- Annonce -

Salvie (Ada Cay)

Salvie, bliver ofte beskrevet som læge-salvie, er en halvbusk eller staude med en løs, opstigende vækstform. Hele planten dufter kraftigt aromatisk, og den indeholder stoffer, der er bakteriedræbende. Bladene kan bruges ved tilberedning af fede kødretter
Igennem tiderne har urten været brugt mod mange forskellige betændelser tidligere som eksempelvis uren hud, billeder, tandkøds betændelse og underlivsbetændelse.
Engelske forskere påviste for nogle år siden,  hvad   de gamle munke har vidst i århundreder, at   salvie  også kan forbedre vores hukommelse. Det Tyrkiske folk drikker Ada Cay , som var det saftevand, det er jo en lækker grøn te, som ogsaa smager rigtig godt – Paa langt de fleste lokale Cafeer, kan man købe Ada Cay.

Brændenælder gavner kroppen ! 


Paa Tyrkisk hedder den ”
ısırgan otu”
Hvad er brændenælde godt for, hvad er dens fordele?

En af de vigtigste urter brugt til menneskers sundhed i historien er brændenælde. Da brændenælde er en lægeplante, bruges den ofte inden for alternativ medicin. Dog bør håndsker bruges under opsamling af brændenælde. Ellers vil de kemiske syrer i bladene komme ud ved kontakt og forårsage hudirritation.

Du kan lave olier og cremer af brændenælder, men mest kendt er den nok som den, hvor du tørrer bladene.

Brændenælde er en af ​​de planter, der undres og undersøges blandt mennesker, fordi dens fordele er nævnt mange gange af eksperter, som İbrahim Saracoğlu siger : En nælde, som forårsager irritation ved kontakt med huden, er meget helbredende.

Det ses, at brændenælde, som generelt indtages som te, ogsaa laves til suppe i nogle Tyrkiske Regioner.

Selvom dets hjemland er Nordasien, dyrkes brændenælde, ogsaa over alt i Tyrkiet.

Hvad er brændenælde godt for ?

Fordele med brændenælde

Planter i naturen har forskellige virkninger på menneskers sundhed. Brændenælde er en af ​​de meget gavnlige planter. Nælden er blevet brugt til behandling af sygdomme for menneskers sundhed siden oldtiden.

På grund af sit indhold af antimikrobielle og antioxidanter, har planten mange egenskaber.

Derudover har den også en smertestillende effekt.

Den fjerner de giftstoffer, der er ophobet i kroppen

Den forhindrer dannelsen af ​​nyresten.

Den er god mod hovedpine.

Den hjælper med at reducere ødemer i kroppen.

Den er effektiv til at regulere og øge blodcirkulationen.

Den er gavnligt for hjertesundheden.

Den helbreder urinvejsinfektioner.

Den anbefales til personer, der har luftvejsproblemer.

Den er god mod allergi

Den er effektiv mod gigt.

Folk, der oplever forkalkning og ledsmerter, kan indtage det som en te.

Den er gavnligt for mænd med prostataproblemer

Den er god for knoglesundheden.

Den har fordele for hudens sundhed.

Det kan bruges til at reducere problemer med hårtab.

Brændenælde skader

HUSK at bruge håndsker under indsamlingen af ​​brændenælde, ellers opstår der hudirritation. Svedende

Det vigtige er at være opmærksom på, ved brug af brændenælde er, at den friske brændenælde ikke kommer i kontakt med hud eller sår.

Kan ammende mødre drikke brændenælde?

Ammende mødre sørger for at indtage fødevarer, der vil øge deres mælkeproduktion under amning, de gravide har ogsaa gavn af urteteer – Brændenalden er ærles god til at øge mælkeproduktionen.

Er brændenælde god mod urinvejsinfektion?

Da brændenælde er en plante med antibakterielle egenskaber, er den god mod urinvejsinfektioner. Det ses ogsaa, at det bruges til behandling af prostatasygdom, hos mænd.

Nælderne vokser hovedsageligt i bjergene, og planterne kan blive flere meter høje, saa vær forsigtig, tag en langærmet bluse og håndsker paa, hvis du skal plukke nælderne.

Tyrkisk Hibiscus te, naturlig (Ogsaa kaldet Hawai blomst)

Hibiscus  er en blomsterlægt, som er udbredt i tempererede, subtropiske og tropiske områder af især Afrika og Asien. Men planten dyrkes ogsaa i Tyrkiet.

Der findes mere end 200 arter, som kan være enårige urter, stauder, buske eller træer.

Bladene er ovale til lancetformede. Blomsterne er store og trompetformede med fem kronblade. Frugten er en femrummet kapsel, som åbner sig ved modenhed.

Hibiscus te fra specielle regioner i Tyrkiet.

 • Ingen kemikalier,
 • Ingen tilsætningsstoffer,
 • Intet andet end Ren tyrkisk hibiscuste
 • Giver fuldstændig afslapning.
 • Hjælper med at fremskynde stofskiftet.
 • Hjælper med at lindre højt blodtryk, højt kolesteroltal, fordøjelseskanalen, immunsystem og inflammatoriske problemer.
 • Hjælper med at helbrede leversygdom.
 • Øger dit energiniveau.
 • Soltørret uden brug af kemikalier..
 • En fyldig forfriskende sød smag og en behagelig, langvarig blomstereftersmag.
 • Fyldt med antioxidanter.
 • Vil du forsøge dig med selv af lave Hibiscus te, er det ganske enkelt at gøre.
  Du plukker de smukke afblomstrede blomster, lægger dem paa et stykke pap, eller en bakke, og stiller dem til tørre i solen et par dage, og saa har du den lækreste te, blomsterne kan ogsaa bruges til at, helt friske, kom dem bare i kogende vand.
  Brug ikke plantens blade til te, den kan være temmelig besk.

TIMIAN TE

Har du nogensinde tænkt over, hvilke fordele ved timian te der er?

Hvis dit svar er nej, er det første du bør vide, at timian er en aromatisk krydderurt, der normalt anvendes til madlavning og aromatisk parfume. Men den kan også nydes i form af varm urtete.

 

Hvis du har blister eller mavesår, kan du drikke varm eller kold timian-te for at reducere inflammation og desinficere området.

Derudover kan du også bruge denne te til at helbrede sår, øjen-infektioner og snit i huden. Dette er på grund af den stærkt antiseptiske virkning i timian takket være Thymol.

En af bedste fordele ved timian-te er lindring af åndedrætsproblemer. Når du har en forkølelse med hoste, eller en anden sygdom, der påvirker åndedrætssystemet (frem for alt de typiske vintersygdomme, der er forårsaget af bakterier eller virus) kan du stole på timian-te.

Den kan lindre et utal af sygdomme fra bronkitis til astma. Dette skyldes

Takket være mængden af antioxidanter som timian-te indeholder.

Timian kommer fra de mere tempererede regioner i verden, såsom Sydeuropa, Asien, Nordafrika og Tyrkiet, hvor man har brugt urten som lægemiddel siden antikkens tid.

Endnu en af de vigtige fordele ved timian-te er, at hvis man drikker det en gang om dagen kan det regulere blodtrykket, 

Hvis du ofte og let bliver syg er det måske fordi dit immunforsvar er svagt. Timian har rigeligt med vitamin A og C, som virker som del af dit immunforsvars respons.

Hvis du lider af dårlig ånde, kan du drikke timian-te for at slippe af med den dårlige ånde. Flere og flere hygiejneprodukter indeholder nu timian som en af deres ingredienser, fordi det er et lugt-eliminerende middel.

Stress, angst, depression, irritabilitet? -Er timian  ogsaa rigtig god for, Mange Tyrkere dyrker Timian at altan krukkerne, ligesom Danskerne ogsaa gør, men der findes store Timian marker i Tyrkiet.

 

- Annonce -