- Annonce -

Anamur

Anamur  er det vestlige distrikt i Mersin – Provinsen ligger på grænsen til Antalya 

Anamur , hvis historie går tilbage til oldtiden og kom under henholdsvis Kizuvatlan , hittitter , assyrere og persere , og blev forbundet med det makedonske kongerige under Alexander den Stores østlige ekspedition i 333 f.Kr. efter denne periode blev navnet på byen kaldt Anemurium  “ . Anemurium betyder “blæsende næse” ifølge gamle kilder.
Anamur, som kom under romersk styre i det 1. århundrede f.Kr. og derefter byzantinsk , blev genopbygget i den byzantinske periode. 

Efterfølgende blev Anamur erobret af henholdsvis araberne, byzantinerne, de anatoliske seljukker, byzantinerne og det armenske kongerige Kilikien.
Som et resultat af Seljuk – herskeren Alaaddin Keykubats tildeling af Ertokuş Bey med erobringen af​kystbyer, Seljuk-dynastiet i 1228 , det armenske kongerige Kilikien igen i 1243, derefter Karamanoğlu Fyrstendømmet i 1275 og Det Osmanniske Rige i 1244. Rige.

Anamur blev et distrikt i 1869. Anamur, som var et distrikt i İçel Sanjak i Konya – provinsen i 1867 , blev et distrikt i İçel Sanjak, da İçel Sanjak blev knyttet til Adana – provinsen i 1877. Den gamle bykerne er kvartererne Nasredin og Ortak. . Nasredin . i nutidens Ören by.
En gammel statsbygning i ruiner kan stadig ses her , en højere region, distriktets centrum, dets navn blev ændret til  Anamur  , og regeringskontorer og mange familier flyttede til Çorak. I 1930 blev den gamle regeringskontorbygning revet ned, og den græsk-ortodokse kirke blev bygget i stedet for. 

Da det tropiske klima hersker i Anamur , vokser næsten alle maquis og tropiske klimaplanter . Den årlige gennemsnitstemperatur varierer mellem 20 og 24 grader.

Anamur-skove er dækket af træer som fyr , eg , poppel , platan , mahogni og maquis -og planter som laurbær , johannesbrød , myrte-

Distriktets befolkning er paa 66.994. Befolkningen i Anamur er mest af Tyrkisk oprindelse. 

Værd at opleve :

Mamure Slot , Anemurium Ancient City og Titiopolis Ancient City, Ala Bridge , Ak-moskeen , Anamurs centrum og historiske huse i Ören by, Azitepe og Anamur Museum er vigtige steder at besøge i Anamur.

Anamur ligger ca. 120 km fra Alanya , i Retning af Mersin, og man kører næsten langs kysten hele vejen, det er en ubeskrivelig smuk tur, fyldt med nektar for øjet.

Jeg har været der flere gange og jeg faar aldrig nok af denne tur, der er gode billige overnatningsmuligheder ved havnen i Anamur , hvor der ogsaa er en del smaa hyggelige Cafeer og Restauranter.

Gud tur.
Billederne er taget i februar 2021.

- Annonce -