- Annonce -

Er du dækket på din rejse hvis uheldet er ude, og din rejseudbyder går konkurs ?

Jeg har lagt et par ledetråde op herunder, i bunden af ​​siden er der et link, her kan få svar på ALLE dine spørgsmål.

HUSK du er kun dækket af den Danske rejsegarantifond, hvis din rejse er fra og til en Dansk lufthavn, rejser du fra en udenlands lufthavn skal du undersøge dine muligheder i dette land .

Desværre rejser alt for mange ud i verden uden at tjekke op på hvordan din situation er, hvis uheldet er ude, hvis du ikke er dækket, har du for det første tabt dine penge, du får en ekstra udgift til en ny hjemrejse, hvis din rejse allerede er begyndt, du skal ogsaa have et andet Hotel osv.

Pakkerejser

Hvad er en pakkerejse?

En pakkerejse består af minimum 2 af følgende rejseydelser, der som udgangspunkt skal være købt samlet eller have været udbudT til en samlet pris:

Transport

Indkvartering

Turistmæssig ydelse

Billeje

Transport = Fx fly, bus, tog, færge mm

Indkvartering = Fx hotel, vandrehjem, sommerhus, campinghytte mm Hvis du skal være væk over 3 måneder – fx på udvekslings- eller sprogrejse – anses opholdet ikke som ”indkvartering”.

Turistmæssig ydelse = kan være mange forskellige ting. Det afgørende er, at det er væsentligt i forhold til det samlede produkt, hvor det er kombineret med en af ​​de tre andre.

Eksempler på turistmæssige ydelser, der kan være væsentlige: Billet til fodboldkamp, ​​koncertbillet, yogakursus, jagt, dykning, greenfee til golf, skileje, liftkort

Billeje = Leje af bil, autocamper, stor motorcykel eller andre motorkøretøjer.

En pakkerejse der varer under 24 timer er kun omfattet af fondens dækning, hvis den indeholder indkvartering – uanset hvad prisen er.

Er min pakkerejse dækket i tilfælde af konkurs?

Hvis du har købt en pakkerejse hos en rejseudbyder, er der registreret i fonden, så er du dækket i tilfælde af konkurs. Du kan enten være dækket af den danske ordning (Rejsegarantifonden) eller af en ordning i et andet EU/EØS-land, hvis din rejseudbyder har valgt at slutte sig et andet EU/EØS-lands ordning.

Er det en pakkerejse, hvis jeg køber flybillet et sted og hotel et andet sted?

Nej, det er Det som udgangspunkt ikke.

Der kan imidlertid være tale om en pakkerejse, hvis de forskellige elementer købes fra forskellige leverandører, fx hvis elementerne er købt fra et enkelt salgssted eller udbudt/faktureret til en samlet pris eller annonceret som en pakkerejse.

Hvad betyder det for mig, at en rejseudbyder ikke er registreret?

Hvis du køber et sammensat rejsearrangement hos en rejseudbyder, der ikke er registreret, vil du ikke være omfattet af Rejsegarantifondens dækning, hvis rejseudbyderen går konkurs

Flybilletter

Jeg køber kun en flybillet – er den omfattet af fondens dækning?

Ja, hvis det er en flybillet med ud- og hjemrejse til en dansk lufthavn.

Hvis du strander som følge af udbyderens konkurs og har en hjemrejsebillet til Danmark, vil vi sørge for hjemtransport. Hvis udbyderen gik konkurs før din afrejsedato, dækkes flybillettens pris kun, hvis der er tilstrækkelige midler i fonden, og der fradrages altid en selvrisiko på 1.000 kr. pr. person. Det kan derfor være en fordel at betale flybilletten med et internationalt betalingskort, som i nogle til fælde giver dig mulighed for at gøre indsigelse mod betalingen via dit pengeinstitut.

”Udbyderen” er den, som du har købt billetten hos, dvs. flyselskabet hvis du har købt billetten direkte hos flyselskabet. Hvis du har købt billetten hos et rejsebureau, er det rejsebureauet, der er udbyderen, med mindre rejsebureauet udtrykkeligt har gjort opmærksom på, at de handlede på vegne (var agent for) flyselskabet, og at din aftale derfor reelt var flyselskabet.

Rejsegaranti

Når du rejser med Mixx Travel er du dækket af Rejsegarantifonden. Medlemsnr. 2674.
Vi er desuden medlemmer af RID, Rejsearrangører i Danmark, sammen med nogle af rejseindustriens mest anerkendte og velkendte rejsearrangører.

- Annonce -