- Annonce -

Fastboende Ukrainere i Alanya fordømmer Rusland

Opdatering: 9/3 – 2022
Kilde: yenialanya.com

Endnu, en hjælpende hånd fra Tyrkiet til befolkningen i Ukraine

Indenrigsministeriets (AFAD) formandskab for katastrofe- og nødsituationer meddelte, at i alt 23 humanitære hjælpevogne, hvoraf 5 i dag, er nået til regionen, og 1 lastbil er ved at nå Ukraine under koordinering af AFAD, for det ukrainske folks presserende humanitære behov. 

AFAD sagde, at Tyrkiets hjælp fortsætter, for at nå ud til befolkningen i Ukraine og tyrkiske borgere i regionen. Det menes at der bor 66.000 Tyrkiske borgere i Ukraine.

Inden for rammerne af udviklingen i Ukraine, under koordinering af AFAD til de presserende humanitære behov hos Ukraines befolkning, med støtte fra den tyrkiske (Røde Kors), Sundhedsministeriet, kommunen  , den private sektor og ikke-statslige organisationer. I alt 23 humanitære hjælpevogne, hvoraf 5 blev klargjort, og er naaet til Ukraine.

I en skriftlig erklæring fra AFAD, “I alt 23 humanitære hjælpelastbiler sendt til befolkningen i Ukraine og tyrkiske borgere i regionen; Med 510 familie telte , 26 almene telte, 4.416 sengeper, 930, 680 pude-lagensæt, 141 soveposer, 50.310, tæpper 50.310 . tæpper. . tæpper. . tæpper. . tæpper. . tæpper. . tæpper. mellem tæpper. . tæpper. , tæpper hygiejnesæt, 3.536 madkasser, 16.802 andre madkasser, 37 372 madvarer, 37 bleer, 372 medicin og sundheds. AFADs humanitære til hjælpeteam af 11 personers hjælp af de mest nødvendige ting i Ukraine er livsnødvendigt.  
Inden for rammerne af udviklingen i Ukraine nåede 3 køretøjer og 10 medarbejdere fra sundhedsministeriet til Ukraine-Rumænien Siret-omraadet allerede den 4. marts 2022 og startede deres arbejde med at levere sundhedsydelser til de nødlidende.
I koordineringen af ​​AFAD-EU- civilbeskyttelsesmekanismen planlægges yderligere 6 lastbiler med humanitært hjælpemateriale leveret af AFAD-formandskabet at afgå fra Tyrkiet til Lviv by i Ukraine den 9. marts 2022.
I forvejen er der sendt 5 store konvojer afsted til Uhraine, med nødhjælp.
Det menes at mere end 20.000 Ukrainske flygtninge er kommet til Tyrkiet, hvor de ogsaa er meget velkomne.

25/2 – 2022
Se videoen nederst på siden…..

Ledelsen og medlemmerne af Ukraine-Alanya Solidaritetsforening afholder et solidaritetsmøde foran Mustafa Kemal Atatürk statue i Alanya , budskabets titel er ” Fred i hjemmet, fred i verden” Solidaritetsmødet sker lørdag den 25/2.
Der bor godt 3000 Ukrainere i Alanya.
Alt om Alanya var tilstede.

Kizilay (Som Det Danske Røde kors) sendte fredag ​​​​​​​​​​den 25/2, 3 store nødhjælpskonvojer afsted til Ukraine med humanitær nødhjælp til landet, for at imødekomme presserende basale behov i koordinering med Røde Kors Ukraine .

Vi sender humanitær nødhjælpskonvojer til Ukraine for at imødekomme presserende basale behov, sagde Kerem Kınık, lederen af ​​​​​​​​​​​​velgørenheden.

Vores hold bliver udsendt til regionen med telte, familie telte, mad, senge, tæpper, puder og mobile cateringkøretøjer og mm. til de evakuerede.

Kınık sagde ogsaa, at han er bekymret over en mulig flygtningekrise, men vi er klar til alle former for humanitær hjælp til det ukrainske Røde Kors.

GSM-operatører giver gratis kommunikation til Ukraine

Tyrkiets tre største mobiloperatører, Türk Telekom, Turkcell og Vodafone, annoncerede på deres sociale mediekonti, at de tilbyder gratis opkald, SMS og internet til de presserende kommunikationsbehov hos Tyrkiske borgere i Ukraine. De rådede dem også til at følge det Tyrkiske udenrigsministeriums retningslinjer.

Fredsopfordring fra Russere og Ukrainere, der bor i Tyrkiet

Titusindvis af ukrainske og russiske borgere, der bor permanent i Tyrkiet, mærker de stærke virkninger af Ruslands beslutning om at invadere sin nabo. De er bekymrede for deres slægtninge, der sidder fast forskellige steder, og stadig er i landet, og maaske ikke kan komme væk, og ud af landet.

Tyrkiet følger udviklingen i regionen tæt, ogsaa i andre byer i Tyrkiet, såsom feriebyen Antalya, der hvert år huser millioner af feriegæster fra Rusland og Ukraine.
I Tyrkiets turisthovedstad Antalya, hvor 29.691 russiske og 8.444 ukrainske indbyggere lever et fredeligt liv, haaber borgerne fra begge lande, at invationen ophører så hurtigt som muligt, og at der igen kan erklæres fred.

Kilde: Daily Sabah.

 

Udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu
har sendt busser afsted til Ukraine….

Tyrkere/studerende der hovedsageligt bor i Kiev, bliver transporteret ud af Ukraine med busser, stillet til raadighed af det Tyrkiske Udenrigsministerie.

LUFTRUMMET    i UKRAINE ER LUKKET

Mevlüt  Çavuşoğlu startede evakueringen af ​​​​​​​​​​​​​​​​Tyrkiske statsborgere, der opholder sig i Ukraine som følge af  Ruslands  angreb. Da luftrummet er lukket, bringer Tyrkerne med busser fra  Kiev  til lande som Rumænien, Polen og Moldova.


Kilde Daily Sabah.

Se videoen fra arrangementet her:

- Annonce -