Vejret i Alanya, Vejret i Tyrkiet, tyrkisk vejrudsigt
- Annonce -

Vi får mange henvendelser på hvordan vejret er i Alanya og Tyrkiet.

Derfor har vi besluttet os for at lave denne lige guide til alle jer!

Alanyas klima er typisk for en Middelhavsby med milde, regnfulde og våde vintre samt tørre og varme somre.

December og januar er de mest regnfulde måneder, mens august er den tørreste, og her regner det stort set aldrig.

Den gennemsnitlige temperatur i Alanya er omkring 19 grader. August er den varmeste måned med et gennemsnit på 27 grader, mens januar er den koldeste med kun 12 grader

Kysten ud til det Ægæiske Hav og Middelhavet har et typisk middelhavsklima. Fra maj til oktober er regn nærmest ikke-eksisterende. Om vinteren kan det dog give en masse regn. Sne er ualmindeligt, men det forekommer i Taurus bjergene.

Alanya historie, alt om alanya, alt om alanya historie, artikler om alanya

I Marmara-regionen, som ligger i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, er det mere fugtigt end i det typiske middelhavsklima. Det er varmt og fugtigt om sommeren, og du kan også forvente noget regn, selv om det normalt ikke vare så længe. Om vinteren kan der forekomme sner, men det ligger normalt ikke så længe.

I de nordlige dele af Tyrkiet, herunder Sortehavet, bliver beskyttet af den østlige del af Kaukasiske bjergene. Her er meget regn er ikke ualmindeligt i løbet af sommeren og om vinteren er det som regel ikke koldere end 4-5 grader ved kysten, så sne er ikke sædvanlig. I bjergene ligger der gletsjere hele sommeren, og i ved vestlige del af Sortehavet forekommer der sne om vinteren. Til gengæld har den vestlige del af Sortehavet, varmere vejr om sommeren end den østlige del.

I den sydøstlige del af Tyrkiet, på Middelhavskysten er der meget varmt om sommeren. Temperaturen kan gå op til 40-50 grader på steder som Adana, Hathayog Iskendrun.

Her er klimaet varmt og fugtigt om sommeren på grund af luften, der kommer fra havene omkring landet. Denne fugt betyder også, at det varme vejr føles varmere og den kolde koldere.

Det indvendige af den anatolske højslette er præget af varme vintre og kolde vintre. Højden betyder også, at det kan være koldt om natten, selv om sommeren, så husk at medbringe en ekstra trøje, når du pakker tasken til en sommer i Ankara eller Konya.

- Annonce -