- Annonce -

Landsbyerne i og omkring Alanya

Mahmutseydi

Blot 25 km fra Alanya, ligger den lille hyggelige landsby Mahmutseydi.
Da det er en af ​​de største bjerglandsbyer i amtet, er det ogsaa det mest populære sted for de lokale.
Plateauet kan være overfyldt om sommeren, da der ogsaa kører turistbusser der til – Det er virkelig en lille naturperle, som man bør se til man besøger Alanya. Her er temperaturen ogsaa lidt lavere om sommeren, hvor der kan være meget varmt i Alanya.

Omraadets historie stammer fra Seljuk-dynastiet.
Alanyas
ældste moské ligger i Mahmutseydi, Den er bygget i 1252, den er meget smuk og virkelig velbevaret, det er muligt at komme ind at se Moskeen, kvinderne skal dog dækkes lidt til, og man stiller skoene udenfor ved indgangen.
Paa første sal er kvindeafdelingen, alt er meget flot dekoreret, med mørkt træ, røde tæpper, og med masser af udskæringer i det flotte træarbejde.
I Mahmutseydi er der 1029 indbyggere.

Se videoen:

Gedevet Plateau

Gedevet Plateau , ligger 1.050 meter over havets overflade. Plateauet, som ligger 25 minutter fra Alanya, har stor interesse for lokalbefolkningen og turister, da der både er køligt og tæt i byen.
På plateauet er der flere ting dekoreret med fliser, der dyrkes produkter som tidlige grøntsager, æbler, pærer, hasselnødder, tranebær, kastanjer, kirsebær, vindruer og figner.
Landskaberne på højlandsvejen og stemningen i fyrreskovene får dig til at føle, at du er i Sortehavets højland.

Gedevet Plateau er blevet mere og mere populært med udbredelsen af ​​højlandsturisme, som er kommet i forgrunden i de senere år. Plateauet, som også er køligere om sommeren på grund af sin højde over havets overflade, vil være et godt tilflugtssted for dem, der trænger til en lille pause fra Alanyas varme.
Det er baade hængekøjer, picnicborde og toiletter i det rekreative område omgivet af tætte fyrreskove. De store platantræer i midten af ​​landsbyen er værd at se. Du bør bestemt planlægge en en-dags picnic tur til Gedevet Plateau , hvor du helt sikkert vil tilbringe dagen i hyggelige omgivelser i fyrredufte og frodige skove.

Se videoen 

Hvordan kommer man til Gedevet ?
For at nå dette plateau skal du nordpå fra centrum af Alanya, det vil sige mod bjergene. Der er en asfaltvej på 21 km som det meste af tiden gaar lidt op ad bakke. Naar du ser dig omkring, vil du opleve en panoramaudsigt over Alanya. Det tager cirka 40 minutter i bil at køre til Gedevet Plateau.
Man kan evt. leje en bil, eller hyre en Taxa.
- Annonce -