12.7 C
Alanya, TR
Thursday, February 2, 2023
Forside Nyt fra Alanya Alanya fra A-Z Mahalle/Kvarterer i Alanya – Faa indblik i hvor du er

Mahalle/Kvarterer i Alanya – Faa indblik i hvor du er

5010
- Annonce -

 Alanya, udflugter, oplevelser, hoteller, ferie, restauranter, sapadere canyonHer kan du læse lidt om kvartererne i Alanya, og om byerne omkring Alanya, du kan se hvor de ligger, da Alanya er meget mere end lige Ataturk Bouleward og stranden.

Vi hører ofte turisterne sige, at de ikke ved, hvor kvartererne ligger, og at det kan være svært at vælge sit hotel til den kommende ferie.
Paa kortet over hvert kvarter herunder, kan du faa et lille indblik i hvor det du evt. søger ligger.

Der kommer løbende en kort fortælling og en video om alle Mahallesi/kvarterer i Alanya, af dem er der rigtig mange.

Güller Pınarı Mahallesi

Güller Pınarı er et kvarter i Alanya, næsten lige under Alanya skiltet, kvarteret er i stor udvikling, og byfornyelsen gaar stærkt i omraadet . Det er et hyggeligt, og meget lokalt sted, hvor man paa en anden maade ser hvordan Tyrkerne bor og lever. Der er stadig mange rigtig gamle bygninger, men rigtig mange nye er ogsaa bygget op igen, og en af ​​de meget hyggelige ting i omraadet, er at der stadig findes de meget smaa Cafeer, hvor man kan gaa ind og drikke et glas te . Folk sidder stadig og spiller Backgammon paa fortorvet. Prøv at gaa et tur der hen.

Klik her for at se videoen fra omraadet:

Hacet Mahallesi

Hacet Mahallesi er et kvarter i Alanya, næsten lige under Alanya skiltet, kvarteret er i stor udvikling, og byfornyelsen gaar stærkt i omraadet . Det er et hyggeligt, og meget lokalt sted, hvor man paa en anden maade ser hvordan Tyrkerne bor og lever.
Det er ogsaa i Hacet omraadet man finder de fleste genbrugs forretninger, hvilket er meget interessant, der er ogsaa en hel del møbelpolstrer.
Der er baade boghandlere, bagere og købmænd i Hacet, Fredags markedet der laa i Centrum, er midlertidigt flyttet til Hacet, det forventes at blive flyttet tilbage efter endt ombygning. Normalt er der mærket i Hacet om søndagen.
Prøv at gaa et tur der hen.
Klik her for at se videoen fra omraadet:

Tophane Mahallesi

Sugözü Mahallesi

Şekerhane Mahallesi

Saray Mahallesi

Kızlar Pınarı Mahallesi

 

Çarşı Mahallesi

Kargicak Mahallesi

Cumhuriyet Mahallesi

Fığla Mahallesi

 

Byerne omkring Alanya

Byfornyelse i Alanya del 1, se med : 
Byfornyelse i Alanya, del 2, se med : 

Avsallar:

Byen er kendt for sine meget fine strande, som er børnevenlige med fint sand. De mange hoteller har højnet området, og der er et fint byliv med mange butikker og restauranter. Du finder også campingpladser og gode fiskemuligheder. Der er cirka 25 km til Alanya. Det er også i Avsallar, du finder Sea Alanya, hvor du kan svømme med delfiner og opleve deres flotte shows. Alara floden løber gennem Avsallar, og på flodbredden er en af ​​Tyrkiets bedste bevarede Karavanseray, Alarahan fra det 13. århundrede.

Konakli:

Konakli er en oprindelig ny by, der ligger i landlige omgivelser med masser af landbrug og gartnerier omkring sig. Der er også kommet mange fine hoteller bl.a. luksushotellet Villa Augusto. Mange ”natteravne” kender også Diskotek Summergarden, hvor op til 3.000 festglade mennesker hver nat fester igennem til den lyse morgen i sæsonen. Der er ca. 15 km til Alanya centrum og gode busforbindelser.

Cikcilli:

Torvet i Cikcilli er et helt kapitel for sig. Her finder man en super slagter med den bedste bonfile(mørbrad), Alanyas bedste bager, en super frugt og grønt butik, en herlig delikatesse butik med nødder, krydderier, tyrkish delight, sæber og meget andet godt. Her finder man også supermarkedet Migros, der er i absolut topklasse. Hver lørdag danner torvet i Cikcilli ramme om et kæmpe frugt og grønt markeret. I Cikcilli finder man også restaurant Taste, hvor svenske Stephanie, tryller de mest fantastiske retter frem bag kirkegårdens dige.

Oba:

Oba er en meget charmerende by med grønne områder, flotte fortove og masser af hyggelige restauranter. Oba og Alanya skilles kun ad af Oba floden, der deler de to byer. Med dolmus på strandvejen tager det kun 5-10 minutter ind til Alanya centrum. Hver mandag er der et stort mærket med frugt og grønt, tøj og meget andet godt. I Oba ligger også mange af de hoteller, rejsebureauerne benytter, og mange skandinaver har deres ferielejlighed her. Bylivet med butikker og restauranter er helt i top. I Obacöy(gl. Oba) ligger det nyåbnede offentlige hospital med 600 sengepladser, og her findes også mange af de flere store privatskoler.

Tosmur:

Hvor 35 meter vejen møder strandvejen finder mand Tosmur krydset. Her drejer man også af når man vil besøge Dim Cay. Byen er mere landsbypræg end f.eks. Oba og Cikcilli, ikke så mange hoteller, men derimod mange lejligheder beboet af både lokale og turister. Her er livet året rundt, og i de senere år er der kommet et væld af nye butikker. Byen har eget posthus, apotek, bager, slagter og et par gode restauranter. Den mest populære restaurant Summerlove. Byen grænser op til Dim Cay floden og masser af oliven- og bananplantager. Langs flodbredden er der etableret et smukt rekreativt område med restauranter og flot stensætning.

Kestel:

Kestel er en by i rivende udvikling. Hendes findermand bl.a. det nye universitet, og byen er kendt for sine lave byggerier, fine veje og gode infrastruktur. Der er endnu ikke så meget byliv, men det vil uden tvivl komme i takt med byens rivende udvikling. Her finder man Alanyas eneste overdækkede go cart bane, som mange har haft stor fornøjelse af. På ca. 2 km af flodbredden ned mod Dim Cay er der skabt et lækkert rekreativt område med små grillpladser og flot stensætning. Man kan via Kestel køre op til Dim Cave drypstensgrotterne.

Mahmutlar:

Mahmutlar har nærmest udviklet sig til sin egen feriedestination. Hvor alle andre siger, de skal til Alanya, kan man være helt sikker på, at de har lejlighed i Mahmutlar, siger, de skal til Mahmutlar. Byen er nærmest eksploderet i de sidste 5 år med masser af byliv og nye boligblokke. Med kun 20 km til lufthavnen i Gazipasa ser fremtiden lys ud for det driftige bysamfund med de mange danske, norske og russiske ”beboere”.

Gazipasa:

Gazipasa er fortsat en ”lille” landsby, men med den nye lufthavn vil området med garanti udvikle sig eksplosivt i de kommende år. Det er utrolig smukt ved Gazipasa, og byens lille havn er meget idyllisk. Herfra er der mange fiskere, der tager til. Ud for Gazipasa er nemlig en af ​​de bedste fiskepladser langs kysten. Der bliver fisket både med stang, garn og harpuner. Der er også meget jagt i området. Gazipasa er den østligste by i den ny Alanya storkommune, og med lufthavnens store succes, vil der uden tvivl snart skyde hoteller og beboelse op mellem de mange drivhuse og bananplantager i området.

Kør-selv – til Gazipaşa

gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanya

Når man kører de godt 40 kilometer fra Alanya til Gazipaşa ad den nyenlagte og fine
hovedvej ser man meget af det originale Tyrkiet.

Ikke så mange turistskilte, kyst, bjerge og bananplantager.

Netop på denne strækning finder man et af de mest velegnede dyrkningssteder for de små søde Alanya bananer med den skønne smag.

Gazipaşa er i de senere år blevet meget mere kendt på grund af den nye lufthavn, der har fået fornem succes på rekordtid. Lufthavnen ligger i den vestlige ende mod Alanya, så de fleste ser kun minimalt af denne skønne by, der så absolut er et besøg værd.

Byens hovederhverv har i århundrede været landbrug, bananer, appelsiner og friske fisk fra havnen.

Når man går i byens små gader forestiller man sig, at sådan var Alanya for 20 eller 25 år siden. Her går og står tiden stille, men også kan man fornemme, at udviklingen på det seneste er gået stærkt. Nye bygninger skyder op, og kæder som LC Waikiki og Burger King er allerede åbnet i byen.

gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanyaOm fredagen kommer bønderne til byen for at deltage i fredagsbønnen. I centrum af byen er den store moske, som også danner baggrund for den årlige granatæble festival.

Gazipaşas indbyder indenfor til et kigge og billig shopping. De venlige butiksindehavere møder deres gæster med glade smil.

Fredag ​​er en god dag at besøge byen. Man fornemmer tydeligt, at mange fra de små byer er kommet til byen og denne dag har sit helt eget liv i Gazipaşa.

Det er også om fredagen, at byen har sit store marked. Midt i byen finder du markedspladsen, hvor cirka halvdelen er overdækket. Et væld af farver, frugter og grønt bliver solgt her og der er virkelig noget for enhver smag.

Er du til frisk fangede fisk, er Gazipaşa også det helt rigtige sted at besøge. Byen er kendt for sin havn og her fanges hver morgen masser af fisk, som kan købes i området ved markedspladsen. Gazipaşa er kendt som et godt fiskeområde og mange tager herud og fisker, fordi der simpelthen er mange flere fisk udenfor kysten.

gazipasa, udflugter i alanya, alanya udflugter, kør selv udflugter alanyaHavnen og stranden i Gazipaşa

Når man kommer fra Alanya drejer man til venstre ind i byen i rundkørslen ved den store moske. Her er det man kan gå rundt og opleve byen, markedet og moskeerne. Drejer man derimod i rundkørslen til højre og kører cirka 2,5 kilometer kommer man til den hyggelige havn og den fine sandstrand.

Havnen bærer præg af, at den er for erhvervsfiskere der i deres både hver morgen sejler ud for at fiske og fange til dagen og vejen. Her er utrolig smukt og man fornemmer at der ikke går mange år før stilheden og roen afløses af hoteller og turister. Det er det simpelthen for velegnet til at undgå.

Hvis man fra havnen følger stranden og mod den store røde klippe oplever man den
fineste sandstrand, picnic pladser hvor lokale nyder frokosten mens børnene leger på legepladsen og bedste tager en tur i motionsredskaberne på Gazipaşas strandpromenade. Helt henne under klippen ligger der en fin strandrestaurant, hvor man kan nyde en god middag og en forfriskning.

Historiens vingesus

Lige før man kommer ned til havnen er der et skilt til venstre, hvor man kan køre på mod ”Selinus” – en gammel borgruin fra det 6. århundrede før Kristus. Fra toppen af ​​den lille halvø, hvor Selinus ligger, er der en imponerende udsigt over byen.

Hvis man vil op og se ruinen, er der trapper næsten helt op – det tager cirka 40-45 minutter at gå op til toppen, men så er belønningen også en helt eventyrlig udsigt.

Bektas:

Man drejer ved Istikbal butikken midt på 35 meter vejen og tager den stejle vej op ad Kösk bakken. Så er man på vej til Bektas, hvor Alanyas store plejehjem er beliggende med en fantastisk udsigt til de gamle. Lige over plejehjemmet finder man ”Terasserne”, der er et yndet udflugtsmål for kærestepar og turistbusser. Herfra kan man få et smukt udsigt over Alanya, havnen og Oba, Tosmur og Cikcilli helt ud til Utopia 20 km mod øst. Når man fortsætter videre, kommer man op til skovområderne Kent Oman og Park Oman.

Tepe:

Nogle af Alanyas bedste brunch restauranter finder du oppe i ca. 500 meters højde i Tepe. I Tepe finder man mange skandinaviske komplekser med smuk, smuk udsigt. I Tepe kan man finde mange små værksteder for tømrer og andre små selvstændige – tag en tegning med, og de laver det du ønsker. Det er virkelig dygtige håndværkere, der holder til først i Tepe dalen.

Se videoen:

Kemer, Tyrkiet Saint Tropez

Kemer var tidligere en lille og stille fiskerlandsby, men er i de senere år blevet en af ​​Tyrkiets mest populære feriedestinationer.

Kemer er smukt placeret ved havet omgivet af grønne og frodige områder med parker og med Taurus-bjergene i baggrunden.

Kemer er en lille by, så her er det let at komme rundt til fods. Der er to strande i Kemer. Moon Light Beach er en finkornet sandstrand, der er perfekt til familier med børn, da den er lavvandet, og her er der også et godt udvalg af vandsportaktiviteter.

Stone Beach er en stenstrand med krystalklart vand. Denne strand er lidt dybere end Moon Light Beach.

I Kemer er der mange smukke parker, og der er en rolig og behagelig atmosfære i byen.

Moon Light Park er en stor park beliggende på Moon Light Beach. Denne park er pæn og velholdt, og her er der et godt udvalg af restauranter og vandrutschebaner til de små. Om aftenen kan du nyde noget koldt at drikke i en af ​​de mange barer på stranden. Strandfester med DJ arrangerer også her fra tid til anden. Om aftenen kommer byen til live, og i gågaden i centrum er der et stort udvalg af butikker, og i sidegaderne er der mange hyggelige små barer og restauranter.

I Kemer er der en gang om ugen et lokalt frugt-, grøntsags- og tekstilmarked, og her kan du få dine forhandlingsevner testet og lave gode handler. Selvom Kemer er en lille by, er der store muligheder for store oplevelser. For dem der kan lide at gå, er Çalış et fantastisk sted at besøge. Det tager cirka 1 gang at gå op til toppen, hvor der er en brandstation, og hun kan nyde en vidunderlig udsigt over Kemer, Çamyuva og Kiriş.

Olympos Teleferik Tahtalı er en fantastisk oplevelse, hvor du kører med en svævebane 2365 meter op i Taurusbjergene. Hvis himlen er skyfri, får du en fantastisk panoramaudsigt. Øverst er der en restaurant, bar og souvenirbutik.

På Moon Light Beach er der en udstilling, der viser, hvordan områdets oprindelige beboere nomaderne levede. Herfra får du også en fantastisk udsigt over de begge strande i Kemer.

For dem der kan lide hastighed og spænding, kan en tur til gokartbanen anbefales. Denne finder du i slutningen af ​​Deniz Cad tæt ved tekstilmarkedet.

- Annonce -