- Annonce -
Shopping er en stor del af manges ferie og derfor har vi samlet en lille guide til dig med, hvor du kan shoppe i Alanya.
Her er en lille video fra Bazaren en søndag eftermiddag i januar 2022.

Dagligvarer:

Alanya er rig på indkøbsmuligheder, når det gælder daglige varer. Der findes de store supermarkeder, som f.eks Metro og Migros (se mere nedenfor), hvor man kan købe alt, hvad hjertet begærer. Der er også en række lavpris supermarkeder som: Sok, A101 og Bim som mindre om Fakta og Netto i Danmark.

Men besøg også den lokale grønthandler, slagter eller de små kiosker.

Metro:

Alanyas største supermarked Metro fungerer, som i resten af ​​Europa, som et engrosmarked. Hvis man ikke har sit danske Metro kort med, så udfylder man en seddel med navn og adresse ved indgangen. Derefter kan man frit handle i det kæmpe supermarked, hvor man også finder elektronik, ting til haven, kontorartikler, fiskemarked og sådan i alle afskygninger. Hendes finder man også Alanyas bedste vinafdeling!

Metro finder du på den store omfartsvej opgave ved Oba.

Migros:

Migros er perfekt til daglige indkøb. Her finder du en rigtig god bager, slagter og delikatesseafdeling i hvert supermarked.

Migros ligger flere forskellige steder i Alanya. Der ligger blandt andet Migros butikker vest for en stor busstation Otogar, midt i byen bag Vandlandet, I centrum ca. 750 meter fra Atatürk-statuen.

Værd at bemærke:

Tyrkiet er det billigste sted i Europa, når man som turist køber ind i et supermarked. Turister, der køber ind i et tyrkisk supermarked, får nogle varerne over 50 % billigere end i Danmark.

Centrums farvestrålende Bazar:

Den orientalske Bazar i centrum af Alanya er absolut et besøg værd, hvis man vil afprøve sin indre ”købmand”. Her findes et kæmpe udvalg af tøj, sko, lædervarer, smykker, fodboldtrøjer, smykker mm

Alt er billigt til salg. Gade sælgerne bruger flittigt sætninger som “billigere end Aldi” eller “Billigere end Kina.”

Det meste man finder i Bazaren er kopi varer, men man kan alligevel godt gøre nogle fine køb, hvis man prøver tøj og sko, samt kontrollere kvaliteten inden man køber.

Husk at have små lira sedler med, når du går på handel i bazaren.

Se også  Markeder og Markedsdage i Alanya

Tyrkiske tæpper er lig med god kvalitet

Historien om tyrkiske tæpper strækker sig over 3000 år tilbage, og millioner af tyrkere har gennem årene været med til at producere og sælge tæpper.

De farvestrålende, og ofte meget flotte tæpper, adskiller sig fra andre orientalske tæpper ved, som de eneste i verden, at være knyttede med dobbeltknytninger.

Det betyder, at selve knytningen er sikret at gange om de tværgående tråde. Tyrkiske tæpper siges derfor at have en længere holdbarhed end andre håndknyttede tæpper.

Du kan sikre dig, at et tæppe er håndknyttet ved at vende tæppet om og se på tæppets kant ved frynserne. På maskinvævede tæpper vil kanten ofte være syet på.

Se også  Tyrkiske tæpper: Få tæpper i god kvalitet

Der findes i alt tre hovedtyper af håndknyttede tæpper:

Uld på uld: Lidt grovere og knap så fine tæpper på grund af den lidt tykkere uldtråd.

Uld på bomuld: Her bliver uldtråden knyttet omkring en tværgående bomuldstråd. Lidt finere i mønsteret end uld på uld og dermed også lidt dyrere.

Silke: De absolut fineste og dyreste tæpper. Hver eneste egn i Tyrkiet har deres egen måde at udsmykke og fremstille tæpperne på. Blandt de mest kendte er Milastæpperne, som kommer fra det vestlige Tyrkiet. Disse tæpper har en gullig farve og er som regel uldtæpper.

Konya tæpper derimod, er uld på bomuld af utrolig god kvalitet. De knyttes med ekstra mange dobbeltknytninger og har som regel sjældne medaljer som motiv.

Nomaderne bruger symboler fra dagligdagen til deres tæpper. For eksempel er skorpionen et yndet motiv, eftersom den symboliserer deres frihed, mens en kamelfod symboliserer deres transportmiddel. Generelt knytter nomaderne meget farverige tæpper.

Endelig er der tæpper fra Herake regionen. Herfra kommer de bedste tæpper med flest dobbeltknytninger. Fås både som bomuld og silketæpper. Her bruges som regel blomstersymboler. Indtil Tyrkiet blev en republik, knyttede Herake regionen kun tæpper til sultanens palads.

Genbrugs butikker i Alanya

Det er ikke kun i de store byer som København, London og Berlin, at man kan finde Second Hand butikker.

Det kan være et helt ok alternativ til de traditionelle forretninger eller et sted, man kan finde små effekter til at supplere møblementet i ferielejligheden. Man skal nok ikke forvente, at der udstedes garantibeviser – til gengæld er det billigere end Aldi og meget fornøjeligt.

- Annonce -