- Annonce -

Løst og fast fra Alanya/Tyrkiet –

20/6 – 2022

NY kæmpe vandresti ved Sapadere Canyon

Sapadere Canyon, som er et naturligt vidunder, er blevet gjort mere attraktivt med forskellige arrangementer såsom Alanya Kommunes nye vandrestier og rekreative områder og er blevet sat i den regionale turismes tjeneste. Præsident Yücel, som satte et mål på 2 millioner besøgende for regionen, sagde: “Det vil være det nye stoppunkt for indenlandske og udenlandske turister.”

 

ALANYA Kommune tog i brug Ecotourism Area Nature Walking Trail, som blev realiseret på Sapadere Canyon, med deltagelse af Alanyas borgmester Adem Murat Yücel, Alanya Kommunes rådsmedlemmer, ledere, NGO-repræsentanter, borgere og pressemedlemmer.


ET MILJØ MED NATUREN

Økoturismeområdet ved siden af ​​Sapadere Stream er hjemsted for mange endemiske planter og dyr.

Den 3.358 meter lange rute er færdig efter en cirka 3-timers lang gåtur. Mens ruten byder på en storslået udsigt til de besøgende, vil den være en af ​​de nye hyppige destinationer for lokale og udenlandske turister i Alanya .

Ruten, som nærmest er en skat med sine historiske, kulturelle og naturlige skønheder, fik fuld karakter fra sine besøgende fra første dag.


‘VORES MÅL ER 2 MILLIONER BESØGENDE OM ÅR’

Præsident Yücel sagde: “Med sin historie, kultur og natur har vores Alanya altid været et af de smukkeste steder i verden. Jeg tror, ​​vi har tilføjet en anden farve og skønhed til Sapadere Canyon, hvor vi har været i dag .Vi tilføjede et nyt område på tre en halv kilometer til dette område. For at forene natur og mennesker, for at bidrage til vores turisme og til fremme af både vores region og vores land, byggede vi en ny rute, hvor naturlige skønheder bevares.

Han sagde: ‘Så længe man har beslutsomhed, så længe man gør sig umage, er alt gjort’, og sådan et naturvidunder er blevet et rekreativt område. Da dette er en vanskelig dal at bygge i, har vi fuldendt den med vores dygtige arbejdere, udført under vanskelige forhold med menneskelig arbejdskraft.


‘VI INVITERER ALLE’

Præsident Yücel sagde: “Vores land er et af de smukkeste steder i verden med dets geografi og natur,” sagde præsident Yücel, “det er vores pligt at vise disse skønheder til alle og give disse muligheder. Det er, hvad vi gør. Vi er en region, hvor det naturlige liv er beskyttet .

Jeg inviterer alle, der har lyst til at se dette sted.

Vores mål er at bidrage til menneskers sociale liv, såvel som for naturelskere og sportselskere at bruge dette 3,5 lange vandreområde Jeg håber, at alle, der kommer her, får en behagelig dag. Held og lykke til vores land, vores region og vores borgere,” sagde Borgmesteren.

2022– Kilde. Yenialanya

  1. juni 2022 – 17:17 – Kilde: yenialanya

Blå flag inspektioner startede i Alanya

2022-priserne for Blue Flag-programmet udført under ledelse af FEE på internationalt plan og under koordinering af den tyrkiske miljøuddannelsesfond (TÜRÇEV) i vores land er blevet annonceret. Inspektioner startede ved 73 facilitetsstrande, 7 offentlige strande, 1 turistbåd, 3 yachter og 1 marina i Alanya, som blev tildelt 2022 Blå Flag-prisen.

I år vil det blå flag vejre på 531 strande, 24 lystbådehavne, 5 individuelle yachter og 15 turistbåde i Tyrkiet. Tyrkiet fortsatte med at øge antallet af Blå Flag-strande og blev den 3. i verden blandt 50 lande inkluderet i Blå Flag-programmet.

I vores land rangerede Antalya først med 229 strande, 5 lystbådehavne og 15 yachter. Sæsoninspektioner af 73 facilitetsstrande, 7 offentlige strande, 1 turistbåd, 3 yachter og 1 marina, som blev anset for at være værdige til 2022 Blå Flag-prisen.

I Alanya er Blå Flag sæsoninspektioner af offentlige strande ogsaa begyndt, Blå Flag lokalt ansvarlig Alanya kommune , TÜRÇEV Antalya Koordinatorskab, Antalya Provincial Health
Direktoratet og Antalya provinsdirektorat for miljø og urbanisering, Alanya filial . Under inspektionerne verificeres faciliteternes og offentlige strandes overholdelse af Blå Flag-kriterierne på stedet, og der gives oplysninger om bedste strandpraksis for strandene på de faciliteter, der vil fungere som Blå Flag-strande gennem hele sæsonen.


INSPEKTION UDFØRES VED 7 OFFENTLIGE STANDE MED BLÅFLAG

Under inspektionerne, Damlataş Public Beach, Alanya Kommune Barrier-Free Living Area Public Beach, Cleopatra Eastern Public Beach, Cleopatra Western Public Beach, Keykubat Western Public Beach, Keykubat Eastern Public Beach and Youth, hvis aktiviteter blev opretholdt i samarbejde med Alanya Kommunes direktorat for miljøbeskyttelse og kontrol og ALTID.


‘BLÅT FLAG BLEV TAGET PÅ BÅDE FOR FØRSTE GANG I ALANYA’

Alanyas borgmester , Adem Murat Yücel, sagde om Blå Flag-programmet, “I år fortsætter vi vores arbejde med 73 facilitetsstrande, 7 offentlige strande, 1 turistbåd, 3 yachter og 1 marina, som vi er de lokale ansvarlige for.

  1. Fra 2022 fortsætter inspektioner relateret til 75 blå flagkriterier ved resortets strande, offentlige strande, turistbåde, yachter og lystbådehavne, Præsident Yücel udtrykte, at overholdelse af kriterierne i høj grad opnås, og sagde: “Som hvert år tilbyder vi miljøuddannelse med vores Blå Flag-strandrepræsentanter gennem hele sæsonen. som Alanya Kommune vil fortsætte sine aktiviteter inden for rammerne af bæredygtighedsprincippet for at beskytte strandene og miljøsundheden gennem sommersæsonen.” Han understregede vigtigheden af ​​miljøbevidsthed.Obs, jeg kan se det er et gammelt billede avisen har faaet fat i, og man bærer heller ikke mundbind mere 🙂

Alanya miljø Festival begynder i dag

Den 11. i Alanya Kommunes traditionelle miljøfestival starter tirsdag den 7. juni. Miljøbevidsthed vil blive gjort opmærksom på festivalen, hvor der vil blive afholdt overraskelsesbegivenheder og koncerter.

Alanya Kommunes Miljøfestival, der afholdes hvert år som en del af den 5. juni, Verdens Miljødag , slår dørene op for 11. gang. Inden for rammerne af festivalen arrangeret i samarbejde med Alanya District Governorship, Alanya District National Education Directorate, Alanya Municipality, Alanya Environmental Education and Blue Flag Association (ALÇED), vil der blive afholdt mange arrangementer, og festivalen bliver sjov med koncerter.

ZELİHA SUNAL SKAL MØDES MED FOLKET I ALANYA

Festivalen afholdes tirsdag den 7. juni 2022 foran Alanya İskele-vandfaldet. Aktiviteterne, som mange studerende, der studerer og træner i Alanya, vil deltage i, starter klokken 16.00 med teaterstykket ‘I’m not Garbage’. Borgere, der deltager i festivalen, får  derefter  mulighed for at lytte til den populære kunstner Zeliha Sunal. Efter Zeliha Sunal-koncerter, som vil synge de mest populære miljøsange for Alanya, vil elevernes forestillinger blive udstillet.

PRISGIVER DERES EJERE

Under festivalen vil vinderne af mange konkurrencer arrangeres af Alanyas borgmester Adem Murat Yücel for at skabe miljø- og naturbevidsthed også modtage deres priser. Vinderne af Waste Battery-konkurrencen, konkurrencen om den smukkeste altanhave, Inter-Primary School Painting Contest og Inter-Secondary Slogan Contest vil modtage deres priser på festivalen. Borgerne vil blive informeret om miljø- og naturbevidsthed med de stande, der skal opstilles inden for festivalens rammer. Ud over miljøstandene vil der være TÜBİTAK 4006 Science Fair-stande på festivalen. Festivalområdet bliver til et farverigt område med eksempler på alle miljøundersøgelser af Alanya Kommune.

Festivalen slutter kl. 19.30 med koncerter med Gencer Savaş Band, sammensat af de vigtigste musikere i Tyrkiet og elsket af borgerne.

INVITATION FRA PRESIDENT YÜCEL TIL FESTIVALEN

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel inviterede alle befolkningen i Alanya til denne oplysningsfestival og sagde: “Det er vores ædle pligt at beskytte og passe på miljøet. Men mens vi gør disse, er vi nødt til at skabe miljø- og naturbevidsthed. I den sammenhæng mødes vores Miljøfestival, som vi arrangerer hvert år, med dig for 11. gang. Vi har udarbejdet et meget farverigt og underholdende program. Det bliver en festival, hvor vores børn og unge både skal hygge sig og blive informeret. Alle er velkomne.

7/6 – 2022

  1. juni 2022 – 22.05 – Kilde: yenialanya

Her er de mest populære feriedestinationer: Alanya er blandt dem!

Ifølge selskabets erklæring har forventningen om, at Eid-al-Adha-ferien vil være 9 dage, mens tætheden af ​​hoteller og agenturer allerede er begyndt, har indenlandske og udenlandske turisters interesse vendt sig til feriereservationer. obilet.com har samlet sæsonens mest populære feriedestinationer, som kan besøges i Tyrkiet under Eid al-Adha-ferien, for dem, der laver ferieplaner.


ALANYA LIGGER PAA FØRSTE PLADSEN
Alanya var øverst på listen hos obilet.com sammen med følgende udsagn i sin indledende tekst: “Alanya er et distrikt beliggende i den østlige del af Antalya og på Middelhavskysten. Alanya, som er værd at se med sin historiske skønhed og natur, er blandt de mest populære feriecentre ved Middelhavskysten. Alanya skiller sig ud som et af de foretrukne feriesteder med en længde på 70 kilometer ved middelhavskysten kendt  som den tyrkiske riviera.
Bodrum, kendt som Halikarnassus i oldtiden, har været en af ​​de vigtigste bosættelser i historien.Bodrum Aspat Bay, som vil fascinere sine gæster med sine naturlige skønheder, giver mulighed for at udforske mange andre skønheder såsom Bardakçı Bay, Rabbit Island, Sleep Valley, Değirmen Waterfall.

Kaş-distriktet ligger 105 kilometer fra Fethiye, 212 kilometer fra Antalya og 228 kilometer fra Marmaris. Etableret under de uoverstigelige bjerge tilbyder Kaş sine besøgende en “himmel” med sin klare sol, klare hav og brostensbelagte gader.

Fethiye, med sine naturlige skønheder, kulturelle arv og historiske strukturer, bevarer sin plads blandt de mest populære feriedestinationer for ferieelskere hvert år. Fethiye, som er blandt de vigtigste turismeindtægtskilder i landet, lærer sig ud som en af ​​verdens turistmæssige bosættelser med sine unikke bugter, lange strande og kulturarv.

Dalaman, som er uundværlig for lokale og udenlandske turister med sin vidunderlige natur og lange strande, tilbyder sine gæster en uforglemmelig ferieoplevelse med sin ro. Udover hav, sand og sol bidrager den også til turismen  med sine gamle byer. Dalaman byder på en oplevelse, hvor du kan nyde fred til det sidste med sine smukke bugter, rene luft og lækker mad.

Balikesirs Ayvalık-distrikt ligger vest for byen ved Det Ægæiske Havs kyst. Som et af Tyrkiets vigtigste turismecentre er Ayvalık, som har været for mange civilisationer i historien, i høj efterspørgsel blandt feriegæster i sommermånederne. Ayvalık, som har været på UNESCOs foreløbige verdensarvsliste siden 2017, er i toppen af ​​feriegæsternes præferencer med sine naturlige og historiske skønheder, Sarimsakli-stranden og Cunda-øen.

Çeşme-distriktet i İzmir er et af de første steder, der kommer til at tænke på, når det kommer til ferie i Tyrkiet. Der er Urla i den østlige del af distriktet og Det Ægæiske Hav i nord, vest og syd. Blandt de steder, der skal ses i Çeşme, er Ilıca med sine gyldne strande og Alaçatı med sine boutiquehoteller. Çeşme, hvor transport er let at sørge for, skiller sig ud som den eneste by med en motorvej mellem en by og distriktets centrum i Tyrkiet.

3. juni 2022 – 13:42 –

Wikipedia lancerer konkurrence om naturområder i Alanya

‘Free Encyclopedia’ Wikipedia har lanceret den verdensomspændende begivenhed “Wiki Loves Earth 2022 Turkey”. En pris vil blive givet til dem, der tager de bedste fotografier af de naturlige og kulturelle regioner bestemt i Tyrkiet under begivenheden. Incekum Nature Park og Dimçayı i Alanya er blandt de bemærkelsesværdige steder på listen.
Wikipedia lancerer konkurrence om naturområder i Alanyamaske
Wiki Loves the Earth er kendt  som en international fotokonkurrence afholdt i  maj  eller juni  af medlemmer af Wikipedia-fællesskabet med hjælp fra lokale Wikimedia-organisationer rundt om i verden. Wikipedia lancerede en  stor  begivenhed for  Tyrkiet i år. Viki Loves the Earth  2022  En pris vil blive givet til den bedste fotografering af forudbestemte naturlige vidundere i Tyrkiet. Mange fotografer og frivillige fra hele verden strømmer til de naturlige og kulturelle regioner, der anmodes om at blive fotograferet i konkurrencen, der startede i Tyrkiet.INCEKUM OG DIMÇAYI VENTER PÅ FOTOGRAFER
Mange naturlige og kulturelle regioner fra  Antalya deltog i konkurrencen . Blandt disse regioner tiltrækker İncekum Nature Park og Dimçayı fotografernes opmærksomhed. Fotografer fra mange dele af verden er allerede begyndt at strømme til Tyrkiet for dette projekt iværksat af Wikipedia. Det menes, at projektet vil bidrage til at fremme  Alanya . PRÆMIER TIL VINDERE
Bedste foto i Landskabskategorien: 3500 ₺ (TL) gavekort,
Nærbillede kategori: 1. plads: 3500 ₺ (TL) gavekort,
2. plads: 2250 ₺ (TL) gavekort,
3. plads: 1500 ₺ (TL) Der vil blive givet et gavekort.Deltagerne bliver bedt om at tage billeder af lokale naturarvssteder i deres område og uploades til Wikipedia Commons. Målet med arrangementet var at opmuntre deltagerne til at tage billeder af disse områder og give dem gratis licens, som kan genbruges af alle, ikke bare på Wikipedia, men overalt, og synliggøre de deltagende landes naturarv. (Enes Subasi) KLIK HENDE FOR DEN HELE LISTE OVER STEDER DESIGNET TIL FOTOKONKURRENCEN
https://www.yenialanya.com/…/vikipedi-alanyadaki-dogal…
  1. juni 2022 – 20:43 – Turismeopdatering :1. juni 2022 KILDE: YENIALANYA
    Kæmpe stigning i antallet af turister! – TYRKIET

TURISMEDATAENE FOR 2022 I ANTALYA provinsen, SOM ER ET AF MIDDELHAVETS VIGTIGSTE TURISTCENTRE, BLIVER VED MED AT FÅ FOLK TIL AT SMILE.

IFØLGE DATA INDHENTET FRA ANTALYA GOVERNORSHIP PROVINSKULTUR- OG TURISMEDIREKTORAT STEG ANTALLET AF TURISTER, DER BESØGTE BYEN MED FLY MELLEM 1. JANUAR OG 31. MAJ MED 223 PROCENT Å SAMMENLIGNET

MED HAVET SANDET OG SOL SAMT de HISTORISKE OG NATURLIGE SKØNHEDER, KULTURELLE STRUKTURER, GAMLE BYER , ER ANTALYA TURISTERNES YNDLINGS DESTINATION..

“297 PROCENT I MAJ”

I ANTALYA, SOM BESKRIVES SOM “TURISMENS HOVEDSTAD” MED HENSYN TIL ANTALLET AF TURISTER, DEN ER VÆRT FOR, VISTE TURISMEDATAENE FOR 2022 EN  STOR  STIGNING SAMMENLIGNET MED MAJ-PERIODEN DET FOREGÅENDE ÅR. ANTALLET AF TURISTER, DER ANKOM TIL ANTALYA MED FLY I MAJ STEG MED 297 PROCENT SAMMENLIGNET MED MAJ 2021 OG NÅEDE 1 MILLION 198.110.

I DEN FØRSTE FEM-MÅNEDERS PERIODE AF 2022 ER ANTALLET AF TURISTER, DER BESØGER BYEN MED FLY, NÆRMET SIG DET DOBBELTE AF DET SAMLEDE ANTAL AF 2020 OG 2021. ANTALLET AF TURISTER, DER BESØGER BYEN MED FLY, NÆRMET SIG DET DOBBELTE AF DET SAMLEDE ANTAL AF 2020 OG 2021. ANTALLET AF TURISTER, DER BESØGER 1 MEDNU. MAJ, VAR 509.362 MENNESKER I 2020, 747.159 MENNESKER I 2021 OG 2 MILLIONER 415 TUSIND 305 MENNESKER I 2022.

“TYSK, RUSSISK OG BRITISK LEDER”

MELLEM 1. JANUAR OG 31. MAJ KOM FLEST TURISTER TIL ANTALYA FRA TYSKLAND MED 595.837. TYSKLAND BLEV FULGT AF RUSLAND MED 367.749 TURISTER OG DEREFTER ENGLAND MED 282.092 TURISTER. DE ANDRE LANDE, DER SENDTE FLEST TURISTER TIL ANTALYA MED FLY I FEMMÅNEDERSPERIODEN, VAR HENHOLDSVIS HOLLAND, POLEN, ISRAEL, KASAKHSTAN, LITAUEN OG IRAN.

  1. maj 2022 

Alanya vil være farverigt om sommeren

Alanya Kommunes park- og havedirektorat paabegyndte deres arbejde med at plante sæsonplanter til sommermånederne i alle de grønne områder, midterveje, kryds, parker og legepladser for at få byen til at se mere æstetisk ud. Sommerblomster og sæsonbestemte planter, samt flereårige planter bruges i arrangementerne, der udføres forskellige steder i byen.

Med forårets ankomst mærkes forårets glæde i sin mest dynamiske form i Alanya, med de farverige blomster og dekorative designprodukter skabt i de grønne områder. 

Designene er lavet af gartnere fra Parks and Gardens Directorate, er værdsat af alle borgere og turister i byen.


630 TUSIND SÆSONBLOMSTER

Park- og havechef Nazmi Uyar udtalte: “Vi fortsætter vores sæsonbetonede plantningsarbejde, som vi udfører hver sæson, i alle dele af byen, i den mest farverige form om foråret. I år fortsætter vi vores arbejde med vores gartnere, som er lykkedes med at skabe de farverige billeder, i de grønne områder, parker, vi er i gang med at plante 630.000 af årstidens blomster.

1/5 – 2022

Alanyas Borgmester Adem Murat Yücel besøgte de forældreløse børns kirkegård

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel, besøgte kirkegården for de forældreløse børn i gaar, som var dagen før Ramadan festen (Sukkerfesten) begynder, han bad og plantede blomster på de forældreløse børns Kirkegaard.

Alanyas borgmester Adem Murat Yucel. På tærsklen til begivenheden besøgte Borgmesteren Alanya Garnison Martyrium og kirkegården for de hjemløse og forældreløse børn, sammen med Alanya District Mufti İhsan İlhan.

Borgmester Yücel besøgte først Alanya Garnison Martyrium og bad for martyrerne. Efter at Koranen var læst for martyrerne, mødtes præsident Yücel med de borgere, der besøgte gravene.
Efterfølgende gik præsidenten til de forældreløse  børns kirkegård, han plantede blomster på gravene og bad for dem.

ALANYA KOMMUNE DISTRIBUEREDE 62 TUSINDE BLOMSTER I FERIE

01.05.2022

Alanya Kommune fortsætter sin tradition med at uddele sæson- og flerårig blomster på kirkegårde før op til Sukker festen (Seker Bayrami) som starter i morgen, og varer i 3 dage.
62.000 blomster bliver distribueret gratis til borgerne på 29 kirkegårde.

Alanya Kommune fortsatte uddelingen af ​​​​​​​​blomster, der skal plantes på kirkegårdene før Bayram. Gratis blomster blev delt ud til borgerne af Alanya Kommunes Parker og Havedirektoratet til brug på kirkegårdene. Ud over 62 tusinde blomster, 22 forskellige arter – blev der også serveret Turkish delight og rosen cologne til borgerne.

DISTRIBUTION BLIVER FORETAGET PÅ 29 KIRKEGÅRDE

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel sagde i sin erklæring: “I år fortsatte vi traditionen med at distribuere sæsonbestemte og flerårige blomster gratis på kirkegårde. Vi uddeler 62 tusinde gratis blomster til vores borgere, fordelt på 29 kirkegårde i vores centrale, østlige og vestlige kvarterer.

Kilde: yenialanya

Børn med downs syndrom plantede blomster i potter i Konyaaltı

I samarbejde med Konyaaltı District Directorate of Agriculture and Forestry og Konyaaltı Public Education Center blev kurset arrangeret for let handicappede børn og unge afholdt, med deltagelse af 12 børn med downs-syndrom mellem 14.-28. April.

Kursets teoretiske lektioner blev givet af det tekniske personale fra Konyaaltı Landbrugs- og Skovbrugsdirektoratet i Konyaaltı-i distriktsguvernørens mødelokale.

I en tale ved åbningen af ​​kurset sagde Konyaaltı-distriktets direktør for landbrug og skovbrug, Canan Otruş, “Målet med kurset er at sætte vores børn i stand til at lære, samtidig med de har det sjovt, for at bidrage til deres udvikling , for at hjælpe dem med

 erfaringer, for at sikre deres socialisering og øge bevidstheden”

Den første lektion blev afholdt i  Antalya  Metropolitan Municipality Parks and Gardens Directorate, i et blomsterdrivhus.

Konyaaltı-distriktets direktorat for landbrug og skovbrug Landbrugsingeniører gav information til disse særlige børn om plantning af blomster.

Børnene var meget glade for at plante blomster, og alle de blomster de plantede i potter, kunne de tage med sig hjem.

Alanyas Borgmester Yücel, overdrog sin stol til lille Dalya

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel overdrog sit præsidentskab til 9-årige Dalya Damla Doğan for en dag, i anledning af den 23. april, som er den Nationale Suverænitets og Børnedag.

Som en del af begivenhederne den 23. april National Suverænitet og Børnedag , overdrog Alanyas borgmester Adem Murat Yücel sin stol til 9-årige Dalya Damla Doğan. Lille Dalya, der fungerede som Borgmester for en dag, hun ringede til enhedscheferne og gav sine instruktioner.

“BØRNEHOSPITAL ER MIT STØRSTE PROJEKT”

Sagde Damla Dalyan Doğan, som startede sin tale med at sige “Jeg vil gerne takke hr. Adem Murat Yücel, som overdrog sit embede til mig i dag, Først og fremmest er det blandt mine mål at lave handicap redskaber paa alle legepladser, de handicappede børn har også ret til at have det sjovt, selv om de sidder i kørestol, der skal laves gynger til kørestols brugere.

 Jeg paatænker ogsaa et fuldt udstyret børnehospitals projekt i Alanya, vi har jord nok til dette projekt siger Dalya. 

Jeg vil gøre det nødvendige, der skal til, og arbejde for at det lykkes.

Jeg vil ogsaa personligt deltage i inspektionerne af bagerier og restauranter, nu her i den hellige måned Ramadanen.

LILLE PRESIDENT DALYA: “JEG VIL ARBEJDE FOR AT GØRE ALANYA TIL EN endnu bedre BY”

Hun sagde ogsaa, at Alanya i forvejen er et paradis-omraade, ”Men jeg ønsker oprigtigt, at dette smukke distrikt skal blive en endnu smukkere by, og jeg synes, vi fortjener det. 

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for det. 

Vores Borgmester, Adem Murat Yücel, har igangværende projekter såsom biograf og markedsplads , eventyrpark og vandproduktionsanlæg. Jeg vil tilslutte mig disse projekter så hurtigt som muligt og inden længe kan vi tage det i brug.

Borgmester Yusel sagde:
Ved at fejre alle børns nationale suverænitet og børnedag den 23. april takkede præsident Yücel, Lille Dalya og hendes familie, og overrakte hende gaver, 9 Aarige Dalya gav ogsaa borgmesteren gaver, som bestod af fotografier.

Hermed en lille film fra Havnen i Alanya

7/4 – 2022

Nu skal der laves sauce af avocadoer i Gazipaşa

Alanya og Gazipaşa, som er blevet produktionsgrundlaget for lokale avocadoer og tropiske frugter, sigter mod at introducere nye produkter til markedet. Projektet, som vil blive udført i samarbejde med GZP Agriculture and Food Industry og TÜBİTAK, vil bidrage til både Gazipaşa og Alanyas økonomi.

Produkter vil blive lanceret i Gazipasa, som er blevet produktionsgrundlaget for lokale avocadoer og tropiske frugter. Ifølge virksomhedens erklæring vil avocadosauce blive produceret af Gazipaşa-avocadoer og sælges over hele verden, i første fase bliver det kødsauce, fiskesauce, avocado-mayonnaise, i anden fase, babypuré og morgen mads produkter.

Videnskabsmænd, Lektor Ibrahim Sani Ozdemir, Dr. Ilknur Demirtas og Dr. Oznur Karaoglu, at 12-måneders forarbejde nu er udført og afsluttet.

VI VIL FORBEREDE OS PÅ TYRKISKE OG INTERNATIONALE MARKEDER

İsa Yıldız, er fra Gazipaşa og producerer avocadoer i regionen, vi vil ind på markedet med VOYN-mærket.

Med de produkter, vi har udviklet af avocadoer under mærkenavnet VOYN, vil vi starte produktionen i slutningen af ​​2022 i samarbejde med TUBITAK. Produkterne vil blive solgt på det tyrkiske og paa det internationale marked,

‘VI SIGER AT BIDRAGE TIL ØKONOMI’

General Manager Serdar Kandemir, fra GZP fødevareindustri, siger: “Vi sigter mod at bidrage til økonomien” med den produktions- og indkøbsstøtte, det vil give de regionale landmænd, samt omdanne avocadoen produceret i regionen til en høj værdi –

“SÆLGES PÅ VERDENSMARKEDET”

VOYN-mærket, som vil blive lanceret i samarbejde med GZP, vil udelukkende blive produceret af avocadoer produceret af tyrkiske landmænd og vil blive solgt på verdensmarkedet.

Den Tyrkiske Van-Kat

Hos Van-katte er øjnene på nyfødte killinger grålige. 25 dage efter killingens fødsel begynder øjenfarverne at skifte, efter 40 dage bliver øjenfarverne klare.

Det er kendt, at der også findes hunde med forskellige øjenfarver som Van-katte, tamduer og mennesker, og at denne egenskab er et genetisk defektsyndrom.

Renracede Van-katte er helt hvide. Deres mest bemærkelsesværdige genetiske egenskab er deres øjne. De mest værdifulde arter af Van kattene har et ravgrønt øje og et blåt øje, altsaa øjnene har 2 forskellige farver.

Van-katten er en katterace, der har fået sit navn fra sine rødder i Van Lake – regionen i Tyrkiet, den elsker vand, og er en god svømmer. Generelt har Van-killinger en eller to sorte prikker mellem ørerne Van katten har en helt utrolig blød og fin pels.

Van-katten stammer fra Tyrkiet, der er ogsaa Van katte i Danmark.
Og det er ikke sjældent at møde Van-katten i Alanya.

 

26/2 – 2022

Ukrainere der bor i Alanya, har i dag afholdt et solidaritetsmøde ved Ataturk statuen, du kan se videoen herunder, og læse lidt om Tyrkiets nødhjælp der er sendt afsted til Ukraine.

Fred i hjemmet, fred i verden, se med her paa linket:

23/2 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat paa YeniAlanya

Mango produktion i Alanya

Producenterne i Alanya, som ikke kunne få det ønskede udbytte af bananerne, søger efter en anden måde at overleve på, ved at producere mango.
Bønderne i Alanya og Gazipaşa producerer tropiske frugter, mango. Producenten Mustafa Ezici sagde: “Mango kan høstes mellem august og december i Tyrkiet.
Vi håber at kunne eksportere Mango til hele verden, siger Tahir Göktepe, formand for Alanyas landbrugskammer, som også selv er mango producent, sagde: “Mango har et meget mindre vandbehov, end avocado har.
Tropisk frugt som mango, som er et kæmpe marked i EUROPA, Rusland og den Arabiske Halvø. Mango produceres i januar og juni i Japan. Tyrkiske producenter påpeger, at det kan dyrkes mellem december og januar.
Producenterne håber på at Mango produktion bliver en kæmpe succes, så de kan opretholde deres levebrød.


22/2 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat paa YeniAlanya

Vejene i Alanya centrum bliver forbedret

Alanya Kommune er begyndt at forny fortove og gader.

Alanya Kommune har allerede påbegyndt arbejdet med at forny de gader og fortove der trænger, i hele kommunen.

Borgmester Adem Murat Yusel siger: “VI GØR VORES VEJE MERE KOMFORTABLE”

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel udtalte, at forbedringsarbejdet for den nye asfalt belægning startede i Oba Mahallesi paa Hatipoğlu Street, hvor man allerede er færdig med fortovene og asfaltbelægningen, han sagde ogsaa: “Vores arbejde vil fortsætte i henholdsvis Saray Mahallesi, Kale Street (omraadet) ved borgen) og andre kvarterer, hvor det er nødvendigt.
Vores teams arbejder non-stop for at bringe mere komfortable og sikre veje til vores by og vores borgere.
Vi fortsætter med at bruge alle vores recourcer, indtil vi er helt færdige.

Hvad synes du m Alanya ?
“Alt om Alanya” har spurgt nogen paa gaden om hvad de synes om Alanya, og hvorfor…..

Se videoen:


Tyrkiet har ikke sommer og vintertid.

Vintertiden blev afskaffet i Tyrkiet den 14. marts 2016.

Tyrkiet afskaffede vintertiden, for at få større udbytte af dagslyset.

17/2 – 2022 – Artiklen er hentet paa YeniAlanya

Varmt måltid, støtte til landsbyerne i Alanya

Alanya kommunes offentlige køkken er begyndt at give varme måltider til de ældre borgere, der ikke selv kan lave mad i landdistrikterne.

Man er begyndt at levere varme måltider til borgere i nød 365 dage om året. Måltider, der er tilberedt i et fuldstændigt hygiejnisk miljø under kontrol af fødevareingeniørerne, leveres til nødstedtes hjem hver dag.

Efterspørgslen er stor

Ud over de centrale kvarterer i Alanya, er efterspørgslen paa den varme mad ogsaa steget i landdistrikterne – Alanyas varme køkken er begyndt at støtte borgerne med 2 måltider om dagen, der er 3 forskellige slags varmt mad at vælge imellem til de ældre borgere, der vurderes som i nød, og som betragtes at være ude af stand til at lave god og næringsrig mad til sig selv.

VARMT MÅLTID HVER DAG

Ud over de 17 centrale kvarterer i Alanya, bliver måltiderne tilberedt i Alanyas “Varme køkken” og leveret til de ældre hver dag.
Borgerne udtrykker meget stor glæde og tilfredshed med ordningen.

 
16. februar 2022

2022 bliver turismens år i Alanya

Turistprofessionelle i Alanya ser frem til 2022, efter den gode turismesæson i 2019. ALTAVs præsident og Alanyas borgmester Adem Murat Yücel sagde, at turistsæsonen 2022 vil overhale 2019, “Vi forventer et stort gennembrud inden for turismen.

I Alanya, var sæsonen ret god 2021, men nu er forberedelserne til den nye sæson 2022 startet, og vi er meget optimistiske. Repræsentanter for turistsektoren i Alanya er håbefulde for den kommende sæson.

Den tidlige bookingtæthed i januar og februar viser, at 2022 bliver et meget bedre år. Målet er at nå tallene for 2019, som var et rekordår, for turistsæsonen.
Pandemien har været haard ved Tyrkiet, ligesom den har i alle andre lande, men trods det, blev 2021 en rimelig god sæson, men ikke alle fik glæde af at her kom en del turister, fordi butiks indehaverne og Hotellerne ikke havde mulighed for at aabne deres forretninger, saa en hel del Hoteller var lukket hele sæsonen, men NU er alle i gang med at forberede den kommende sæson – Hav en dejlig ferie naar det bliver jeres tur 🙂

15. februar 2022 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat fra yenialanya.com

10 tusinde blomster blev uddelt gratis i Alanya

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel gav blomster til borgerne foran Atatürk-monumentet den 14. februar, Valentinsdag. I alt blev der gratis uddelt 10 tusinde blomster til borgerne.
Alanya Kommunes park- og havedirektorat uddelte 3 tusinde gratis blomster på fredagsmarkedet grundet Valentinsdag den 14. februar .I dag gav de blomster,  i Avsallar, Konaklı og Mahmutlar foran Atatürk- monumentet, i alt 10 tusinde blomster blev delt gratis ud til borgerne.
Borgmester Yücel, som præsenterede blomsterne produceret i drivhusene i Alanya Kommune til borgerne, sagde: “Vi uddelte de blomster, som vi forberedte specielt inden for rammerne af Valentinsdag den 14. februar til vores borgere. Vi lavede en behagelig overraskelse for vores borgere, Vi ønskede at få et smil på deres ansigter den 14. februar,” sagde han.


 

8. februar 2022 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat fra yenialanya.com

‘Alanya er på vej til at blive sportens hovedstad’ Alanyas borgmester Adem Murat Yücel besøgte træningen af ​​​​Ranheim FC, et af de norske 1. Liga-hold, som tilbragte forberedelsesperioden til den nye sæson i Alanya.

Det storslåede klima i sportsbyen Alanya fortsætter med at udenlandske holder opmærksomhed. Ranheim FC, et af de norske 1. Liga-hold, har camperet i Alanya i omkring 10 dage. Alanyas borgmester Adem Murat Yücel, som besøgte Ranheims nuværende træningssession, som fortsætter sit arbejde på banen ved siden af ​​Milli Egemenlik Stadium ,møder med den tekniske komité og fodboldspillere. Præsident Yücel kendte udlændinges interesse for fodbold i Alanya, hvor der bor mange norske statsborgere, og var meget interesserede i det norske hold. Ved afslutningen af ​​besøget ønsket præsident Yücel succes til hele holdet inden den nye sæson ved at give gaver med tyrkiske flagfigurer .Han delte følgende om besøget på sin konto:
“Vi besøgte træningen af ​​​​Ranheim FC, et af de vigtige hold i den norske Superliga, som kom til Alanya, som er på vej til at blive sportsturismens hovedstad med sit gunstige klima.

4. februar 2022 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat fra yenialanya.com

‘Alanya skal være en provins’

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel sagde: “Ifølge de seneste offentliggjorte tal er befolkningen i Alanya højere end 26 provinser. Vi gentager, hvad vi altid siger. Alanya burde bestemt være en provins.

Ifølge data annonceret , er befolkningstallet steget fra 333 tusind 104, altsaa en stigning på 17 tusind 532, det samlede indbyggertal er nu 350 tusind 636.

Ved at bedømme tallene annonceret af TÜİK Alanyas  borgmester  Adem Murat Yücel: “Ifølge de seneste offentliggjorte tal er befolkningen i Alanya sagde højere end 26 provinser. Mens befolkningen i Alanya steg med 5,26 procent sammenlignet med året før, hvor vores befolkningsvækst var på 51 , 3
Dette viser os, at Alanya er en by, som mange ønsker at bo i, en by der ønsker turister, med sin charme. Vi gentager, hvad vi altid har sagt: Alanya burde bestemt være en provins,” sagde Borgmesteren.

“Vi er den bydel med den højeste befolkningstilvækst uden for de centrale bydele”
 Vi vokser eksponentielt hvert år. Mens Antalya voksede med 2,81 procent, voksede Alanya med 5,26 procent. Bortset fra de centrale distrikter i Antalya, er vi det distrikt, der har øget befolkningen mest. Vi er det distrikt med den højeste befolkningstilvækst efter Döşemealtı og Konyaaltı. 

Alanya er en by, hvor mange gerne vil bo”
Borgmester Yücel sagde, at Alanya fortjener at være en provins i alle aspekter, ” Det er bydende nødvendigt, at vi bliver en provins, for Alanya kan give den bedste service fra turist siden, historiske og kulturelle værdier,  uddannelse , transport, kulturelle og sociale muligheder.  Endnu en gang er vi stærkere, Alanya skal være en provins”.

“Nabolaget med den højeste befolkningstilvækst er Mahmutlar”
Ifølge de tal, som TUIK har offentliggjort, var Mahmutlar-kvarteret med den højeste befolkningstilvækst i Alanya. Befolkningen i Mahmutlar, var 45 tusind 773, steg med 7 tusind 71 og nåede 52 tusind 844.
Efter Mahmutlar steg befolkningen i henholdsvis Oba, Kestel, Avsallar og Kargicak Neighborhoods.
Det kvarter, hvis befolkning voksede mest i forhold til året før, var Kargicak Neighborhood med en stigning på 28 procent.


Alanyas Borgmester Adem Murat Yücel

4. februar 2022 – Artiklen er hentet og oversat fra yenialanya.com

Tropisk landbrug


ALANYAs førende landbrugsrepræsentanter vil for første gang diskutere fremtiden for produktion af tropisk frugt i Tyrkiet.
Udfordringerne og fremtiden for produktion af tropisk frugt, vil blive diskuteret for første gang og udsendes på Habertürk mandag den 7. februar.
Alanyas landbrugsingeniør Tahir Göktepe, leder af frugtavlsafdelingen, landbrugsingeniør Mehmet Özdemir og tropisk frugtavler Mustafa Ezici.
“Hvor er Tyrkiet på vej hen i produktionen af ​​tropisk frugt? Hvad vinder producenterne ved alternativ frugtdyrkning? Hvad er mikroklimatrækkene ?

- Annonce -