20.1 C
Alanya, TR
Monday, June 5, 2023
Forside Alt om Alanya KURBAN BAYRAMI – Offerfesten

KURBAN BAYRAMI – Offerfesten

2283
Kurban Bayram, offerfesten Alanya, Alaya offerfesten
- Annonce -

KURBAN BAYRAMI – 2022

I 2022 afholdes Kurban BayramI fra 9 til 12 juli – Ferien vil ogsaa vare den 13. og 14. juli, den 15. juli er en helligdag i Tyrkiet, (Demokratiets dag), og weekenden den 16. og 17. juli er ogsaa involveret , saa i alt 9 dage –

Det maa forventes at banker og offentlige kontorer har lukket i perioden, men udover det vil der være aabent de fleste steder.

Bayram betyder højtid i Tyrkiet, og forbindes ofte med festival og ferie.

I Tyrkiet er der to vigtige helligdage, den ene er Seker Bayram (som holdes når Ramadanen er slut) og den anden er Kurban Bayram.

Traditionen er forsat godt bevaret.

Kurban Bayram er offerets festival, hvor millioner af mennesker ofrer et dyr for at mindes den islamske profet Ibrahims vilje til at ofre sin søn som en lydighedshandling mod gud, men valgte at ofre et får og lade sin søn slip. Dyr som køer, geder og får er det som oftest bliver ofret. Når dyret er ofret dele kødet ud i flere portioner. Noget giver til de fattige, noget beholder familien selv og en del giver til andre familiemedlemmer, venner og naboer. Kurban Bayram fejres ikke kun i Tyrkiet, men af​muslimer verden over. Offeringen er meget hurtigt overstået og det er meget menneskeligt. Det er ikke længere lovligt at ofre dyret selv, og ofringen skal derfor forudgå på godkendte steder i byen.

Sådan foregår Bayram

Bayram starter med at muslimerne tager i moskeen for at bede morgenbøn. Mange tyrkeres tager hjem til deres landsbyer for at tilbringe dagene med familie og venner. Det er normalt at klæde sig pænt på under Bayram, så man vil under helligdagene se de lokale som har klædt sig i fint tøj, og byen er fyldt med de lokale som fejre højtiden.

Turisterne bliver som sådan ikke påvirket af Bayram udover at nogle steder holder lukket.

I dagene op til Kurban Bayram vil du se lastbiler med får og geder som transporteres ind til byerne for at blive solgt på de godkendte placeringer. Det er en god ide at ønske den lokale befolkning en god fejring ved at sige ”Iyi Bayramlar”

Hvad er lukket under Bayram?

Under Bayram vil banker og offentlige kontorer være lukket og hæveautomaterne kan være tomme for kontanter.

- Annonce -