tyrkisk mad, gode tyrkiske retter, tyrkisk mad alanya
- Annonce -

Det tyrkiske køkken er fyldt med velsmagende retter fra deres legendariske morgenmad, til deres sukkersøde desserter.

I denne guide sætter Alt om Alanya fokus på 5 tyrkiske retter, som du bør smage når du besøger Tyrkiet.

Alle retterne på denne liste er favoritter her på Alt om Alanya redaktionen og vores Mixx travel team i Alanya.

tyrkisk morgenmad, morgemad fra Tyrkiet, alanya morgenmad, morgenmad alanyaTyrkisk morgenmad

Det siges at morgenmad er dagens vigtigste måltid, og når det kommer til tyrkisk morgen, så er vi helt enige.

Caféer og restauranter i Alanya tilbyder forskellige former for tyrkisk morgenmad. “Serpme Kahvaltı” er det mest lokale, hjemmelavet og den mest spændende. Hvis en restaurant tilbyder “serpme kahvaltı”, er der ingen grund til at bestille noget andet.

Serpme kahvaltı er morgenmad, hvor et utal af retter serveres efter et “tapas” ligene koncept. Morgenmaden indeholder ofte retter som ost, brød, oliven, honning, frugt marmelader og naturligvis tyrkisk te.

Se også: Traditionel tyrkisk morgenmad: Serpme kahvalti

mezze retter, tyrkisk mad
Raki drikkes ofte sammen med mezze retter og vand. når raki blandet med vand bliver det mælke hvidt

Mezze

Mezze er den tyrkiske version af spansk tapas. Ligesom Serpme kahvaltı serveres et utal af små retter som forret eller hovedret.

Mezze kan f.eks indeholde grillet grøntsager, yoghurt dip, tomat salsa, oliven, frisk frugt, fiske anretninger og ost af forskellig slags. Det er almindeligt at drikke raki til mezze men det kan naturligvis også nydes uden.

Frisk bagt brød serveres sammen med mezze retterne.

osmannisk kebeb, tyrkisk mad, tyrkiske retterOsmannisk kebab

En favorit blandt mange faste turister i Alanya, og også en klar favorit hos os, er osmannisk kebab. Retten findes i mange forskellige variationer, mens fælles for dem alle er, at de smager himmelsk.

Osmannisk kebab bliver ofte tilberedt i en ler krukker eller i et ler fad med grøntsager og tomat sovs. Rettens fås blandt andet med oksekød, kylling og lam eller i en vegetarisk version, til dem der ikke spiser kød.

cig köfte, vegansk mad tyrkiet,Cig Köfte (Çiğ köfte)

Cig Köfte er den perfekte kombination af en billigt, vegansk og velsmagende frokost. En portion for to personer kan købes for omkring 15 tl og en durumrulle med Cig Köfte koster kun omkring 5 tl.

Oprindelig blev Cig Köfte lavet med råt kød, men i dag er retten de fleste steder blevet lavet vegansk og består af bulgur og krydderier. Cig Köfte spises sammen med frisk salat eller fladbrød samt tilbehør som persille, sultet agurker og granatæble sirup.

Baklava, tyrkisk dessert, mad fra tyrkiet
Bakalva findes i et stort og blandet udvalg, men fælles for dem alle er at de er meget søde.

Baklava

Mums, man må aldrig glemme desserten!

Baklava er en sød dessert lavet af lag af filodej og fyldt med hakkede nødder. Desserten er efterfølgende sødet med sirup eller honning. 

Desserten baklava findes i mange mellemøstlige lande samt i Grækenland, men alle der har prøvet den tyrkiske version af Baklava, vil med sikkerhed sige at det er den mest velsmagende.

- Annonce -