Roser, rosense, isparta, alanya, tyrkia, Isparta,lavendel og rosernes by
- Annonce -

Isparta ligger ca. 233 km. Fra Alanya, og er kendt for sine store lavendel og rose plantager. Turen fra Alanya tager ca. 3,5 time, men det er bestemt ikke en kedelig tur.

Vejene er store, nyt og omgivet af den smukkeste natur med træer, bjerge og søer. På vejen over bjerget kan man nyde god mad ved en vandkanten af søen.

For at komme til rose plantagen skal man igennem byen og ud til en af de mindre landsbyer. Vi besøgte rosefabrikken Rosense. Her produceres rose produkter, man kan besøge et museum som viser hvordan man i gamledage producerede rose olie og man kan besøge den nye del af fabrikken hvor man ser hvordan rose olie produceres i dag. Den nye fabrik åbnede i 1954. Der er også en lille butik, hvor du finder et stort udvalgt af rose produkter, samt et rum fyldt med rosenblade hvor man kan de de mest fantastiske billeder.

Rose olie er en af naturens flotteste produkter, og Rosense bruger rosen i sin naturlige og rene form som imponerer med sin duft.

Du får rensende, helbredende produkter i forskellige kategorier som hudpleje, hånd- og kropspleje, personlig pleje og solserier.

Produkterne kan bruges til at give huden skønhed, skabe en behagelig duft i hjemmet, personlig pleje og at beskytte kroppen mod solen. Det er også muligt at finde produkter som kan bruges i madlavning, som for eksempel rose olie der kan bruges i kage.

Takket være jævnlige opdateringer  i Tyrkiet har Rosense stor succes i verden med god forskning og udvikling for at tilbyde mange produkter.

Se mere her : https://www.rosense.com/

Da vi var færdige på fabrikken kørte vi videre ind gennem landsbyen Güneykent for at se på roseplantagerne. Sæsonen er næsten slut, så der var ikke så mange roser tilbage på buskene, men det var alligevel en smuk oplevelse. Det anbefales at man tager turen hertil tidligere på sæsonen for at opleve fuld blomstring.

Landsbyen var også en god oplevelse at få må. Her lever de på gamle traditioner og der findes ingen madbutikker eller restauranter, kun et lille marked.

Herfra tog vi turen videre til Lavanta Kokulu Köy. Her finder du store lavendel plantager, og området har også et lille hotel hvor det er muligt at overnatte. Det var så smukt at se de store områder med lilla lavendel. På vejen til Lavanta kører man igennem en lille landsby der hedder Keçiborlu. Her sidder tyrkiske damer langs vejen for at sælge sine produkter.

En heldagstur til Isparta kan gøres ved at leje sin egen bil eller du kan købe udflugt hos et af travel agency kontorerne i Alanya.

Se også: Utflukt til Gazipasa

Bestill din næste reise til Turkiet HER

Isparta er kjent for sine store lavendel og rose plantasjer. Fra Alanya er det ca 233 km. Det er en ca 3,5 time lang tur, men veien hit er flott.

Veiene er store og nye og omgitt av den vakreste natur med trær, store fjell og innsjøer. På vei over fjellet kan man nyte god mat ved en av innsjøene som ligger nede ved vannkanten.

For å komme til rose plantasjene må man kjøre et lite stykke utenfor byen og ut på landsbyen. Vi besøkte rose fabrikken Rosense. Her produseres rose produkter, man kan besøke et museum som viser hvordan de produserte rose olje i gamle dager og man kan besøke den nye delen av fabrikken som viser hvordan de produserer rose olje i dag. Den nye fabrikken er fra 1954.  Her er det også en liten butikk hvor de har et stort utvalg av rose produkter og et rom som er fylt med roseblader hvor man kan ta de mest fantastiske bilder.

Rose olje er et av naturens flotte produkter og Rosense bruker rosen i sin naturlige og rene form, som imponerer med sin duft.

Det gir deg rensende, helbredende produkter i forskjellige kategorier som hudpleie, hånd- og kroppspleie, personlig pleie og solserier!

Produktene kan brukes til å gi huden sin skjønnhet, skape en behagelig lukt i hjemmet, ta vare på din personlige pleie og beskytte kroppen din mot solen. I tillegg til rosebaserte hjemme- og skjønnhets produkter, kan du også finne produkter som kan brukes i maten som for eksempel rose olje som kan brukes i kaker.

Takket være utvalget av kontinuerlig oppdaterte produkter i Tyrkia har Rosense en enorm suksess i verden ved god forskning og utvikling for å tilby mange produkter.

Se mer her: https://www.rosense.com/

Når vi var ferdige ved fabrikken kjørte vi videre inn i landsbyen som heter Güneykent for å se på roseplantasjene. Sesongen var på slutten når vi kom så det var ikke så mange roser igjen på buskene, men det var flott å se allikevel. Det anbefales å ta turen hit litt tidligere i sesongen for å oppleve full blomstring.

Landsbyen var også en flott opplevelse å se. Her lever de etter gamle tradisjoner og her finnes ingen matbutikk eller restauranter, kun et lite marked.

Vi tok så turen videre til Lavanta Kokulu Köy. Her finnes store lavendel plantasjer. Her er det også et lite hotell hvor man kan overnatte. Det var så vakkert å se de store områder med lilla lavendel. På veien til Lavanta kjører man også gjennom en liten landsby som heter Keçiborlu. Her sitter det damer langs veien som selger sine produkter. Her kan man få kjøpt alt innen lavendel produkter.

En heldags tur til Isparta kan gjennomføres ved å leie egen bil eller du kan kjøpe utflukter hos flere av travel agency kontorene som finnes i Alanya.

Se også: Utflukt til Gazipasa

Bestill din neste reise til Tyrkia HER

- Annonce -