- Annonce -

Hıdrellez kirke ligger i Hıdır İlyas på grænsen ind til landsbyen Hacı Mehmetli, ca. 10 kilometer fra Alanya centrum.

Kirken ligger under Taurus-bjergene mod middelhavet. Da kirken blev grundlagt var den ganske ukendt. Efter at være blevet repararet d. 23.  april år 1873 blev den for en stund brugt som moske for kvinder. Kirken er et rektangulært plan med stentag og stenhegn hele vejen rundt. Kirkens tagdekorationer og vægdekorationer er ødelagte. I ligehed med gravstenene vi kender fra kirkegårde er det indgraverede skrevet på tyrkisk (Karamanlıca) med græsk alfabet udstillet på Alanya.museet.

Stedet er meget populært blandt muslimer, som ser det som et helligt sted, og hvert år besøger lokalbefolkningen stedet og holder piknik for at byde foråret velkommen i Hıdırellez-ugen. Stedet er også meget populært blandt turister. Ud over den fantastiske udsigt over Alanya og middelhavet, finder du også et kapel midt i landsbyen – øst for kirken.

Kirkens navn er af muslimerne kendt som “Agios Georgios” St. Georg-kirken har dedikeret navnet til Hıdrellez kirke.

Indgangen til ruinerne/kirken er gratis.

Hıdrellez kirke ligger i Hıdır İlyas innenfor grensene til landsbyen Hacı Mehmetli, 10 kilometer fra Alanya sentrum.

Kirken, som ligger under Taurus-fjellene mot Middelhavet. Den var ukjent da den ble grunnlagt, men ble reparert 23. april 1873, og ble brukt som moske for kvinner en stund. Kirken har et rektangulært plan med et steintak og steingjerder. Takdekorasjoner og dekorasjoner på veggene er ødelagte. I likhet med gravsteinene i kirkesamfunnet, er inskripsjonen skrevet på tyrkisk (Karamanlıca) med gresk alfabet utstilt i Alanya-museet.

Dette stedet, som er populært blant muslimer som et hellig sted og lokalbefolkningen besøker stedet og har piknik der hvert år for å møte våren under Hıdırellez-uken. Det er også et populært sted for turister. I tillegg til den fantastiske utsikten over Alanya og Middelhavet, er det et kapell midt i landsbyen, øst for kirken.

Navnet kjent av muslimene er “Agios Georgios” St. Georg-kirken, som er viet til navnet Hıdrellez kirke av kristne.

Inngangen til ruinene er gratis.

- Annonce -