TØRREDE FRUGTER I TYRKIET
Tyrkiske figner
Er meget populære rundt om, faktisk i hele verden, på grund af dets høje kvalitet og ikke mindst alle de sundhedsmæssige fordele.
I Tyrkiet kan købes baade tørrede og friske figner paa alle markeder i sæsonen.
Tyrkiet er den førende producent- og eksport land for tørrede figner over hele verden.
Omkring 50 % af verdens produktion af tørrede figner bliver produceret i Tyrkiet, og næsten 2/3 af eksporten af tørrede figner i verden kommer fra Tyrkiet, der er dermed selvsagt rigtig mange figeneksportører i Tyrkiet.
Fignen har været dyrket siden oldtiden og dyrkes nu bredt over store dele af verden, både for sin frugt og som prydplante,
En figenplante er et løvfældende træ eller en stor busk, der kan blive op til syv til ti meter høj, træet har en glat hvid bark.
Figner kan spises friske eller tørrede eller forarbejdes til marmelade, Da den modne frugt ikke holder sig længe, er det bedst at tørre frugterne.
Rå figner indeholder omkring 80 % vand og 20 % kulhydrater, med et ubetydeligt indhold af protein, fedt og mikronæringsstoffer. De er en moderat kilde til kostfibre .
I 2018 var verdensproduktionen af rå figner 1,14 millioner tons, i toppen for produktionen laat Tyrkiet, og de nordafrikanske lande som Egypten , Marokko og Algeriet
Tyrkiske tørrede figner er meget berømte i verden hovedsageligt på grund af den tørrede frugtkvalitet, som er meget høj
De fleste figner kommer fra Aydin Regionen Tyrkiet, alle eksporterede figner er helt naturlige og uden nogen form for tilsætningsstoffer.
Figner er en meget lækker og nærende frugt, fra som i øvrigt er i familie med Morbær.
Figner Indeholder højt niveauer af antioxidanter.
‘Lykkens frugt’: Goji bær!
Goji Berry er en af de mest populære frugter i nyere tid. Goji Bær, som ofte bruges i kosmetiske produkter, er også kendt for sine fordele for hudens sundhed. Brugen og smagen af Goji Bær, med sit store indhold af C-vitamin og god mod mange sygdomme, lige fra depression til fordøjelsesforstyrrelser.
Goji bær er også kendt som lykkens frugt i Tibet, det er et rødt bær, der vokser i Tibet, Nepal og Himalaya-regionerne, og dets historie går tusind år tilbage. Smagen af denne frugt er god, når den er frisk og drueagtig, ogsaa når den er tørret, en let sød og let syrlig smag, den mindre om et sted mellem druer og kirsebær.
Gojibær siges ved at bremse hudens ældning – På grund af dens fibrøse struktur og effektive antioxidantegenskaber. Bortset fra det, kan bæres og reducere risikoen for alvorlige helbredsproblemer såsom hudkræft. Gojibær hjælper med at lindre depression, angst og andre psykiske problemer.
Goji bær, dyrkes i stor stil i Kina, og er de senere aar bragt til Tyrkiet, og betragtes som en læge plante.



Hasselnødder
Tyrkiet er udvivlsomt verdens største producent og eksportør af hasselnødder – Landet producerer over 70% af den samlede verdensproduktion af hasselnødder og eksporterer hasselnødder til store dele af verden.
Tørrede vindruer –
Rosiner er tørrede vindruer og derfor hører under kategorien tørret frugt.
Mens tyrkernes tradition for at dyrke vindruer og lave vin er en af de ældste i verden og der findes mange gode tyrkiske vine på markedet.
Tyrkiet er en af de største vindrue producenter der findes, Tyrkiet har over 600.000 hektar hvor der dyrkes druer. Tyrkiske vinavlere er afhængige af landets vinstoksorter.
Vinen dyrkes i Tyrkiet, især i den vestlige del af landet, hvor Middelhavs omraadet er frostfrit. og klimaet er harmonisk.
Derudover er der også førsteklasses vinmarker i den indre del af landet, for eksempel i omraadet nær Ankara.
Vinen dyrkes i Tyrkiet sammen med internationale vinstokke som Merlot og Cabernet Sauvignon, hovedsageligt Kalecik Karasi, Bogazkere, Öküzgözü og Narince.
I Tyrkiet bliver de fleste vindruer tørret ude i solen, kører man en tur i bjergene i drue sæsonen, kan man se at bønderne, enten plukker de tørrede druer paa træerne, eller i de mindre landbrug bliver druerne lagt til tørre paa noget tykt papiragtigt materiale. . , de bliver spredt ud, saa de kun ligger i et lag, og saa bliver de vendt et par gange om dagen.
Du kan nemt selv lave dine egne rosiner.
Tænd ovnen på 80 Grader, varmluft. Vend vindruerne i olie og kanel, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt druerne i ovnen og lad dem tørre i 7-10 timer til de er tørre, men stadig saftige. Eller du kan forsøge dig med at tørre dem ude i solen, og evt. tørre dem færdig i ovnen.
Tørrede figner
Figner dyrkes og høstes hovedsageligt i Aydin/Tyrkiet, Aydin har i flere århundrede har været centrum for Figner. Figner dyrkes bedst i subtropiske regioner og høstes i august.
De smager ogsaa fantastisk raa, men endnu bedre er de hvis de soltørres.
Hvis fignerne soltørres bevares den søde delikate smag.
Tørrede Figner kan anvendes i salater, desserter og som snacks.
Figner har generelt et lavt fedtindhold, og er meget rig paa kostfibre.
Hvis du vil tørre figner derhjemme i ovnen, kan man tørre dem ved 75/80 gr i omkring 7 til 8 timer
Energi kJ | 1088 kJ |
Energi kcal | 257 kcal |
Fedt Heraf mætte |
0,9 0,1 gr |
Kulhydrater | 54,1 gr |
Protein | 3,3 gr |
Salt | 0,025 gr |
Keciboynuzu – Johannesbrød




Har du smagt Keciboynuzu ?