- Annonce -

Ramadanen som i år er fra d. 24 april til d. 23 maj er godt igang her i Tyrkiet. Til Ramadanen hører sig sit eget Ramadan Brød, og denne 500 år gamle tradition er en vigtig del af det tyrkiske måltid under Ramadanen.

Under Ramadanen lige før solnedgang, vil der være godt gang i den hos det lokale bageri, hvor du på lang afstand kan dufte det nybagte pide brød.

Ramadan er en tid hvor man deler og værner om hinanden og pide brødet er formet så det er let at dele.

Ramadan brød er et traditionelt tyrkisk brød. Ramadan brødet er rundt og fladt med en mønstret skorpe. Brødet er lavet på en gærdej, toppet med sesam- og nigella frø. Brødet severes traditionelt til iftar og sahur måltider i løbet af den hellige måned Ramadan.

Skulle du have lyst til selv at bage brødet, kommer her en god opskrift. God fornøjelse!

Opskriften giver 2 stk. Ramadan Pide.

2 tsk tørgær eller 25 g. alm gær

2 dl. Tyk yoghurt

3 dl. Lunken vand

12 dl. Mel ca. 720 gr hvedemel

2 spsk olivenolie

1 tsk sukker

1 spsk salt

 

Til pensling:

1 æg

1 spsk tyk yoghurt

1 tsk olivenolie

 

Brødet drysses med valgfri frø 2-4 spsk valmuefrø, sesamfrø og/eller nigella frø.

Vand, sukker og gær blandes og skal stå i ca. 10 minutter. Tilsæt herefter yoghurt, salt og tilføj det meste af hvedemelen og ælt i ca. 10-15 minutter.

Lad dejen hæve i 1,5-2 timer i en skål smurt med olivenolie med husholdningsfilm over. Tænd ovnen på 200 grader, og lav 2 runde brød på ca. 28 cm. Brug gerne en bradepande med bagepapir.

Lad det efterhæve i 15.30 minutter mens du blander æg, olie og yoghurt. Dyp fingerene i blandningen og form mønstreret med dine fingre. Pensel resten af brødet og strøg med frø.

Bag brødet i ovnen i 15.20 minutter.

Velbekom!

Ramadan som i år er fra 24 april til 23 mai er godt i gang her i Tyrkia. Til Ramadan hører det med et eget Ramadan brød og denne 500 år gamle tradisjonen er en viktig del av det tyrkiske måltidet under ramadan.

Under Ramadan rett før solnedgang, vil det være stor pågang rundt det lokale bakeriet og det dufter nydelig lang vei av nybakt pide brød.

Ramadan er en tid for deling og pide brødet er formet slik at det er lett å rive og dele.

Ramadan brød er et tradisjonelt mykt surdeig tyrkisk brød. Ramadan brød er rundt og ganske flat i form, og har en vevlignende mønstret skorpe. Det er laget av hvetemel med gjær og toppet med sesamfrø og nigella frø. Det brødet serveres tradisjonelt til iftar- og sahur-måltider i løpet av den hellige måneden Ramadan.

 

Har du lyst til å bake dette brødet så har du her en god oppskrift. Kos deg!

Av denne oppskriften får du 2 stykker brød.

Du trenger:

2 teskje tørrgjær/ 25 gr fersk gjær

2 dl tykk yoghurt

3 dl lunkent vann

12 dl / ca 720 gr hvetemel

2 ss olivenolje

1 teskje sukker

1 ss salt

 

Til pensling:

1 egg

1 ss tykk yoghurt

1 teskje olivenolje

Valgfrie frø 2-4 ss valmuefrø, sesamfrø og/eller nigella frø.

Bland vann, sukker og gjær. La stå i ca. 10 minutter. Tilsett yoghurt og salt og bland i det meste av hvetemelet. Kna i ca. 10-15 minutter.

Legg deigen i skål som er smurt med olivenolje og dekk til med plast. La heve i 1,5 – 2 timer. Sett ovnen på 200 grader, trykk ut 2 runde brød på ca. 28 cm. Bruk gjerne en paiform med bakepapir.

La heve i 15-30 minutter til.

Bland egg, olje og yoghurt.

Dypp fingrene i blandingen og lag et mønster. Pensle over resten av blandingen og strø over med frø.

Stek i ca. 15-20 minutter.

- Annonce -