- Annonce -

Kun et par kilometer fra Alanyas hektiske bymidte ligger seljukkernes gamle borg hævet 250 meter over havet. Borgen er en af Alanyas største turistattraktioner, og herfra er der en smuk udsigt over hele byen.

Alanyas borg ligger som et vartegn over byen yderst på den enorme klippe, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Alanya, Taurusbjergene og det turkisblå Middelhav. Romerne havde i sin tid bygget et fort på denne plads, som sultan Alaettin Keykubat senere byggede ovenpå i årene 1226-1232. Borgen består af ca. 140 tårne og en 6,5 kilometer lang mur, og det enorme bygningsværk blev i seljukkernes og osmannernes tid brugt til at opbevare fanger, skatte og ammunition. Mange fanger blev endda henrettet ved et skub ud over den høje klippevæg.

Borgen fungerer i dag som museum, og man betaler en mindre entré for at komme ind. Udsigten er forrygende, og de besøgende kan blandt andet se gamle cisterner og en byzantinsk kirke fra 1100-tallet. Det lille landsbysamfund, Ehmedek, som ligger nedenfor og omkring borgen, er også hele den stejle tur værd. Der er cirka 5 kilometer op ad bjerget ad små stejle gader, så det kan anbefales at taxe en taxi op og at tage gåturen gennem landsbyen på vejen ned, hvis man vil skåne lårmusklerne. På vejen passerer man gamle smukt beliggende træ- og stenhuse på bjergskråningen, og mange små hyggelige caféer og restauranter, hvor man kan stoppe for et hvil og en kop te. Ude ved vejen sidder kvinder og broderer og strikker til deres små boder, familierne sludrer foran husene, og det hele minder om, hvordan Alanya så ud inden byen blev moderne.

- Annonce -
DEL
Tidligere artikelVinderbilleder 2016
Næste artikelDet gamle skibsværft