- Annonce -

Når man tænker 10-12 år tilbage, så imponeres man over den udvikling Alanya som by og område har gennemgået. Masser af nye veje, smukke promenader, en bymidte med lækre cafeer og masser af skønne rekreative åndehuller. Der er plads til mennesker og udfoldelse i landsbyen, der er blevet til en moderne storby med næsten 300.000 indbyggere.

Den nye svævebane

En af de helt store nyheder der blev indviet sidste efterår er byens nye svævebane. På de få minutter turen tager man mange af de smukke ting der gør Alanya så speciel. Taurusbjergene, den smukke Kleopatra stand, byens tage og borgklippen der i århundrede har været et centralt omdrejningspunkt for livet i området. Her nedenfor klippemuren stod det sidste sørøverslag, det var også her Julius Cesær forærede standen til sin kæreste Kleopatra, og man kunne blive ved. Det er godt set af Alanya Kommune at de fik dette store projekt etableret. På de ca. 800 meter ser man så meget og samtidig sikrer man borgens overlevelse da turistbusser nu er forbudt og dermed ikke slider på den skønne attraktion. Der er åbent fra 10.00 til 22.00 i sæsonen og en retur koster 14 tl.

Hospital og mere byliv

At Alanya er ved at udvikle sig til en storby på størrelse med Århus om vinteren og København om sommeren, når turisterne indtager byen kan ses på flere ting. Der er kommet mange flere cafeer der året rundt er fyldt i midtbyen, kædebutikker som Koton m.fl. er nu på byens hovedstrøg og i shoppingcenrene. Og ikke mindst har byen netop åbnet sit nye store hospital med over 300 sengepladser i Oba. Det er et topmoderne hospital med mange specialister. Så nu er der faktisk hele 4 hospitaler, samt et selvstændigt børnehospital i Alanya. Hvis man som turist har brug for hjælp, kan man bruge sin rejseforsikring på alle hospitaler. Husk ved indlæggelse at medtage både rejseforsikring og dit pas.

Gazipasa udvikler sig på mange områder

Det har også betydet meget, at området har fået sin egen lufthavn i Gazipasa, med mange daglige afgange til Istanbul og Ankara. Samtidig kan man når man kører fra Alanya se tusinder af kvadratmeter nye drivhuse. Staten har ydet rentfrie lån til opførelse af disse store erhvervsarealer, så der kan komme mere gang i dette erhverv, og dermed gøre området og arbejdsudbuddet mindre afhængig af turismen. Samtidig har man også lavet store investeringer ved havnen i Gazipasa. En ny smuk promenade på flere kilometer og mange nye restauranter er skudt op. Bare vent om 5-6 år vil der med statsgaranti også komme nye hoteller og Gazipasa vil blive endnu et attraktivt turistmål på den tyrkiske middelhavskyst.

Oba vokser og bliver midtpunkt for det offentlige Alanya

I Oba der jo bliver et centralt område i fremtiden med nyt hospital, skattekontor, kommunale kontorer, stadion og masser af nye boliger har en af ​​byens kendte restauratører Kadir(Josef Platz) åbnet en ny restaurant med inspiration fra hans hjemegn Gazintep. Hver aften siden åbningen i december har der været fuldt åbning. Det er en kæmpe oplevelse at prøve de mange skønne tyrkiske retter og den helt fantastiske stemning der er i restauranten. Navnet er Oba Kösebasi

Ny Ringvej skrider planmæssigt frem

Den nye ringvej der nu leder en stor del af den tunge trafik uden om byen skrider planmæssigt frem. I juni var første del centralt i Alanya færdigt og nu pågår arbejdet med at få den igennem Cikcilli, bag om Oba og Tosmur over Dim Cay og derfra igennem en tunnel som der lige nu arbejdes på. Det er et kæmpe anlægsprojekt, men er noget langt de fleste i Oba, Tosmur, Mahmutlar og mange andre områder vil få glæde af i fremtiden.

Terasserne har fået ansigtsløftning

Terasserne der ligger i et par hundrede meters højde over byen og som er et yndet udsigtspunkt har fået et ordentligt ansigtsløft. Masser af nye bænke, borde og grill pladser skal gøre picnic turen endnu mere hyggelig. Der er en storslået udsigt over byen og byen og i bedste Hollywood er der stadig opstillet et kæmpe skilt ”I Love Alanya” som allerede er et af de mest fotograferede steder i området. Det kan absolut anbefales at tage en tur forbi.

- Annonce -