- Annonce -

TAXA KØRSEL I ALANYA

Der modtages jævnligt klager fra turister over Alanyas taxa chauffører, men det viser sig dog at langt fra alle er sande, ofte kan det være sproget der er skyld i misforstaaelserne, eller ogsaa sammenligner man med taxakørsel fra sit hjemland, det kan man ikke, naar. . . . . . . . . man er i et andet land, saa er det dit ferielands lov der er gældende.

Taxaerne er ALLE gule og har et gult taxaskilt på taget.
Registreringsnummeret står både på døren og på nummerpladerne. For eksempel; 07H 0760.
Nogle lignende nummererede biler kan forefindes, men disse er ikke lovlige nummererede taxaer, kør ikke med pirat taxaer.

Når du sætter dig ind i taxaen, så glem ikke at tjekke, om chaufføren har sat taxametret til, indstillet f.eks den 2/12/2021 til startprisen (10.00 tl). Dette inkluderer moms. Mindsteprisen for kørsel med Taxa i Alanya er dog altid 30 lira. (med nuværende takster)

Taxametret er forseglet og kontrolleret af staten. 

Kender du din destinationsadresse, kan du spørge efter en hurtig pris. Dog anbefales det altid at køre efter Taxameter. da tælleren er helt nøjagtig.

Du kan ringe efter en taxachauffør fra et taxakontor, eller ring paa en af ​​de mange ringeknapper, de smaa gule bokse der hænger over alt i Alanya, er det sikreste.
Du kan evt. tjek detaljerne på den ”gule boks”, og tjek, om den matcher den taxa der ankommer. Saa er du helt sikker paa det er en lovlig og registreret taxa du tager med.

Når du ankommer til din destination, vil prisen blive vist på måleren. HUSK DRIKKEPENGE

Respekter venligt ogsaa at chaufføren ikke kører med flere personer i bilen, end det tilladte antal, er man flere personer, maa man bestille en taxa mere.
Ligesom chaufføren ogsaa kan nægte fulde personer adgang til bilen, hvilket han ogsaa er i sin fulde ret til.

Taxaer i Alanya accepterer ikke kreditkort som betalingsform. Kun kontant betaling accepterer, Sørg for at have mindre sedler, da der ikke er mange taxachauffører, der har mange byttepenge i bilen, af sikkerhedsmæssige aarsager.

Det er altid klogt at bede om et visitkort, eller notere taxaens licensnummer, mest i tilfælde af at du har glemt noget i bilen.

Der er ikke noget centralt LOST & FOUND – kontor i Alanya.
Men hver eneste taxa er tilknyttet et kontor, der vender alle taxaerne tilbage, efter turene. – Saa hvis du har et licensnummer, kan du ringe til  .Turizm Info Manager MR. Ibrahim
0532 250 93 98 saa vil han tage sig af din situation.

I Alanya, staar taxaerne i kø, og de kører ud ”efter tur” bliver man normalt henvist til den taxa der staar først i køen, det kan selvfølgelig ske man ikke ønsker at køre med den første taxa i køen. Af en eller anden grund, men her vil du blive spurgt om en begrundelse.

Du kan bede om en kvittering, der viser skatteoplysninger, rejseoplysninger og moms. Du skal anmode om dette inden rejsens start, og hvis det bliver afvist, er der en god grund til at tage den næste ledige taxa.

Skal du transportere et dyr (hund eller kat), bedes du informere kontoret ved bestilling af taxa. Ikke alle taxaer ønsker at transportere dyr på grund af allergier, og det skal du som kunde respektere, Chaufføren er i sin fulde ret til at nægte dyret adgang til bilen.

Hvis chaufføren accepterer dyret, skal du sørge for en passende bæretaske til dit dyr.

Taxametret skal være tændt under hele turen. Hvis bilen bliver stoppet af politiet eller gendarmeriet på motorvejen med slukket taxameter, vil de faa en bøde, og i værste fald vil de blive forbudt at køre med passagerer i en kortere periode.

Alanya har ikke almindelige taxaer, hvor der er plads til kørestole, el scootere osv. MEN de fleste chauffører er søde til at hjælpe med at løse problemet, ved at faa plads til evt. kørestolen i bagagerummet, husk at betale lidt ekstra for det, og tag det ikke som en selvfølge, for det er ikke noget, han behøver at gøre.

HUSK altid at have styr på din destinations adresse, har du en Hotel adresse, er det langt det bedste, de fleste taxachauffører kender næsten alle Hoteller i Alanya, men skal du bringes til en privat adresse, saa søg for at have den helt nøjagtige adresse .

Taxaer har fuld forsikring, der dækker passagerer i tilfælde af en ulykke, uanset om man kører med taxametret tændt eller ikke, men er vognen ikke lovligt registreret og godkendt, er der ingen forsikring der dækker, saa kør aldrig med en pirat taxa, eller i det hele taget kør ikke med private, der f.eks tilbyder at køre dig hjem efter et Restaurant besøg, der er ingen forsikring der dækker, hvis uheldet er ude.

Af erfaring ved vi at mange benytter FREE PICK UP service, som mange butikker og Restauranter tilbyder, det er ogsaa helt fint, men hvorfor ikke støtte taxa chaufførerne i stedet for, samtidig med har du ogsaa en forsikring, hvis uheldet er ude – 

Men nogle ‘afhentningstjenester’ DVS. privat transport som f.eks. til og fra lufthavnen, har ikke denne dækning, de er kun til privat brug, og du har maaske ingen forsikring i tilfælde af en ulykke, og det kan være meget dyrt for passagererne. – HUSK at tjekke op paa det, inden du booker din transport.

Hvis du har problemer, kan du ringe til Turizm Info Manager Mr. Ibrahim
0532 250 93 98

Du skal IKKE ringe til politiet, eller Zabita, med mindre du er involveret i en ulykke, der er ingen grund til at spille deres tid paa det – Da det ikke er her sagen skal indberettes.

- Annonce -