- Annonce -

DET RØDE TÅRN – Det røde taarn 

Paa Tyrkisk hedder taarnet Kızılkule

Kızılkule, er et unikt eksempel på det 13. århundredes middelalderlige forsvarsstrukturer. Taarnet blev bygget af bygmesteren Ebu Ali Reha el Kettani fra Aleppo og Seljuk-herskeren Alaaddin Keykubat for at beskytte havnen, værftet og Alanya Slot mod angreb fra havet.
Taarnet har vakt stor opmærksomhed med sit meget smukke udseende. 

Paa siden af​​Alanya slot (borgen) ligger det solide ottekantede røde tårn på havsiden, dette tårn tog 2000 mand under belejringen, og der var 40 soldater.

Taarnet er opført på skrånende grund, højden er 95 fod på øst siden og 3 m på vest siden, taarnet er opført af kalksten, og røde mursten, Taarnet er 29 meter i diameter, og der er 85 trappetrin indvendigt.
På den ydre nordvæg af bygningen er der en inskription skrevet, Alaaddin Keykubat staar der, i en højde af 10 m og under navnet, staar byggedatoen, som var i april 1226.

Paa den sydlige Væg, staar der ogsaa en Inskription, som angiver Navnet paa Mesteren, der har bygget Bygningen. I alt er der 56 vinduer på facaden af ​​Kızılkule.

Kızılkule er ottekantet, og har en kompleks indvendig plan, i modsætning til dens ydre, Der er fem etager – Stueetagen, første sal, mezzanin, åben etage og åben terrasse.
Bygningen blev brugt til militære formål.

Første sal blev brugt til at slottets vagter havde mulighed for at lægge sig, og hvile.

En stor vandcisterne er placeret på den øverste del af søjlen i midten af ​​1. sal. Cisternemundingen, som stadig er i drift i dag, er på den åbne etage.
I bunden af ​​korridoren tæt ved cisternen var der placeret en ventilationsskakt midt på de ottekantede sider. 

Den nordvestlige del af etagen, bruges i dag bruges som udstillingsrum. En stor skibsgraffiti kan ses på fæstningsmuren til højre.

Midt på den åbne terrasse er der 16 ventilationsskakte i to rækker i og omkring cisternemundingen. Lyset, der kommer ind gennem disse skorstene, når op helt til første sal.

Udsigten fra slottet er fantastisk på grund af beliggenheden, på en høj klippehalvø, der stikker ud i Middelhavet. 

Herfra kan du se en stor del af Alanya by, havet og havne-omraadet.

Det Røde Tårn er 95 fod højt og er et, ud af 140 tårne. Det er starten og slutningen af ​​ca. 10 km mur, der engang beskyttede slottet mod fjenden. 

- Annonce -