- Annonce -

  1. JUNI 2022– Kilde: yenialanya

Alanya folk pas på! Hvis du ser denne på stranden, så rør den ikke

Verdens giftigste keglesnegl, som lever i Australien og Stillehavsområdet, og som er set to gange i Tyrkiet,  i Kaş og Marmaris,

En dosis af giften fra verdens giftigste bløddyr, Keglesneglen, som for mange er helt ukendt, det vides ikke hvordan den er kommet til Middelhavet, den kan dræbe 30 mennesker på 3 minutter. Eksperter advarede om denne snegl , som man endnu ikke har nogen modgift mod , og udtalte, at hvis den ses på stranden, ma man ikke røre den, og myndighederne skal informeres .

30/3 – 2022 – Kilde: yeni alanya

3/6 – 2022

  1. juni 2022 -:3. juni 2022 – 16:28 – Kilde: yenialanya

Alanya folk pas på! Må ikke fodre i hånden advarsel !

Prof. fra Akdeniz Universitet, Fakultet for Fiskeri. Dr. Mehmet Gökoğlu advarede borgerne og turisterne mod de hyppige tilfælde af bid af havskildpadder i sommermånederne og sagde: “I nogle dele af vores kyst forsøger folk at fodre havskildpadderne i hånden. Lad dem ikke gøre dette. Når du gør dette, forvrider vi dyrets” naturlig fodringscyklus.

AKDENİZ Universitetsfakultet for Fiskeri Prof. Dr.  Mehmet Gökoğlu kom med udtalelser  om  havskildpadder. Gökoğlu påpegede, at havskildpadderne lever i havet og yngler på land, “det vil  fortsætte  indtil slutningen af ​​​​juni.

Især i aftentimerne bør tætheden af ​​​​mennesker på strandene falde. Vores borgere bør ikke vandre her om aftenen.
Hoteller skal slukke deres lys så meget som muligt. Folk, der ser havskildpadderne på kysten, bør aldrig blande sig. De vil komme frem, grave i sandet og udføre gydeprocessen i et passende område,” sagde han.

Gökoğlu sagde, at de områder, hvor havskildpadder lægger flest æg, er strandene i  Antalya , Vi ved ikke, hvad de egentlige tal er.
Karakteristisk for havskildpadderne er, at de kommer til stranden, hvor de selv er født og lægger æg der i fremtiden. Det tager 30 år at blive  seksuel  moden. “De kan leve længere end mennesker,”

‘VORES BORGERE GÅR TIL HAVET MED BEKVEMMELIGHED’

Med henvisning til de bidehændelser, der opstår fra tid til anden i sommermånederne, sagde Gökoğlu: “Sådanne tilfælde er mere almindelige, hvor folk griber ind.

I Dalyan-regionen, i nogle dele af kysten, forsøger folk at fodre havskildpadderne i hånden.  Når du gør dette, forvrider man dyrets naturlige fodringscyklus.  Tilfælde opstår generelt i aftentimerne. Om aftenen er der sløring i havet, og dyr kan ikke se mennesker i den sløring. På dette tidspunkt er der især tilfælde af at bide mennesker.

Dette er ikke dødeligt, ingen skal være bange. Vores borgere kan sagtens svømme i havet”.siger Gökoğlu, og der kommer flere havskildpadder paa land, især på strandene i Belek, Den bider i form af et klem. Når den føler sig truet af et menneske, , og naar skildpadden forstaar det er et menneske slipper den taget igen og gaar sin vej.

Saa lad dyrene være i fred.

Fritids fiskernes fangede en haj i Antalya

”En 2 meter lang haj på 150 kilo bed på amatørfiskeres fiskesnøre i Antalyas Manavgat-distrikt, hvor Alara-strømmen løber ud i havet.

Først troede de at de havde fanget en kæmpe lammefisk, og blev lamslåede over det syn, de så.

Manavgat Örenşehir Hasan Ali Taşarası, der bor i nabolaget, fik en haj på fiskesnøren, det lykkedes at trække den op af vandet, men i håb om at det var en stor lammefisk., men det viste sig at være en haj, de vidste ikke. . . . hvad de skulle gøre, saa de ringede straks 112.

Borgere med tilknytning til kystvagten handlede efter instruksen fra kystvagten. Holdet tilknyttet kystvagtkommandoen, som kom til stedet, tog fisken, som de konstaterede var død, blev til Alanya for de nødvendige undersøgelser.

“Det er første gang, at vi er stødt på sådan en begivenhed”

Hasan Ali Taşarası sagde, at de altid fisker det samme sted, “Vi kom for at fiske med sammen med min far og ven Hasan Yaşar, som altid. Vi sigtede efter at fange lammefisk med levende fisk som madding.

Efter et stykke tid, blev en stor fisk blev fanget i min fiskesnøre. Vi troede det var en stor lammefisk, hajen var omkring 180-200 centimeter lang. og omkring 150 kg,

6/3 – 2022
Kilde: Yenialanya.com

Folk i Manavgat, var meget forundrede: Der er kun 700 i verden

Middelhavets munkesæl, som er i fare for at uddø, der er omkring 700 i verden, findes i Manavgat-floden, nær Alanya.

De, der så Middelhavets munkesæl svømme i Manavgat-floden, kunne ikke skjule deres forbløvelse. Nogle borgere, der så Munkesælen i floden, maatte hurtigt tage billeder med deres mobiltelefoner.

Man har erfaret, at middelhavets Munkesæl, som er sat i Manavgat-floden de seneste 5-6 år, nu menes det af den yngler her.
Det er blevet rapporteret, at de voksne Munkesæl hanner, generelt finder en region og fortsætter deres liv, og saa kommer hunnerne til ynglestederne.

Munkesæler, er sæler i slægten Monachus tilhørende de ægte sæler, der er kendetegnet ved, at de ikke har noget ydre øre. Munkesælerne udgøres af tre arter: Monachus schauinslandi Monachus monachus Monarchus tropicalis.

 Om: Truet munkesæl
Munkesælen (Monachus monachus) er sandsynligvis det mest udryddelsestruede dyr, ikke blot i Europa, men også i verden. For øjeblikket er der under 700 af denne særlige sælart, der lever i kystfarvandene ud for Grækenland og Tyrkiet. Da munkesælen er en vandreart, findes den lige så meget i græske som i tyrkiske farvand

De lande, som har undertegnet Bern-, Bonn- og Cites-konventionerne, skal ikke blot beskyttes af plante- og dyrearter, der omtales i disse konventioner, men også deres biotoper. Ydermere og i overensstemmelse med Habitat-direktivet bør munkesælen have den højeste grad af beskyttelse. Grækenland har undertegnet samtlige ovennævnte konventioner, og det samme har Tyrkiet undtagen Bonn-konventionen.Det tyrkiske miljøministerium har foreslået at oprette fem nationalparker ved kysterne til beskyttelse af munkesælen.

Kommissionen har i de seneste år været foran med initiativer med henblik på at beskytte munkesælen.

5/3 – 2022

Tusinder af havsnegle skyllede i land i Alanya

Tusindvis af levende havsnegle skyllet i land i Alanya, borgerne var forbløffede.

Nogle af de borgere, der så sneglene, der næsten dækkede en tredjedel af den 5 kilometer lange strand, smed de levende snegle tilbage i havet…..Borgere, der var på Keykubat Beach tidligt i morges i ALANYA , troede ikke deres deres egne øjne.

Efter vandmændene, der skyllede op på kysten i de sidste par uger, var stranden denne gang scene for titusindvis af levende havsnegle, der skyllede op på kysten. Hasan Argani, som har været vandsportsforretningsmand ved Keykubat Beach i flere år, udtalte, at han aldrig har oplevet det tidligere.
Kilde: Yenialanya.com

- Annonce -