- Annonce -

TØRREDE FRUGTER I TYRKIET

Tyrkiske figner

Er meget populære rundt om, faktisk i hele verden, på grund af dets høje kvalitet og ikke mindst alle de sundhedsmæssige fordele.
I Tyrkiet kan købes baade tørrede og friske figner paa alle markeder i sæsonen.

Tyrkiet er den førende producent- og eksport land for tørrede figner over hele verden.

Omkring 50 % af verdens produktion af tørrede figner bliver produceret i Tyrkiet, og næsten 2/3 af eksporten af ​​tørrede figner i verden kommer fra Tyrkiet, der er dermed selvsagt rigtig mange figeneksportører i Tyrkiet.

Fignen har været dyrket siden oldtiden og dyrkes nu bredt over store dele af verden, både for sin frugt og som prydplante,

En figenplante er et løvfældende træ eller en stor busk, der kan blive op til syv til ti meter høj, træet har en glat hvid bark.

Figner kan spises friske eller tørrede eller forarbejdes til marmelade, Da den modne frugt ikke holder sig længe, er det bedst at tørre frugterne.

Rå figner indeholder omkring 80 % vand og 20 % kulhydrater, med et ubetydeligt indhold af protein, fedt og mikronæringsstoffer. De er en moderat kilde til kostfibre .

I 2018 var verdensproduktionen af ​​rå figner 1,14 millioner tons, i toppen for produktionen laat Tyrkiet, og de nordafrikanske lande som  Egypten , Marokko og Algeriet

Tyrkiske tørrede figner er meget berømte i verden hovedsageligt på grund af den tørrede frugtkvalitet, som er meget høj

De fleste figner kommer fra Aydin Regionen Tyrkiet, alle eksporterede figner er helt naturlige og uden nogen form for tilsætningsstoffer.

Figner er en meget lækker og nærende frugt, fra som i øvrigt er i familie med Morbær.

Figner Indeholder højt niveauer af antioxidanter.

 

‘Lykkens frugt’: Goji bær!

Goji Berry er en af ​​de mest populære frugter i nyere tid. Goji Bær, som ofte bruges i kosmetiske produkter, er også kendt for sine fordele for hudens sundhed. Brugen og smagen af ​​​​​​​​​​​​Goji Bær, med sit store indhold af C-vitamin og god mod mange sygdomme, lige fra depression til fordøjelsesforstyrrelser. 

Goji bær er også kendt som lykkens frugt i Tibet, det er et rødt bær, der vokser i Tibet, Nepal og Himalaya-regionerne, og dets historie går tusind år tilbage. Smagen af ​​denne frugt er god, når den er frisk og drueagtig, ogsaa når den er tørret, en let sød og let syrlig smag, den mindre om et sted mellem druer og kirsebær.

Gojibær siges ved at bremse hudens ældning – På grund af dens fibrøse struktur og effektive antioxidantegenskaber. Bortset fra det, kan bæres og reducere risikoen for alvorlige  helbredsproblemer såsom hudkræft. Gojibær hjælper med at lindre depression, angst og andre psykiske problemer.

Goji bær, dyrkes i stor stil i Kina, og er de senere aar bragt til Tyrkiet, og betragtes som en læge plante.


Hasselnødder

Tyrkiet  er verdens største hasselnød producent
Tyrkiet  er udvivlsomt verdens største producent og eksportør af  hasselnødder – Landet  producerer over 70% af den samlede verdensproduktion af hasselnødder og  eksporterer hasselnødder til store dele af verden.
Det er en næringsrig og velsmagende spise. Nogle forskere mener endda, at  jæger-folket bevidst har udsået hasselnødder overalt, hvor de kom for at faa flere træer. Hasselnødder er en ingrediens i bl.a ​Nutella, som vi alle kender.
 


Tørrede vindruer –


Rosiner  er  tørrede vindruer  og derfor hører under kategorien  tørret  frugt.

Mens tyrkernes tradition for at dyrke vindruer  og lave vin er en af ​​de ældste i verden og der findes mange gode  tyrkiske vine på markedet.

Tyrkiet er en af de største vindrue producenter der findes, Tyrkiet har over 600.000 hektar hvor der dyrkes druer. Tyrkiske vinavlere er afhængige af landets vinstoksorter.
Vinen dyrkes i Tyrkiet, især i den vestlige del af landet, hvor Middelhavs omraadet er frostfrit. og klimaet er harmonisk.
Derudover er der også førsteklasses vinmarker i den indre del af landet, for eksempel i omraadet nær Ankara.
Vinen dyrkes i Tyrkiet sammen med internationale vinstokke som Merlot og Cabernet Sauvignon, hovedsageligt Kalecik Karasi, Bogazkere, Öküzgözü og Narince.

I Tyrkiet bliver de fleste vindruer tørret ude i solen, kører man en tur i bjergene i drue sæsonen, kan man se at bønderne, enten plukker de tørrede druer paa træerne, eller i de mindre landbrug bliver druerne lagt til tørre paa noget tykt papiragtigt materiale. . , de bliver spredt ud, saa de kun ligger i et lag, og saa bliver de vendt et par gange om dagen.

Du kan nemt selv lave dine egne rosiner.
Tænd ovnen på 80 Grader, varmluft. Vend vindruerne i olie og kanel, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt druerne i ovnen og lad dem tørre  i 7-10 timer til de er  tørre,  men stadig saftige. Eller du kan forsøge dig med at tørre dem ude i solen, og evt. tørre dem færdig i ovnen.


Tørrede figner

Figner dyrkes og høstes hovedsageligt i Aydin/Tyrkiet, Aydin har i flere århundrede har været centrum for Figner. Figner dyrkes bedst i subtropiske regioner og høstes i august.
De smager ogsaa fantastisk raa, men endnu bedre er de hvis de soltørres.
Hvis fignerne soltørres bevares den søde delikate smag.
Tørrede Figner kan anvendes i salater, desserter og som snacks.
Figner har generelt et lavt fedtindhold, og er meget rig paa kostfibre.

Hvis du vil tørre figner derhjemme i ovnen, kan man tørre dem ved 75/80 gr i omkring 7 til 8 timer

Energi kJ 1088 kJ
Energi kcal 257 kcal
Fedt
Heraf mætte
0,9
0,1 gr
Kulhydrater 54,1 gr
Protein 3,3 gr
Salt 0,025 gr


 

Keciboynuzu – Johannesbrød

Træet der tilhører bælgfrugt familien, vokser på steder, hvor der er middelhavsklima, især dyrkes de ved Middelhavets kyster, Libyen, Cypern, Tyrkiet og Californien, frugten er meget gavnlig for sundheden. Den er slimløsende, den nedsætter risikoen for at udvikle lungekræft, den understøtter knogleudvikling fordi den indeholder meget Calcium.
Den mest almindelige anvendelse er til fremstilling af melasse, Den kan dog også foretrækkes som rå eller tørret.
Mange laver mel af frugten, hvilket siges at være godt for diabetikere, fordi den er kulhydrat fattig.
I Tyrkiet er der sæson for tørrede Keciboynuzu lige nu, de koster mellem 20 og 30 lira Pr. Kilo, jeg er vild med smagen af ​​​​​​​​​dem, de er sødlige og smager lidt af chokolade…..

Har du smagt Keciboynuzu ?

- Annonce -