- Annonce -

Det Røde Tårn, eller Kizil Kule som det hedder på tyrkisk, er måske Alanyas vigtigste varetegn. Det bruges da også på byens flag. Tårnet har fået sit navn efter de røde sten, det er bygget med i år 1226.

Det store, røde, ottekantet tårn har fem etager, er 33 meter højt og måler næsten 30 meter i diameter. Ligesom Alanyas borg er Det Råde Tårn opført af sultan Alaettin Keykubat i 1226 kort tid efter, at den daværende armensk styrede by overgav sig til seljukkerne i 1221. Tårnet ligger helt ud til havnen og blev bygget med det formål at forsvare byen mod fjender fra havet – en funktion det havde i mange hundrede år efter. I midten af tårnet er der indbygget en vandcisterne, der kunne samle regn op gennem den nedbørsrige vintertid, og cisternen bruges stadig den dag i dag. Tårnet blev åbnet for besøgende i 1979.

Bygningens nederste etage er taget i brug som etnologisk museum. Museet fortæller historien om fortet, og har derudover forskellige udstillinger, for eksempel samlinger af våben, tøj, arbejdsredskaber og lignende fra den seljukkiske og osmanniske periode. Ud over udstillingen kan man glæde sig over synet af fortets meget smukke og rustikke rum.

Køber man billet til tårnet, får man  både adgang til museet og lov til at vandre de 85 trin op til bygningens øverste etage, hvorfra der er en formidabel udsigt. På fjerde etage kan man se åbningen til den store vandcisterne i midten. Læg mærke til de smalle skydeskår overalt i bygningen, som gjorde det mere sikkert for soldaterne at angribe fra og opholde sig på fortet.

Følger man murerne sydpå, når man til skibsværftet, Tersane. Beskyttelsen af værftet var en af Det Råde Tårns vigtigste opgaver. Værftet bliver i dag brugt af fiskere.

- Annonce -
DEL
Tidligere artikelDet gamle skibsværft
Næste artikelAlanya fra A-Z