- Annonce -

MOBIL TELEFONI – SOM TURIST – Hvad gør jeg ?

Skal du bruge din mobil telefon på din ferie i Tyrkiet, kan du læse lidt om det her.

Mange danske mobilselskaber tilbyder roamingpakker, hvor ogsaa Tyrkiet er incl. – Men mange spørger os om det er muligt at købe en Tyrkisk-datapakke på din ferie i Tyrkiet.

Har du ikke en dansk data-roaming-pakke, kan du få en kæmpe overraskelse på din næste regning, og det er ikke en af ​​de positive.

Det bedste og maaske det billigste er at inden du rejser til Tyrkiet, kontakter du dit Danske mobilselskab, de fleste kan have et tilbud på en god og billig mobil datapakke, som ogsaa kan bruges i Tyrkiet, mens andre selskaber har Tyrkiet incl. i datapakken.

Har du ikke en Dansk datapakke, er der muligheder for at købe et sim kort i Tyrkiet
I Tyrkiet er der 3 mobilnetværk: Turk Telekom, Turkcell, og Vodafone. Alle 3 selskaber tilbyder ”turist sim-kort”– Som er gyldigt i op til 3 måneder.
For at købe et turist sim kort,
skal du bruge dit pas
Ofte er det ikke nemt at sætte et turist sim kort op til brug, men de fleste steder kan man bede personalet om hjælp .
Typisk indeholder et turistkort mellem 15-20 GB data, inkl. nogle timers lokale samtaler, nogle har også international taletid. – men spørg dig frem.

Prisen på et sådant turist-sim-kort meget forskelligt – både fra netværk til netværk, men også fra forhandler til forhandler. Men du skal regne mellem 250TL – 500TL for dette Turist sim-kort.

Slaa ogsa din teleonsvarer fra, da der baade kan komme reklamer, og maaske udnødvendige ting, ind paa svareren, og det koster jo alt sammen.


Et godt raad er, at købe kortet i en af ​​de større telebutikker – Her faar du ofte den bedste service, og personalet er ofte engelsk talende.

Ved ophold i Tyrkiet i mere end 90 dage bliver din udenlandske mobil telefon lukket, det koster saa efterfølgende 2850,00 Lira i skat, at faa den aabnet igen. – Det er vedtaget i Tyrkiet at man betaler en særlig skat paa mobiltelefoner.

Der er ogsaa andre muligheder, men ikke noget, der løser udfordringen for dig som turist, som blot skal bruge din telefon på din ferie.

 

 

 

 

 

 

 

- Annonce -