Dim Cay Floden – Frokost og det kolde gys i Alanya

6615
Dim dæmning, dim cay floden, floden i alanya, frokost ved Dim cay floden, Alanya oplevelser
- Annonce -

Dim Cay floden er kendt for hyggelig frokost nær vandet og det kolde gys året rundt.

Den populære Dim Cay flod udspringer fra Konyas højsletter og flyder sydpå 200 kilometer, inden den munder ud i Middelhavet øst for Alanya mellem Tosmur og Kestel.

Floden spillede en vigtig rolle i den økonomiske udvikling, som Alanya gennemgik i 40erne, da byens mange bananplantager først blev anlagt. Det var nemlig med ferskvand fra Dim floden, at plantagerne blev vandet med.

Dim dæmning, dim cay floden, floden i alanya, frokost ved Dim cay floden, Alanya oplevelser
Dim Cay floden er populær at besøge hele året fundt.

Dim Cay floden har ændret funktion

Selv det den dag i dag, hvor det ikke længere er landbrug og banan dyrkning, som er hovederhvervet i Alanya, så spiller Dim Cay floden stadig en vigtig rolle for byen, ikke mindst som turistattraktion og picnic sted for de lokale.

Langs floden er der et utal af restauranter, der er placerede ovenpå selve floden. I sommermånederne, hvor vandstanden er lav, står bordene ude i vandet, og det er således muligt at dyppe fødderne i det kølige flodvand, mens man spises.

Nye restauranter kommer til hvert år

Hvert år bygger de enkelte restauranter ivrigt videre, så man kan overtrumfe naboerne med siddeplader ved, i og over vandet, fontæner, vandrutsjebaner og alt muligt andet.

Mange af restauranterne ved Dim Cay floden opdrætter selv fisk, som f.eks foreller, som derefter serveres friske.

Især i de meget varme sommermåneder, hvor temperaturen nemt kan nærme sig 40 grader, er floden og de mange hyggelige restauranter et populært sted – ikke bare for turisterne, men i lige så høj grad også for de lokale, der ikke kan lide at sole sig ved strandene.

Alanya dæmning, dæmning dim cay, dim cay floden,
Den store dæmning ved Dim Cay floden

Ca. 8 km fra flodens udmunding har den tyrkiske stat bygget en kæmpe dæmning, der er med til at sikre vandforsyningen, og som absolut er et besøg værd, når man begiver sig op langs floden.

Her finder du Dim Cay floden:

Tag bussen til Dim Cay

Bybus nr 10 kører ud til Dim Cay floden

- Annonce -