lokale love og regler i Tyrkiet kan det gøres på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Du kan ogsaa tjekke UM her, hvor reglen ogsaa er beskrevet.

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/tyrkiet

- Annonce -