28.1 C
Alanya, TR
Tuesday, October 3, 2023
Forside Alt om Alanya Vejret og klimaet i Alanya

Vejret og klimaet i Alanya

2576
Hoteller i Alanya, Alanya cleoptra siden, Hoteller på Alanyas cleopatra siden,
- Annonce -

Vejret og klimaet i Alanya

Året rundt har Middelhavet i Alanya en behagelig temperatur.

Alanyas skønne klima og det faktum at der yderst sjældent er frostgrader, betyder at du kan bade i havet året rundt i Alanya.

Alanyas milde klima er godt for mere end badegæster

Det milde klima i Alanya er tæt på tropisk og giver derfor også mulighed for dyrkning af bananplanterne, som kun kan vokse på strækningen mellem Manavgat og Anamur.

I den sidste halvdel af det 19. århundrede var søvejen Alanyas vigtigste forbindelse med omverdenen. Skibene gik især til Cypern og Ægypten med træ, sesamfrø,…

Sommeren er meget varm nærmest uden nedbør, men fra midt i oktober til midt i april regner det og til tider står det ned i kæmpe mængder. Alligevel er Alanya om vinteren dybt undervurderet.

Man kan sagtens opleve 24 grader i december og de fleste dage om vinteren er skønne, fordi lyset og den blå himmel kan nydes året rundt.

December og januar er de mest regnfulde måneder, mens august er den tørreste og ofte den varmeste maaned, og her regner det stort set aldrig.

Kysten ud til det Ægæiske Hav og Middelhavet har et typisk middelhavsklima. Fra maj til oktober er regn nærmest ikke-eksisterende. Om vinteren kan det dog give en masse regn. Sne er ualmindeligt, men det forekommer i Taurus bjergene.

I Marmara-regionen, som ligger i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, er det mere fugtigt end i det typiske middelhavsklima. Det er varmt og fugtigt om sommeren, og du kan også forvente noget regn, selv om det normalt ikke er så længe. Om vinteren kan der forekomme sne, men det ligger normalt ikke så længe.

I de nordlige dele af Tyrkiet, herunder Sortehavet, bliver beskyttet af den østlige del af Kaukasiske bjergene. Her er meget regn er ikke ualmindeligt i løbet af sommeren og om vinteren er det som regel ikke koldere end 4-5 grader ved kysten, så sne er ikke sædvanlig. I bjergene ligger der gletsjere hele sommeren, og i ved vestlige del af Sortehavet forekommer der sne om vinteren. Til gengæld har den vestlige del af Sortehavet, varmere vejr om sommeren end den østlige del.

I den sydøstlige del af Tyrkiet, på Middelhavskysten er der meget varmt om sommeren. Temperaturen kan gå op til 40 + grader på steder som Adana, Hathay og Iskendrun.

Her er klimaet varmt og fugtigt om sommeren på grund af luften, der kommer fra havet omkring landet. Denne fugt betyder også, at det varme vejr føles varmere og den kolde koldere.

Det indvendige af den anatolske højslette er præget af varme vintre og kolde vintre.

DOG maa det tilføjes at denne vinter 2021/22, har virkelig været kold, flere nætter har temperaturen været næsten nede paa frysepunktet, der har været rigtig meget sne i højlandet, meget tæt paa Alanya, og det har regnet og atter regnet – Denne vinter har været den koldeste vinter i Alanya de seneste 53 aar.

- Annonce -