- Annonce -

BRYLLUPS traditioner i Tyrkiet.


Det er skik at shoppe til bryllupper mandage eller torsdage, og sende bryllups invitationer ud. Bruden tages ofte til Hamam på bryllupsdagen, dagens brudebadsceremonier udføres traditionelt med nogle forskellige praksisser. Brudgommen bliver barberet, bruden bliver pyntet og faar ordnet negle og haar.

Tyrkiske bryllupstraditioner er en af ​​de vigtigste kulturelle traditioner i Tyrkiet. Selvom bryllupsstraditioner varierer i næsten alle regioner i Tyrkiet, saa opføres der folkesange og danse fra parrets regioner ved brylluppet.
Derudover danser parrene ved brylluppet til sangens akkompagnement, til sidst, skæres bryllupskagen ud, og smykkeceremonien afholdes, og efter diverse underholdning afsluttes brylluppet. Muslimske borgere er forpligtet til at udføre imamens vielse efter brylluppet.

I nogle regioner afholdes bryllupper helt efter religiøse regler, ved disse bryllupper er stedet, hvor brylluppet holdes, delt i to, i det ene område er der kun kvinder, mens der i det andet kun er mænd. I religiøse bryllupper læses Koranen, og der bedes bønner.

Mens tyrkiske bryllupper normalt afholdes i bryllupssale i byer, afholdes de normalt i åbne områder i landsbyer.

Borgere af Balkan- oprindelse i Tyrkiet har også forskellige traditioner.

Udover at have mange traditioner for bryllupper i Tyrkiet, er der også meget gamle traditioner, som i visse regioner stadig bliver fastholdt F.eks kommer der salt i tyrkisk kaffe til manden,  når han beder forældrene om at gifte sig medpigen . ofte forsøges det at faa bruden til at græde.
Inden brylluppet binder brudens brødre eller far, et rødt bånd om brudens talje, herefter bliver bruden ført væk fra faderens hus.
Inden brylluppet 
barberer  gommen sig, og bruden får et særligt hårdesign før brylluppet og mange bærer hijab , der er lavet et særligt design til brudens slør.
Før brylluppet går brudgommen til brudens hus med sin familie for at hente bruden og tager bruden med til bryllupsstedet i bil.
Der er ogsaa familiemedlemmer med i bilen. I nogle kulturer bliver bruden hentet fra sit hjem af en hest – Denne tradition er ikke særlig almindelig i byerne.

Bryllupsfesten har stor betydning for det kommende ægtepar. Der modtages gaver, og vigtigst af alt, det sted, hvor festen holdes, det skal være nøje udvalgt for at skabe uforglemmelige mindre. 

Bryllupsfester  er især vigtige for kvinderne – Ingen kvinder ønsker at springe festlighederne over. De ønsker at fejre deres bryllupsdag hvert eneste år med en sammenkomst, stor som lille. Det er mænds pligt at forberedelser til hans kone, på denne særlige dag.
Mænd faar ofte hjælp til at arrangere disse overraskelser.
Kvinder foretrækker omvendt at bringe overraskelser, de har forberedt og planlagt.

Stedet, hvor bryllupsfesten afholdes, er meget vigtig for forberedelsen, når der skal vælges et sted, skal det være et fredelig sted. 

Især mænd er følsomme i den henseende, De foretrækker ikke at tage alle steder hen som par. 

For at holde en god fest, er det faktisk vigtigt at vælge et sted, hvor parret har været før.
Bryllupper fejres oftest med middag, dans og musik – Og der forberedes de smukkeste borde.

Bryllupsfesten kan holdes på en stilfuld og behagelig Restaurant, i en bryllupssal, man kan også vælge restauranten på et dejligt hotel, hvor brudeparret kan fortsætte sine romantiske stunder på et særligt reserveret værelse.

Nogle Kvinder bliver viet med tørklæde, mens andre ikke har det paa, ogsaa dette er forskelligt i Regionerne, men kjolerne er overdaadigt smukke, og de kan have alle Farver.

Bryllupstraditioner er farverige og interessante – En anden tradition finder sted, når brudens medgift tages fra hendes hjem til det hus, hvor hun skal gave – nogen på mandens side stjæler en pude fra huset, brudgommen giver penge til den person, der leverer puden tilbage eller afleverer den til gommen.
Et stort flag hængt på gommens hus symboliserer, at der er et bryllup – nogle steder kan der hænge appelsiner eller løg foran huse i stedet for flag. og der kan danse foran brudgommens hus – derudover giver der til nogle bryllupper F. eks i Adana en dessert til gommen, og der lægges guld i desserten, og gommen bliver bedt om at finde guldet. 

Nogle bryllupper kan endda vare en uge. 

Det sydøstlige Anatolien  er en meget traditionsrig region. For eksempel i  Şanlıurfa  afholdes smykkeceremonien i slutningen af ​​​​brylluppet, og en masse guld bæres på bruden. De, der ikke kan give smykker, giver gaver til parret gennem brudens mor, i løbet af de næste 3 fredage, kaldet “Brudens fredag”. I Diyarbakır , mens brudgommen tager bruden med til sit nye hjem, er en kande fyldt med vand eller sukker og penge er lagt på dørtrinnet – meningen med denne tradition er, at deres ægteskab vil flyde som vand.

Også fåreskind lægges under brudens fødder, Bryllupper i Muş starter altid på en onsdag. Efter at have drukket sorbet hjemme hos pigens far, samles kvinderne hos brudgommens far og går derefter tilbage til pigens hus.
Efter nattebønnen holdes natbryllup, f.eks
I Malatya  giver gaver til brudens mor – Bryllupper holder normalt i slutningen af ​​høsten. Der købes gaver til brudens onkel, og bror.

 I Konya  skal bruden gaa forbi en kirkegård, på vej til sit nye hjem. Forklaringen er : “Du har oplevet brylluppet, glem ikke døden” – Brude bærer her traditionelle brudekjoler. 

Inden brylluppet hænges et flag foran huset og når flaget sænkes er brylluppet slut, og hvis bruden knækker en træ ske, vil det bringe holdt.

Som mand er det svært at få en pige i Sortehavs regionen, nogle familier giver ikke bruden væk ved første anmodning, men brudgommen svarer: ” tænk over det” – Årsagen er, at det er meget svært for fædre at opgive deres døtre i Sortehavsregionen – I Sortehavs regionen foretages bryllupsindkøb mandage eller torsdage, en bryllupsinvitation sender ud og bruden tages til ham, mens gommen barberer sig – Gommen giver penge til den der gør bruden klar, ofte er det en Moster.

En af traditionerne i Sortehavsregionen er ogsaa skydningen af ​​​​en kande, placeret på husets tag af gommen – Hvis gommen kan ramme kanden, kan han gå ind i huset, hvis han ikke kan, bliver gommen bedt om penge.

En af de gamle traditioner er, at bruden tager til bryllupsstedet med hest, naar bruden træder ind i sit hus efter brylluppet, dypper hun sin højre hånd i honning med fingrene og gnider den på døren, for at blive rig.

Der er mange flere traditioner, som jeg senere vil skrive om

- Annonce -