- Annonce -

Vildsvin Tyrkiet – Hvor er de ?

Alle steder i Tyrkiet findes der en stærk bestand af  vildsvin , . Tyrkerne selv driver ikke jagt på  vildsvin  i nævneværdig grad så jagttrykket er lavt.

De fleste Tyrkere er muslimer, og dermed spiser de ikke vildsvin – Vildsvinet er altædende og meget tilpasningsdygtigt. I Mellemeuropa stiger bestanden i øjeblikket, især på grund af øget dyrkning af majs, og vildsvinet indvandrer i stigende grad til beboede områder.

Det kan godt være man siger at Tyrkerne ikke jager vildsvin, fordi de ikke selv spiser dem – MEN det passer ikke, de bliver jagtet hver eneste aften i mange omraader, ogsaa i bjergene bag Alanya, Bønderne og haveejerne er træt af dem, de æder. . alt, det tager ikke en vildsvineflok lang tid at ødelægge en hel plantage, om det saa er vandmeloner, frugttræer, buske, oliven eller andet – Og det hjælper ikke at hænge alverdens fugleskræmsler ud i plantagerne eller markerne, det er de helt ligeglade med – Mange Tyrkere er paa jagt hver Aften, for at beskytte deres Afgrøder.

Vildsvinet har et tandsæt som mindre meget om menneskets. Tyggeknuderne på kindtænderne er imidlertid både flere, længere og kraftigere end menneskets. I hver kæbehalvdel har det 3 fortænder, 1 hjørnetand, 4 forkindtænder og 3 bagkindtænder (i alt 44 tænder).
Hos ornen krummer hjørnetænderne i over- og underkæben opad og rager ud af munden. Ældre søer kan også have krumme hjørnetænder. Hjørnetænderne vokser hele livet.

Vildsvinet har en specielt godt udviklet lugtesans og god høresans og smagssans. Lugtesansen bruges aktivt til at finde føde og opdage farer. Synet er derimod mindre udviklet. Øjnene sidder på siden af ​​hovedet og udfører at synet primært benyttes til at opdage bevægelser med, en typisk forsvarsmekanisme for flugtdyr. Retningssynet er da gerne stærkt reduceret.

Der er mange vildsvin omkring Konya og sortehavsregionen.

Vildsvinene lever i familieflokke på ca. 20 individer, men flokke på helt op til 100 individer er observeret.

Flokken består af søerne og deres afkom, mens kønsmodne orner lever alene. En så får normalt 5-6 grise pr. kuld. Flokkene kan færdes over store områder, men vildsvinet har ikke et bestemt migrationsmønster.

Hannen færdes gerne over et område, som kan være op mod dobbelt så stort som hunnens. Normalt er de ikke aggressive, men de kan sagtens finde paa at angribe mennesker, hvis de føler sig truet. Dette gælder specielt hanner i brunst og hunner med ungdyr.

 

Vildsvinejagt har noget aldeles magisk over sig, og vildsvinet i sig selv udgør noget nært det perfekte jagtobjekt. Vildsvinejagt er udfordrende, respektindgydende, og svinene kan under optimale forhold blive enorme store. Man kan jage vildsvin på mange måder. På anstand, på drivjagter, på de mere beherskede jagter og sågar med hunde. Ligegyldig hvilke jagtform man benytter, kan man være sikker på at blive udfordret, for et vildsvin, især et stort vildsvin, lader sig ikke bare overliste uden videre.
Vildsvinenes bestande har gennem de seneste årtier vokset voldsom i Tyrkiet.

Hvor jager man vildsvin?

Vildsvinet har efterhånden bredt sig til alle afkroge af Europa, man kan således tage på vildsvinejagt næsten hvor som helst. Der er dog lande, som skiller sig markant ud fra alle de andre, som følge af deres bestande af enten mange eller store vildsvin. I flere tilfælde begge dele.

Polen og Ungarn er helt i særklasse, både i forhold til deres bestande, men i høj grad også for deres evne til at afvikle professionelle arrangementer for vildsvinejagt hvor alt klapper. Især drivjagt i Polen på vildsvin er populært. Også Kroatien har op gennem det seneste årti, markeret sig som et særdeles populært sted, når det kommer til drivjagter eller traditionel vildsvinejagt.

Det største vildsvin er underarten ”Attila,” som findes i form af et europæisk vildsvin, der, udover allerede nævnte lande, kan findes i Bulgarien, Spanien, Rumænien og i særdeleshed Tyrkiet.

Sidstnævnte er det absolut sikreste valg, hvis målsætningen er et ekstraordinært stort vildsvin og en god vildsvinejagt.

En anden underart Attila er det asiatiske vildsvin, som kan jages i Rusland. Der er nedlagt Attila-vildsvin på op til 400 kilo! Endelig er der oceanisk vildsvin og sydamerikansk vildsvin, hvor førstnævnte kan jages i New Zealand og Australien, mens sidstnævnte befinder sig i Argentina.

Vildsvin Jagt omraaderne i Antalya provinsen (hvor Alanya hører under) ligger i Taurus bjergene Nord for Antalya.

Da Tyrkiet er et muslimsk land, er det mest jagtturisterne der jager vildsvinene, hvilket muliggør at Keilerne bliver noget ældre i Tyrkiet og dermed større.
En vægt på mod 250 kg og tandlænder på 22-30 cm er IKKE et særsyn på disse kanter!!!

Omkring solnedgang begynder vildsvinene at trække mod marker og lysninger, i deres søgen efter nedfaldne æbler, græs og nødder.

Der er også etableret adskillige store foderpladser, hvor der dagligt fodres med majs og æbler. De er aktive det meste af natten og derfor er tiden op mod og under fuldmåne, det bedste tidspunkt for succes.
Sommermånederne Maj, Juni & Juli er den bedste periode, men jagten kan for så vidt forudgå hele året rundt.

Drivjagterne er meget forskellige i forhold til, hvad mange kender fra eksempel fra andre lande.

Det foregår for det meste i kuperede bjergområder og skudafstandene er ofte noget længere.

Sender man en gruppe jægere paa 8 personer ud, kan de nemt skyde 2 vildsvin hver dag om dagen, selvfølgelig er det afhængigt af, hvor dygtige jægerne er til at ramme, men vildsvinene er der masser af i Tyrkiet.

Og ret ofte forvilder de sig ind i bjerglandsbyerne, især om vinteren, naar de er sultne, og man skal passe godt paa, da de ikke er helt ufarlige.

- Annonce -