gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanya
- Annonce -

40 kilometer fra Alanya finder du Gazipaşa, vejen hertil er anlagt med en forholdvis ny hovedvej og på vejen til Gazipaşa er der rig mulighed for at opleve det autentiske og originale Tyrkiet.

På strækningen til Gazipaşa vil du se mange bananplantager, hvor de små søde bananer gror.

Se også 5 velsmagende frugter fra Alanya

Gazipaşa er de seneste år blevet kendt grundet byens nye lufthavn. Lufthavnen ligger i den vestlige ende mod Alanya, og af den grund oplever de fleste kun minimalt af den skønne by som er et besøg værd.

Når man går rundt i byen små gader forestille man sig, at Alanya så sådan ud for 20-25 år siden. Her går og står tiden stille, tiltrods for at man kan se at udviklingen på det seneste er steget. Nye bygninger kommer til, og kæder som L.C. Waikiki og Burger King er åbnet i byen.

Om fredagen kommer bønderne ind til byen for at deltage i fredagsbønnen. I centrum af Gazipaşa ligger der en stor moske, som også danner baggrund for det årlige granatæble festival.

Fredag er en god dag at besøge byen. Her vil man kunne opleve at beboerne i de små landsbyer rundt om byen kommer ind til centrum, og denne dag er der mere gang i Gazipaşa.

Det er også om fredagen at byen har sit sore marked. Markedspladser finder du midt i byen, hvor ca. halvdelen er overdækket. Her finder du et stort udvalg af farverig frugt og grønt.

Gazipaşa er også kendt for sin havn, hvor der hver morgen fanges frisk fisk som sælges i området ved markedspladsen. Gazipaşa er kendt som et godt fiskeområde, og mange vælger derfor at tage turen dertil for at fiske.

gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanya

Havnen og stranden i Gazipaşa

Når man kommer fra Alanya, skal man dreje til venstre i rundkøreslen således at man kommer ind i byen ved den store moske. Her kan man gå rundt og opleve byen, markedet og moskeen. Kører man i stedet til højre i rundkøreslen og forsætter ca. 2,5 kilometer kommer man frem til den pæne havn og byen fine sandstrand.

Havnen bærer præg af fiskerne, som hver morgen sejer ud i deres fiskerkuttere for at fiske.

Hvis man fra havnen følger stranden mod den store røde klippe oplever man den fineste sandstrand, piknik pladser, hvor de lokale ofte nyder et godt måktid mens børnene leger på legepladser og andre prøver træningsmaskinerne på strandpromonaden. Helt ind ved klippen finder du en fin strandrestaurant hvor man kan nyde en god middag og en lækker forfriskning.

Historiens vingesus

Lige før man kommer ned til havnen er der et skilt til venstre hvor man kan køre op mod ”Selinus”, som er en gammel borgruin fra det 6. århundrede før kristus. Fra toppen af den lille halvø hvor Selinus borgen ligger er der en imponerende udsigt over byen.

Ønsker man at komme op og se ruinen er der trapper næsten helt til toppen – det tager ca. 40-45 minutter at gå til toppen. Belønningen er en helt igennem eventyrlig udsigt.

40 kilometer utenfor Alanya finner man Gazipaşa. veien hit er fin med nyanlagt hovedvei og på veien til Gazipasa ser man mye av det originale Tyrkia.

På strekningen til Gazipasa finner man de mest egnede dyrkingssteder for de små søte bananer.

Se også 5 velsmagende frugter fra Alanya

Gazipaşa har de senere år blitt bedre kjent på grunn av den nye lufthavnen. Lufthavnen ligger i den vestlige enden mot Alanya og av den grunn ser de fleste kun minimalt av denne skjønne byen som er absolutt verdt et besøk.

Når man vandrer rundt i byens små gater forestiller man seg at så her var Alanya for 20 eller 25 år siden. Her går og står tiden stille, selv om man også kan se at utviklingen i det siste har økt. Nye bygninger kommer opp og kjeder som L.C. Waikiki og Burger King er allerede åpnet i byen.

På fredager kommer bøndene inn til byen for å delta i fredagsbønnen. I sentrum av byen er den stor moske, som også danner bakgrunn for den årlige granateple festival.

Fredag er en god dag å besøke byen. Da får man nemlig oppleve at mange fra de små byene kommer inn til byen og denne dagen har sitt helt eget liv i Gazipaşa.

Det er også på fredager at byen har sitt store marked. Midt i byen finner du markedsplassen, hvor cirka halvdelen er overdekket. Her finnes et stort utvalg av fargerik frukt og grønt.

Gazipaşa også kjent for sin flotte havn hvor det hver morgen fanges masse fisk som kan kjøpes i området ved markedsplassen. Gazipaşa er kjent som et godt fiskeområde og mange tar turen hit og fisker.

gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanya

Havnen og stranden i Gazipaşa

Når man kommer fra Alanya tar man til venstre i rundkjøringen inn i byen ved den store moske. Her kan man kan gå rundt og oppleve byen, markedet og moske`ene. Tar man til høyre i rundkjøringen og kjører cirka 2,5 kilometer kommer man til den hyggelige havnen og den fine sandstranden.

Havnen bærer preg av at den er for fiskere i deres båt og hver morgen seiler de ut for å fiske.

Hvis man fra havnen følger stranden mot den store røde klippen opplever man den fineste sandstrand, flere piknik plasser hvor lokale nyter frokosten mens barna leker på lekeplassen og mens andre prøver ut treningsapparatene på Gazipaşas strandpromenade. Helt innerst under klippen ligger det en fin strandrestaurant, hvor man kan nye en god middag og en forfriskning.

gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanya

Historiens vingesus

Like før man kommer ned til havnen er det et skilt til venstre hvor man kan kjøre opp mot ”Selinus” – som er en gammel borgruin fra det 6. århundrede før Kristus. Fra toppen av den lille halvøyen, hvor Selinus borgen ligger, er det en imponerende utsikt over byen.

Hvis man vil opp og se ruinen er det trapper nesten helt opp – det tar cirka 40-45 minutter å gå opp til toppen, men så er belønningen også en helt eventyrlig utsikt.

- Annonce -