25.1 C
Alanya, TR
Saturday, May 21, 2022
Forside Alt om Alanya FORSLAG TIL UDFLUGTER OG HAMAM

FORSLAG TIL UDFLUGTER OG HAMAM

661
- Annonce -

Paa siden her kan du læse om nogle af de udflugter, der tilbydes i Alanya.

Priserne er paa trapperne

Mixx Travels udflugts program er ved at være på trapperne, alle udflugter er ugentlige, og mange af dem dagligt
Der kan ogsaa arrangeres udflugter efter eget ønske, en eller to dages tur, til steder du gerne vil besøge, MAX 8 personer af gangen – Skriv til os, hvis du og vennerne, eller familien ønsker et tilbud, vi svarer saa hurtigt som muligt.

HAMAM

Tyrkisk hamam er en klassiker som de fleste turister lægger ud med at tage en tur til. Alanya er fyldt med forskellige hamam-steder.

Og med gode grunde.. Hvem vil ikke gerne lægge ferien ud med en god gang massage og tur i spa, som samtidig fjerner alle de døde hudceller – så man kan blive godt brun?
Vær opmærksom på pris og kvalitet i tyrkisk hamam ofte hænger sammen.
Mere info er paa vej………

Pamukkale er en unik seværdighed, som absolut alle bør se.

Synet af de storslåede kalkterrasser er, især i tidlige morgentimer og sene aftentimer, et eventyrligt syn.

Tag en svømmetur i det varme og helbredende vand som flyder igennem de i kunstige bassiner, mens du langsomt bevæger dig op eller ned af det kridhvide bjerg.

Pamukkale udflugt med mixxtravel, på tur til pamukkale, mixxtravel udflugter, udflugter med mixxtravel i alanya,

Et naturfænomen du ikke finder andre steder i verden

Allerede på vej til Pamukkale, vil du opdage, hvorfor dette smukke naturfænomen også kaldes bomuldsslottet. Flere kilometer før ankomst ses det kridhvide bjerg stikke malplaceret på ad horisonten.

Pamukkale er kalkterrasser, som har eksisteret i flere tusinde år. Igennem disse mange tusinde år er mennesker har valfartet til Pamukkale for at blive helbredt i vandet.

Det unikke naturfænomen som Pamukkale er, er en enestående chance for at opleve noget, som du ikke finder lignende andre steder i verden.

Bad i travertinerne

I dag kan man bade i de menneskeskabte travertiner, da de naturskabte travertiner måtte lukkes ned i 1990’erne, fordi op mod 20.000 sole sig på terrasserne og svømmede i bassinerne. De naturlige hvide formationer blev grå af sved, solcreme, sminke og støv, og i 1992 blev en redningsaktion sat i gang, som gør man i dag ikke længere kan bade i den del af Pamukkale.

Større og bedre tilrettelagte travertiner er i dag, hvor man kan svømme og med naturens smukke kræfter er disse travertiner i dag ligeså hvide og smukke som de originale.

Den historiske Kleopatra Pool

Kleopatras pool er 36 grader varmt. Vandet kommer fra mineralholdige vand som menes at virke foryngende, på den som svømmer i poolen.

Der smaragdgrønne er smukt omgivet er lyserøde blomster og historiske ruiner på bunden af ​​”poolen”. Giv dig selv denne skønne oplevelse, som det er at bade i det vand og mærke følelsen af ​​at blive 10 år yngre.

Et besøg til Pamukkale er absolut mindeværdig og noget alle skulle prøve.

Pamukkale som både som en spændende 1-dags tur eller en oplevelsesrig 2-dages tur med afgang fra Alanya.

På både 1.dags turen og 2.dagens turen får du frokost sammen med turen (drikkevare eksl), samt indgang til Pamukkale og transport med i turen. Bemærk: Indgang til Kleopatras pool er ikke inkluderet.

Det er som udgangspunkt med engelsktalende guide, men turen kan arrangeres med dansk guide hvis antallet af gæster er stort nok.

GREEN-CANYON

 

Har du nogensinde besøgt Green Canyon (Yeşil kanyon) som ligger omkring 70 km fra Alanya, stedet kan slet ikke beskrives, det SKAL opleves.


Baadtur

Alt om Alanya har været med Mixx Travel en tur på havet.

Dagen starter med afhentning på hotellerne eller, hvis man ønsker det, egen transport til Mixx Travels båd. Kl ca. 10.00 lagde vi fra havn.

Efter at have sejlet fordi det maleriske fyrtårn, er turens første badestop ved Det røde tårn . En svømmetur er den perfekte måde at blive kølet ned i sommervarmen, mens båden soldækker er det perfekte sted at tørre i solen, samtidig med at man får lidt farve på kroppen.

Efter det første bade stop fortsætter turen langs halvøen og de tårnhøje klippeveje. Vi sejler fordi piratgrotten, som er indhyllet i forskellige myter, blandet andet at piraterne brugte hulen til at skjule deres bytte og bringe det videre til fæstningen ad en tunnel eller sti.
Ikke langt fra piratgrotten kommer vi til Kærlighedsgrotten, der ligeså er indhyllet i myter. Blandet andet den om en tysk kvinde og hendes tyrkiske elsker der forsvandt og blev eftersøgt i 3 måneder, hvorefter man fandt dem i god behold i hulen!

De modige klatre på vej ind i kærlighedsgrotten.

Bådens modige personale tager, hvis vind og vejr tillader det, springet fra båden over i Kærlighedsgrotten. Mens det dygtige professionelle klatre op ad klippevæggen ind i Kærlighedsgrotten sejler både rundt om halvøen, som på toppen er fyldt med gamle ruiner af murer fra fortiden.

På den anden side af grotten kommer båden personalet endnu engang til syne i Kærlighedsgrotten. Til store klapsalver springer de fra klippevæggen ned i Middelhavet og svømmer tilbage til båden.

Turen fortsætter på havet langs Kleopatra stranden ud til Marinaen. Mens vi sejler ud til marinaen er der kun fest på bådens midterste dæk.

En skumfest er sjov for store og små, men det er 100% valgfrit at deltage. På soldækket og på bådens nederste dæk er der ikke skumfest.

I Marinaen spiser der frokost, som er inkluderet i prisen. Dagens frokost var tyrkisk bulgur, kylling på spyd, kyllingepølse, salat og brød. Inklusiv i turen er drikkevare.

Efter frokost er det igen muligt at bade.

Mini disko til de mindste.

Mens turen, med smuk udsigt, går tilbage mod Alanya havn er der mini disko, øl stafet (kun for de voksne), skumfest og ildshow på båden.

Inden vi når tilbage i Alanya havn er der endnu et badestop nær Det røde tårn .

Dagen slutter i Alanya havn, hvorfra hjem transporten finder sted. Det er også muligt at blive inde i Alanya centrum og gå på shoppetur efter bådturen. Det er muligt at tage paa baadtur alle ugens dage i højsæsonen.

Want man at opleve Alanya fra den bedste side, er det en rigtig god ide at tage med en af ​​de mange turbåde. Turbådene sejler hver morgen afsted på dagsture fra havnen.

På bådturene får man en fin udsigt over Taurusbjergene og i foråret kan man skimte de sne tildækkede bjergene i baggrunden. De lange flotte strande gør den tyrkiske riviera til noget helt specielt.

Alanya er rig på historie

Og dette er noget man kommer til at opleve på bådture. Borgen, skibsværftet og Red Tower er blandt andet noget af det, som man kommer til at se på turen rundt og bjergklippen. Båden gør undervejs et stop udenfor skibsværftet og her er det muligt at få en dukkert i det dejlige vand.

Lovers Cave og andre grotter

Turen går videre til enden af ​​bjergklippen hvor en af ​​guiderne vil svømme i land mod en af ​​de mange grotter der findes. Her vil han klatre gennem således at han kommer om til den anden side af klippen gennem grotten, som er ca. 200 meter. På bådturen rundt om Alanyas borg kan du opleve Pirates Cave og Girls Cave, hvor piraterne skjulte de kvindelige fanger, og der Phosphorous Cave er opkaldt på grund af det focerende lys der udsendes fra dens mur og Lovers Cave, hvor de elskede søgte til.

Alle disse grotter er placeret rundt på halvøen, hvilket gør at det ikke er muligt at komme dertil fra land og dermed kun kan opleves fra vandet.

Ulas Strand

Bådturen fortsætter videre langs Kleopatra stranden ud mod Ulas Beach. Dette er en af ​​de bedste strande i hele området. Her finder man også en fin park med borde og bænke samt bålplaser. Dette sted er perfekt for en lille pikniktur og et dejligt sted at slappe af, svømme og bare nyde livet.

Efter frokosten forsætter turen tilbage mod bjergklippen langs Kleopatra stranden. Er havet roligt gør båden et stop for at made fiskende til stor begejstring for både store og små.

Vi anbefaler at man prøver at tage på bådtur, og kan garantere en dag fyldt med sol, badning og masser af liv ombord på båden. Alt er tilpasset en fantastisk dag på den tyrkiske riviera.

 

Kappadokien – En uforglemmelig oplevelse

Kappadokien, Mixx travel, udflugt til kappadokien,

Et besøg i Kappadokia er lidt ligesom at åbne en historiebog, hvor man i de smukkeste omgivelser bliver taget med på en rejse mange hundrede år tilbage i tiden.

Levende kan man forestille sig hvordan livet var her, samtidig imponeres man over hvad mennesker kunne skabe og bygge for 2000 år siden – og endnu tidligere. Det er en kæmpe oplevelse.

Den enestående natur, der er opstået i dette område omkring byerne Nevsehir, Avanos, Ürgüp og Göreme findes stort set ikke andre steder i verden. Kombinationen af ​​​​​​​​​​​vulkanisk tuf, der er et blødere og lavaen der er hårdt, har gjort det muligt at skabe huler i klipperne både over og under jorden.

sandmuseum, sandmuseet i antalya, sandland, sandskulpturmuseum
Billedhuggere og kunstnere fra hele verden til at skabe de mange skulpturer over en periode på tre uger.

Underjordiske byer

Der er over omkring 36 underjordiske byer i området og en håndfuld af dem, der er åbne for offentligheden. Den sidst opdagede ligger centralt i Nevsehir og er ligeså stor som 46 fodboldbaner. Den “nye” underjordiske af forventes at åbne for offentligheden omkring 2022.

sandmuseum, sandmuseet i antalya, sandland, sandskulpturmuseum
Billedhuggere og kunstnere fra hele verden til at skabe de mange skulpturer over en periode på tre uger.

I det andet og tredje århundrede søgte de kristne tilflugt i de underjordiske byer, når romerne angreb. De kunne nogle gange være nød til at opholde sig helt op til flere uger i deres underjordiske hjem indtil faren var drevet over.

Allerede i 1600 år f.kr. brugte Hittiterne de underjordiske lag, fordi temperaturerne i Kappadokien kunne svinge fra 35 grader om sommeren ned til minus 15 grader om vinteren.

Imponerende er også den store ventilationsskakt på 90 meter.

Den underjordiske by i Kaymakli

En af de bedste bevarede og største underjordiske byer hedder Kaymakli. Byen var i hele 7 etager og man mener, at omkring 20.000 mennesker kunne leve her, når de var under angreb af de romerske hærstyrker. I dag kan man komme ned og ved selvsyn opleve de 4 øverste etager af en hel ved med små lejligheder, køkkener, kirker og kapeller. Der var også specielle afdelinger til vinproduktion og til produktion af hørfrø olie, som blev brugt som lampeolie, så man kunne se noget under jorden.

Imponerende er også den store ventilationsskakt på 90 meter. Når man hælder en sjat vand ud på 4. etage, der er ca. 30 meter under jorden, går der 8 sekunder inden man hører skvulpet. Fra denne skakt fik man både frisk luft og vand.

Når byerne blev angrebet blev en kæmpemæssig sten rullet foran indgangene, så fjenden ikke kunne få adgang. I byen var der også mange smalle tunneler, der gjorde det vanskeligt for de romerske krigere i fuld kampuniform og med store lanser at komme igennem.

EN af de mange smukke udhullet tuffer i byen Göreme.

Göreme og områdets fantastiske historie

Kappadokien er kendt for sine karakteristiske bjergformationer, et gammelt vulkansk område. Den lille by Göreme ligger i centrum af området med sin helt specielle natur og historie.

Kappadokien er en af ​​de vigtigste steder for kristendommens udbredelse. Kristendommen havde trange kår i begyndelsen, men efter år 313 e.Kr., hvor Konstantin den Store var kejser, blev kristendommen tilladt, og der blev bygget både kirker og klostre i området.

Göreme Frilandsmuseum er en helt speciel oplevelse, og området er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste siden 1985. I Göreme er der op imod 150 kristne kirker skåret ud af klipperne og indrettet som kirker med freskoer/kalkmalerier, som viser Jesus livshistorie fra fødsel til korsfæstelse.

sandmuseum, sandmuseet i antalya, sandland, sandskulpturmuseum
Billedhuggere og kunstnere fra hele verden til at skabe de mange skulpturer over en periode på tre uger.

Kappadokien unikke landskab

Kappadokiens historie går flere millioner år tilbage til vulkanudbruddene i Erciyes- og Hasanbjergene, der grundlagde landskabet, som vi kender i dag. Det er som at komme til en anden planet.

Området i Kappadokien har været underlagt mange forskellige herskere: Hittittere, frygier, persere, romere, seldsjukker, genovesere og osmannere. Navnet Kappadokien stammer fra det oldpersiske Katpatuka, der betyder ”landet med de smukke heste”.

Et kors lavet i tuffen i Pasabag dalen, også kendt som munkedalen.

Fra det 6. århundrede var der konstant kaos i Kappadokien med udbredelsen af ​​islam, opstande i kejserriget og invasioner ude fra. Og selv seldsjukkernes overtagelse af Anatolien i 1000-tallet ændrede ikke de kristnes tro. Gudstjenester blev tilladt alle steder, og kirker og moskéer blev opført på samme sted og i samme periode – et stærkt symbol på, hvor tolerante disse to samfund var over for hinanden.

Det er den kristne historiefortælling, der fylder i området og skyldes det, at de mange freskoer er blevet bevaret gennem århundrede.

Et besøg i Kappadokien er absolut mindeværdig og noget alle skulle prøve.

Manavgat bådtur, en fantastisk oplevelse ved Middelhavet

Du vil blive hentet af en bus på aftalte opsamlingssted, og efter en lille tid kommer du til Manavgat. Her får man i sin egen hånd tid til at opleve den lokale bazar, hvor det er muligt at håndtere til fornuftige priser. Her har du mulighed for at få afprøvet dine handleegenskaber.

Efter ca. 10 minutter med bus kommer jeg frem til båden. Før afgang vil du blive spurgt, om du ønsker Kylling eller fisk til frokosten, som er sammen med turen. Fisken er så fersk at den bliver leveret direkte fra havet til båden – ferskere bliver det ikke.

Det er en magisk tur, hvor stedet minder lidt om grenen i Danmark. Ferskvand som render ud i havet på den ene side, og middelhavet på den anden side kun delt af en sanddyne. På den lækre strand får du ca. 1 gang til at solbade, bade, tage billeder og nyde udsigten.

Herefter samles man på båden til en fælles frokost.

På båden er der en fotograf som vil tage billeder af gæsterne på turen, og efterfølgende vil det være muligt at købe disse. Der er også en papegøje med til at live stemningen på turen op.

Dette er en tur der virkelig kan anbefales, hvis du ønsker en stille og rolig tur med ren afsplaning.

Husk kontanter, vandflaske og badetøj.

Sapadere Canyon

Når du besøger Alanya, bør du gøre dig selv den tjeneste at besøge det smukke Sapadere vandfald.

 

En tur til Sapadere vandfaldet giver mulighed for at komme helt tæt på Tyrkiets frodige og smukke natur. Her bliver alle sanser stimulerende med fuglesang, rislende vand og duften af ​​​​​​​​​​​​​​​blomster.

Det er også muligt at leje en bil og tage bilen op til det smukke kløft med det kolde vand.

Sapadere ligger 48 km nordøst for Alanya og ca. 23 kilometer fra Demirtas. Kør mod Gazipasa og i Demirtas drejer vejen fra mod Sapadere. Tag dig god tid – vejene er små og til tider kringlede, men absolut farbare.

I 2007 byggede kommunen gangstien i den dejlige Sapadere kløft. Stiernes har til formål at fremhæve områdets naturlige skønhed og bringe turister til området. Langs gangstien er der flere trapper, hvorfra det er muligt at komme ned og svømme i det iskolde vand. Det er en sand forfriskning, eftersom vandet højst er 12 grader varmt, og det er vel at mærke på den varmeste tid på året.

I Sapadere flyder vandet hele året rundt, og de sørger derfor for at få vand ud til de tørlagte landsbyer i tørkeperioderne.

Sapadere vandfaldet, vandfald i Alanya, Alanya vandfald, Sapadere, udflugter i Alanya,For enden af ​​gangstien finder du stedet hovedattraktion: et stort vandfald og endnu en mulighed for en dukkert. Sapadere er en smuk 1-dages tur med afgang fra Alanya.

Jeep safari

Alanya jeep safari, Mixx travel udflugt, udflugter emd Mixx travel, oplevelser i Alanya, alanya oplevelser

Vi kommer til Alanya for at få sol og varme.

Men efter et par dage med 30+ grader er det også tiltrængt med lidt køligere luft

De fleste Jeep safari firmaer tilbyder forskellige typer af turer i Jeep. Nogle er med fuld fart og høj musik, mens andre er rolige og kulturelle.

Jeep safari tur i Alanya

Dagen starter med Pick up af dagens gæster, som er gratis

Alanya jeep safari, Mixx travel udflugt, udflugter emd Mixx travel, oplevelser i Alanya, alanya oplevelser
Udsigten fra turens første stop ved Borgen. Dette er det perfekte sted at tage flotte fotos af havnen og Alanyas Red Tower

Turen starter ved et udsigtspunkt oppe på  Alanya historiske borg . Et foto stop med mulighed for at få nogle skønne pletskud af udsigten,  det røde tårn  eller et feriefoto af jeep safari firmaets paparazzi.

Næste stop er på det modsatte bjerg end det første. Der gøres stop ved udsigtspunktet Alanya Teras, som modsat det første stop, som var i byen, har udsigt TIL byen. Alanya teras er kendt for sin smukke udsigt og de sidste par år også I-Love-Alanya skiltet, som man kan komme helt tæt på, på dette stop.

Af gruset veje køres der videre til næste stop, som er den mindre kendte Cikcilli teras. Her gøres der klar til vandkamp,​på det tekniske set er en helikopterlandingsplads. 15 minutter vandkamp med vandpistoler er også de medbragte vanddunker tømte og vandet har i stedet gennemblødt dagens vandkrigere.

Det er dog helt valgfrit at deltage, og ønsker man ikke at deltage kan man i stedet nyde den smukke udsigt.

Tilbage i de orange jeeps og musikken spillere mens de 8 jeeps kører pænt på linje ud til Oba River, som er Obas mindre kendte version af  Dim Cay . På Filiz piknik er der sat tid af til at svømme i den kolde flod eller blot sidde og nyde en kølig drink i de fine små pergolaer som hænger over floden.

Alanya jeep safari, Mixx travel udflugt, udflugter emd Mixx travel, oplevelser i Alanya, alanya oplevelser
I Obalacamii kan du besøge byens lille museum, som viser hvordan de gamle stenhuse så ud i Tyrkiet.

Fra Filiz piknik går det opad, hvor landsbyen Obaalacamii ligger. De lokale står langs byens “torv” og sælger varer til byens mange daglige gæster. I centrum af buen kan du søge ly under det mange hundrede år gamle platan træ eller fylde din vandalske med iskold smeltevand fra kilden. Længere ned ad gaden ligger det fine lille landsby museum som viser hvordan et hjem så ud før i tiden med Mannequins som illustrerer hverdags situationer i huset.

I husets store have serveres der, som en del af turen, gözleme som er tyrkiske pandekager med kartoffel eller oste fyld.

Alanya jeep safari, Mixx travel udflugt, udflugter emd Mixx travel, oplevelser i Alanya, alanya oplevelser
Ved dagens sidste stop er der frokost og endnu engang mulighed for at svømme eller slappe af.

Ved Oba Camlibel piknik hvor deres serveres frokostbuffet. Ved Oba Camlibel er der igen mulighed for at svømme, lege med de små skildpadder eller bare slappe af.


Rafting i Köprülü kanyon

Vidste du at Tyrkiet er populær på rafting? Elsker du adrenalin og at udfordre dig selv?

Så anbefaler jeg dig at tage med på en rafting tur mens du er i Tyrkiet.

Rafting er i det naturskønne område, der hedder köprülü kanyon og den flotte flod hedder Köprüçay. Området ligger ca. 30. km fra Manavgat, så det tager omkring 2 timer med bus fra Alanya. Turen er absolut timerne værd og der vil blive holde gode pauser på vejen.

I bussen bliver i informeret af en dygtig guide, som fortæller, hvad der skal ske i løbet af dagen. Turen tager hele dagen, men i vil være tilbage på hotellet i god tid således at I stadigvæk når aftensmaden.

Når jeg ankommer til mødestedet, som en restaurant får i information om udstyr samt hvad i eller trænger. På mødestedet spiser i også frokosten som er sammensat efter raftningen.

Du kan vælge om du ønsker at være med i en rafting både som tager 10 personer, eller om du ønsker at være i en kajak med plads til 2 personer.

En dag fyldt med adrenalin og spænding

Raftingen tager ca. 3 timer og ruten er omkring 13 km. Lang. Halvvejs vil der blive holdt pause, hvor det er muligt at få noget koldt at drikke, og her har du også mulighed for at prøve zip-line, hvor du med en krog hænger fast i en line og går over floden og tilbage. Ca. 500 meter.

Turen ned af köprülü kanyon er fantastisk og naturrig. Vandet er tyrkietsblå og flot.

Hele turen filmes af en kameramand, og der vil også blive taget billeder undervejs. Både film og billeder kan købes efter frokosten.

Forbered dig på en våd dag fyldt med adrenalin kick og uforglemmelige oplevelser i naturskønne områder.

Raftingbilletter kan købes på Mixx Travel sidder kontor på Kleopatra Beach nr. 21.

Paragliding i Alanya

Paragliding alanya, alanya paragliding. mixxtravel, alanya mixxtravel,

Alanya byder på en bred vifte af fede oplevelser, som får blodet til at pumpe.

Den måske fedeste adrenalinoplevelse i Alanya er tandem Paragliding, som giver mulighed for at se Alanya fra en helt unik højde.

Alt efter vejrforholdene starter paragliding fra 700 m eller 400 m på et af Alanyas to områder, som er lavet specielt til paragliding.

Tandem paragliding betyder, at man springer med en uddannet paragliding pilot, som varetager alt det, mens du nyder suset i maven og den tekniske smukke udsigt over Alanya.

Nogle af Alanya’s paragliding piloter er også uddannet akrobatik piloter og flyver du med en akrobatikpilot, så har du mulighed for at få en oplevelse for livet, mens piloten laver smarte tricks i luften!

En paraglidingtur fra 700 meters højde tager omkring 20 minutter altid efter vind og vejr fra man letter til man lander.

Sådan booker du en Paragliding tur i Alanya

Hvis du gerne vil prøve en uforglemmelig paragliding tur i Alanya, så kan du booke en tur igennem dansktalende Mixx Travel på  tlf: +90 541 539 50 00 eller e-mail 

Hvis du bor på et af Mixx Travels hoteller, kan du gratis hentes på hotellet. Bor du ikke på et  Mixx travel hotel , kan du gratis blive afhentet fra nærmeste Mixx Travel hotel. Du kan få oplyst nærmeste hotel ved at tage kontakt til Mixx Travles service personale.

Praktisk information

Du kan tilkøbe billeder og video fra din paraglidingtur hos din pilot efterfølgende.

Der er paraglidingsturer hver dag, hvis vejret tillader det.

Du må som kunde max. veje 150 kg for at kunne deltage i en tur. Børn fra 7 år og opefter kan prøve paragliding. Aldersgrænsen er sat fordi børnene skal kunne nå jorden, når man lander med piloten.

Alt om Alanya samarbejder med Mixx Travel ENGair åbnede i Alanya i 2006. Firmaet har 3 veluddannet piloter og mere end 20 års erfaring med paragliding.

MAS, Aspendos, Side, Perga og Kurşunlu vandfaldene 

Heldagstur 
Beskrivelse
Alanya MAS-tur er en sjov såvel som informativ en dags tur, der dækker mange gamle og historiske steder som Side, Perga, Aspendos og det storeslåede Kursunlu-vandfald. Denne tur starter fra Alanya.
Det gamle tempel og teater besøges også under denne tur.
MAS Tour fra Alanya
Alanya MAS Tour er en endagspakke til den arkæologiske placering i Anatolien. Stederne ligger omkring 1 times kørsel fra Alanya, og pakken omfatter 3-4 byer fra den antikke hellenistiske periode og et vandfald ved Aksu-floden.
Turen starter fra Alanya, og det første sted vi besøgte er Perga. Dette er en gammel græsk by, der ligger sydvest for Anatolien og ligger cirka 15 km fra Alanya. I gamle tider var Perga hovedstaden i Pamphylia.
Byen var en af ​​de smukkeste og rigeste af sin art. Der er et tempel for Artemis, ørkenens gudinde. Perga er også det sted, hvor den store matematiker Apollonius er hjemmehørende, og det er også stedet, hvor øllet første gang blev lavet.
Perga var under græsk kontrol i 450 år, indtil perserne erobrede det i 546 f.Kr.
200 år senere overtog Alexander den store Perga.
Det persiske styre sluttede, og derefter tilhører Perga det romerske imperium. Perga har således tre forskellige kulturer på grund af de tre regeringer, den var under. De gamle ruiner, der findes her, er interessante at udforske.
Efter Perga er det næste sted vi besøger Aspendos. Det ligger 40 km øst for Alanya. Det er placeret på en vigtig handelsrute og har derfor en god økonomisk fordel. Aspendos blev erobret af Alexander, den stores tropper i 333 f.Kr. Indtil slutningen af ​​Roam Empire i 930 f.Kr. var Aspendos under dets styre. Teatret med 15.000 siddepladser i Aspendos er enestående og er et af verdens bedste bevarede teatre. Det blev bygget af Marcus Aurelius og er en turistattraktion i verdensklasse.
Næste destination er Side, det er også en havn, der hører til den antikke græske historie. Det er en af ​​de vigtigste byer i Pamphylia og er et vigtigt handelscenter, især for oliven.
Det er denne specialitet, der gjorde det til et mål for angriberne. Efter grækerne, overtog perserne Side. Perserne mistede derefter Side til Alexander, den store i 333 f.Kr.
Fra Side fortsætter rejsen tilbage til Alanya, som ligger cirka 50 km vest for Side-ruinerne.

Slap af baadtur

QUAD SAFARI – Halvdags tur
Turene gennemføres 2 gange hver dag
Beskrivelse
Alanya Quad Safari er for de eventyrlystne, der kan opleves ved at tage på en ATV quadsafari og udforske Taurusbjergene. Du kan køre på Quad-cyklen alene, eller til personer. Denne tur en meget spændende oplevelse.
Alanya Quad safari
Unge og mange ældre elsker eventyr. Alanya Quad Safari er en adrenalinetur, som helt sikkert skal opleves af alle dem, der elsker spænding. Det er sjovt at køre på de firhjulede cykler, samtidig får man en dag fuld af naturudsigt, mudrede veje og bjergrejser.
ATV quadcyklerne er eventyrmaskiner, Man kan tage denne tur med familie eller venner, og der er også altid en guide forbundet med.
De berømte Taurus-bjergene kommer du til at opleve denne Quad-safaritur .
 Også Rocky Mountains er en mulighed for disse vidunderlige forlystelser. Turen er fuld af sjov. Mange fyrreskove og mudrede vandløb findes undervejs.
Selvom det ikke er en daglig opgave at køre på en ATV, er det heller ikke så svært. Alle over 16 år kan køre ATV. Før turen starter er der et orienteringsprogram, hvor kørsel af ATV bliver undervist. Du kan også øve dig på at køre cyklen i denne session. At køre en ATV kræver heller ikke en særlig licens eller tilladelse.
Dette orienteringsprogram er meget vigtigt og hjælper os på Quad Safari- tur.
Du bliver hentet på dit Hotel, og er tilbage igen efter 5 timer. Selve turen varer i 2,5 time og dækker et område på 30 km. Turen kan tages enten morgen, eftermiddag eller aften. .

Pamukale og Salda Lake

Heldagstur
Det ER muligt at komme på denne tur onsdag og lørdag, MEN Salda søen er PT ikke åben for gæster, grundet corona, men turen går der til alligevel, hvor man kan se stedet på afstand og tage billeder.
Beskrivelse
Udforsk Tyrkiets til naturlige skønheder på en dag, et land, der er præget af dets naturlige skønhed.
Besøg Salda-søen, som også kaldes Tyrkiets Maldiver, med sin rene og uberørte natur . Derefter fortsættes til Pamukkale, som er en del af UNESCO.

Højdepunkter
En naturlig og uspoleret bjergsø vil blive besøgt.
Travertinerne i Pamukkale vil blive sat med al sin hvidhed.
Mulighed for at svømme i Cleopatra Pool
Mulighed for at svømme i Salda-søen
Beskrivelse
Rejsen begynder tidligt om morgenen. Første pause er i vores morgenmadsrestaurant
 Åben tyrkisk morgenbuffet.
 Derefter går turen videre til Salda Lake .
Salda Lake er afdækket med hvide magnesiumsten, som også findes på Mars. Med disse magnesiumsten og rent klart vand er søen kendt som Tyrkiets Maldiver. Her har vi 1 gange pause, de ønsker det, kan svømme, eller de kan gå en tur på stranden med snehvidt sand.
Efter pausen i Salda Lake går rejsen til Pamukkale . På vejen stopper vi igen for en åben frokostbuffet på en lokal restaurant.
Der vil være en 3-timers pause i Pamukkale . Du kan svømme i termisk vand, og de, der ønsker det, kan få et billede på snehvide travertiner. Du kan også svømme i Cleopatra Pool, som ligger lige bag travertin, og du kan udforske Hierapolis, som er et af de største amfiteater i regionen.
Hierapolis er en gammel romersk by, der tidligere var et handelscenter i mange år. Tyrkiets største nekropolis ligger her.
Efter Pamukkale giver en sidste pause ved Karahayıt til en svømmetur i den termiske pool, og derefter starter returrejsen. Der er en sidste spisepause om aftenen.
Middagen serveres som en åben buffet. Omkring 22:00 er vi tilbage på dit hotel i Alanya.

 

Demre, Myra og Kekova

DEMRE, MYRA OG KEKOVA 
Heldags tur, onsdag, fredag ​​og søndag
Der er ca. 250 km. Til Demre
Demre, Myra og Kekova.
Demre-provinsen i Tyrkiet, den sunkne ø Kekova og nekropolen Teimiussa og Myra er alle sammen i denne en-dags tur.
Demre Myra Kekova, vi besøger tre forskellige steder.
Den tyrkiske provins Demre, har smukke omgivelser. Vi starter med et besøg i den antikke af Myra. Denne by ligger ved Myros-floden. iøvrigt er Myra jo Julemandens by, Jooooo den helt rigtige Julemand kommer nemlig fra Tyrkiet (jeg laver et andet opslag om julemanden og hans historie)
Derefter besøges det græske amfiteater. Dette er et gammelt teater.
Derefter besøges de klippeskårne grave i den Tyrkiske nekropolis.
Skønne historiske rejseoplevelser, og smuk uberørt natur.
Efter et besøg i Myra, holder vi frokostpause, hvor den er sammen med prisen, her efter starter turen igen.
Næste destination er øen Kekova, hvor til vi sejler på floden. Det turkisblå vand er betagende. Kekova er en malerisk placering og har mange ekstraordinære ruiner under vandet. Ruinerne er fra byen Simena. Den lykiske nekropolis Teimiussa besøger vi også.
Der er badestop, på turen.
Det er en storslået oplevelse at besøge disse gamle steder smukke. Der kan også snorkles omkring øen og udforske det undersøiske liv, der findes her. Det giver en ganske mindeværdig oplevelse at svømme i farvande med ruiner, Vandet er krystalklart og meget forfriskende.
Herefter fortsætter turen til den lille af Kale eller Demre. Den fantastiske kirke St. Nicholas kan besøge hende.
Denne tur er næsten ny i Tyrkiet, så kom og vær med som en af ​​de første.

 

- Annonce -