- Annonce -

Dagens nyheder

Her vil komme lidt nyheder næsten hver dag, nyhederne kan omhandle alt, lige fra Butikker, Restauranter, vejrudsigt, rejsetilbud, eller maaske bare et par fine billeder, saa følg med her paa siden.

18/5 – 2022 – Kilde: yenialanya

Tyrkiet erhvervede Chinook

Helikoptere fra USA og vil snart modtage seks mere, da man forsøger at forstærke flåden for at bekæmpe skovbrande forud for højsæsonen.

Mens Tyrkiet forbereder sig på en sæson med skovbrande igen i denne sommer, håber Tyrkiet, at flere luftfartøjer kan hjælpe i kampen mod den potentielle katastrofe. 
For nylig blev fire Chinook-helikoptere leveret til Tyrkiet fra USA, og seks andre er på vej til landet i håb om at være klar til skovbrande, der ødelagde store dele af skove sidste år, de værste brande i nyere tid.

Flyene er bragt til Tyrkiet af CMC, en lokal virksomhed, der bad ministeriet for landbrug og skovbrugsudbud om anskaffelse af helikoptere, Chinooks vil blive brugt af Generaldirektoratet for Skovbrug. Chinooks, fremstillet af Boeing, var først ankommet til Tyrkiet under  skovbrandene i 2021 ,

Høflighed fra Washington, som sluttede sig til andre lande i at tilbyde assistance til Ankara. Helikopterne var meget brugt under  naturbrandene i Californien  og er også brugt i andre lande.

Tandem-rotor, heavy-lift helikopterne, der er udmærket blandt deres modstykker for deres manøvreringsevner i snævre områder og ved høj hastighed, er udstyret med Bambi spande, som kan bære 10 tons vand.

Generaldirektoratet for Skovbrug driver en flåde på tre fly og 39 helikoptere til at bekæmpe skovbrande og tildelte 154,1 millioner dollars (2,4 milliarder TL) i år til anskaffelse af fly og helikoptere. Sammen med helikoptere og flybruger direktoratet droner til observation og tidlig opsporing af brande. 
Det planlægger at anskaffe yderligere fire droner i år, hvilket bringer det samlede antal  droner op  på otte.

Landbrugs- og skovbrugsminister Vahit Kirişçi fortalte mandag på et møde om skovbrandsberedskab i Istanbul, at luftflåden, der plejede at gribe ind i skovbrande, i år vil blive udvidet til 55 helikoptere og 20 brandslukningsfly. Han bemærkede, at de også trænede tusindvis af mennesker, herunder 20.000 militært personel og 100.000 frivillige borgere i skovbrandsintervention, foruden fornyet træning for omkring 21.000 skovbrugspersonale. 
Han bemærkede, at de også oprettede professionelle besætninger, som gennemgik en særlig uddannelse og ville få til opgave at slukke brande på steder, der ikke er let tilgængelige for brandmænd og udstyr. 
Kirişçi fremhævede, at Tyrkiet også er medlem af EU’s civile forsvarsmekanisme, som gør det muligt for landet at trække af en pulje af ressourcer til at bekæmpe skovbrande, herunder brandslukningsfly. Derudover har Tyrkiet selv sørget for brandslukningstræning for personale fra 16 lande, oplyste ministeren.

Fra den 28. juli sidste Aar, og helt frem til sidst i august, kæmpede Tyrkiet med 2.105 skovbrande og hundredvis af mindre brande i landdistrikterne. 
Midsommerbrande i landets sydlige provinser, inklusive Antalya og Muğla, var de værste, de ødelagde hele landsbyer og dræbte otte personer. 
Stigende temperaturer, lav luftfugtighed og stærk vind forlængede brandene, hvilket førte til evakuering af hundredvis af mennesker, især i landsbyer nær epicentret af brandene. Regeringen er i gang med at genopbygge de brændte skove og bebyggelser. Senere sidste år blev de første masseplantningskampagner iværksat i brændte skove.

Minister Kirişçi sagde på mandagens møde, at “Hvert år planter vi mere end 600 millioner unge træer. Vi havde 20,8 millioner hektar skov i 2002 og sigter mod at øge det til 23,4 millioner hektar,” tilføjede Ministeren.

16/5 – 2022

Du vil ikke tro dine egne øjne… Her er den totale måneformørkelse i Alanya

Den nye Alanya klummeskribent Feyzi Açıkalın fotograferede begyndelsen af ​​den samlede måneformørkelse, som varede i omkring 15 minutter, med Alanya Slots mure som baggrund.

Den første totale måneformørkelse i 2022 fandt sted i morges. 
Den totale måneformørkelse, som kun den vestlige del af Tyrkiet kunne se.

Açıkalın udtalte, at det naturlige fænomen kaldet “Blodmåne” faktisk kan ses i hver fuldmåne, og at dette er relateret til refleksionen af ​​solens stråler på månen. Açıkalın sagde, at Alanya er et paradis for solopgange og solnedgange, adet er de smukkeste naturbegivenheder man kan forestille sig

Kilde: Yenialanya 

12/5 2022

JULE FERIE I ALANYA – 18. til 25. december – 2022

Paa Arsi Enfi City Beach Hotel – MED ALT BETALT HJEMMEFRA

Har du maaske ikke lyst til at sidde helt alene juleaften, har du mulighed for at hygge dig sammen med os andre ligestillede på denne grupperejse, der bliver arrangeret forskellige aktiviteter i løbet af ugen, evt. en fælles udflugt, shopping, sightseeing, en hyggelig juleaften osv.

Maaske bor du alane, maaske gør du ikke, maske er du single, maaske er du ikke, maaske har du og en ven/veninde, datter/søn, mor/far, børnebørn lyst til at fejre juleaften sammen paa en anderledes maade i en noget bedre temperatur, end den Danske vinter byder paa – Maaske har du bare lyst til at rejse, men maaske ikke rejse helt alene –
Paa SUNSHINE GRUPPEREJSER, er ingen alene, med mindre man selv ønsker det, der er altid nogen at tale med, gaa tur sammen med, shoppe sammen med, grine og hygge med, samt spise sammen med – ALLE er velkomne, uanset hvad din baggrund er.
Jeg (Marie) som jeres kursusleder, er tilstede fra start til slut på Hotellet.


Læs meget mere paa Linket herunder.

https://www.altomalanya.dk/nyheder/jule-ferie-i-alanya-grupperejse/

11/5 – 20

JOB ANNONCE:
Mixxtravel er i rivende udvikling og derfor søger vi en ansvarlig rejsekonsulent til primært at varetage vore grupperejser som hovedsagelig går til Tyrkiet og Grækenland, læs mere på linket her under.

Portræt af Ilhan Can – Alanya

10/5 – 2022

Alanya vil være farverigt om sommeren

Alanya Kommunes park- og havedirektorat paabegyndte deres arbejde med at plante sæsonplanter til sommermånederne i alle de grønne områder, midterveje, kryds, parker og legepladser for at få byen til at se mere æstetisk ud. Sommerblomster og sæsonbestemte planter, samt flereårige planter bruges i arrangementerne, der udføres forskellige steder i byen.

Med forårets ankomst mærkes forårets glæde i sin mest dynamiske form i Alanya, med de farverige blomster og dekorative designprodukter skabt i de grønne områder. 

Designene er lavet af gartnere fra Parks and Gardens Directorate, er værdsat af alle borgere og turister i byen.


630 TUSIND SÆSONBLOMSTER

Park- og havechef Nazmi Uyar udtalte: “Vi fortsætter vores sæsonbetonede plantningsarbejde, som vi udfører hver sæson, i alle dele af byen, i den mest farverige form om foråret. I år fortsætter vi vores arbejde med vores gartnere, som er lykkedes med at skabe de farverige billeder, i de grønne områder, parker, vi er i gang med at plante 630.000 af årstidens blomster.

9/5 -2022

JOB – Søger du job i Alanya
Alt om Alanya er blevet kontaktet af ”Sönmez jewellery”, som ligger på Ataturk Boulevard – Forretningen søger en fuldtids ansat kvinde over 25 år til hjælp i butikken og til Hotel besøg.
Saa har du lyst til at arbejde i Alanya i sommer, er chancen her nu – Du faar hjælp til bolig, og arbejdstilladelse.
Kontakt: +90 532 526 91 82 – Eller du kan gaa til butikken.

9/5 – 2022

ALT OM ALANYA har været ude paa en lille Woxpop i Bazaren, for at høre hvordan de erhversdrivende haaber og tror om den kommende turist sæson, se med her hvad de siger.

 

 

4/5 – 2022

Jeg var en tur paa Kontoret hos MIXX TRAVEL i dag, se lige nogle smaa fine EL biler de har købt – Bilerne skal bruges til Hotel/service besøg, de er nemme at komme rundt med, og nemme at parkere de fleste steder.

2/5 – 2022

Alanyas Borgmester Adem Murat Yücel besøgte de forældreløse børns kirkegård

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel, besøgte kirkegården for de forældreløse børn i gaar, som var dagen før Ramadan festen (Sukkerfesten) begynder, han bad og plantede blomster på de forældreløse børns Kirkegaard.

Alanyas borgmester Adem Murat Yucel. På tærsklen til begivenheden besøgte Borgmesteren Alanya Garnison Martyrium og kirkegården for de hjemløse og forældreløse børn, sammen med Alanya District Mufti İhsan İlhan.

Borgmester Yücel besøgte først Alanya Garnison Martyrium og bad for martyrerne. Efter at Koranen var læst for martyrerne, mødtes præsident Yücel med de borgere, der besøgte gravene.
Efterfølgende gik præsidenten til de forældreløse børns kirkegård, han plantede blomster på gravene og bad for dem.

1/5 – 2022

ALANYA KOMMUNE DISTRIBUEREDE 62 TUSINDE BLOMSTER I FERIE

01.05.2022

 

 

Alanya Kommune fortsætter sin tradition med at uddele sæson- og flerårig blomster på kirkegårde før op til Sukker festen (Seker Bayrami) som starter i morgen, og varer i 3 dage.
62.000 blomster bliver distribueret gratis til borgerne på 29 kirkegårde.

Alanya Kommune fortsatte uddelingen af ​​​​​​​​blomster, der skal plantes på kirkegårdene før Bayram. Gratis blomster blev delt ud til borgerne af Alanya Kommunes Parker og Havedirektoratet til brug på kirkegårdene. Ud over 62 tusinde blomster, 22 forskellige arter – blev der også serveret Turkish delight og rosen cologne til borgerne.

DISTRIBUTION BLIVER FORETAGET PÅ 29 KIRKEGÅRDE

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel sagde i sin erklæring: “I år fortsatte vi traditionen med at distribuere sæsonbestemte og flerårige blomster gratis på kirkegårde. Vi uddeler 62 tusinde gratis blomster til vores borgere, fordelt på 29 kirkegårde i vores centrale, østlige og vestlige kvarterer.

30/4 I gaar var ALT OM ALANYA i Sapadere Canyoen, har du aldrig besægtet stedet, kan det varmt anbefales.

 

 

24/4 – 2022
Hermed en video, fra den netop afsluttede Linedance grupperejse i Alanya

 

 

Børn med downs syndrom plantede blomster i potter i Konyaaltı

I samarbejde med Konyaaltı District Directorate of Agriculture and Forestry og Konyaaltı Public Education Center blev kurset arrangeret for let handicappede børn og unge afholdt, med deltagelse af 12 børn med downs-syndrom mellem 14.-28. April.

Kursets teoretiske lektioner blev givet af det tekniske personale fra Konyaaltı Landbrugs- og Skovbrugsdirektoratet i Konyaaltı-i distriktsguvernørens mødelokale.

I en tale ved åbningen af ​​kurset sagde Konyaaltı-distriktets direktør for landbrug og skovbrug, Canan Otruş, “Målet med kurset er at sætte vores børn i stand til at lære, samtidig med de har det sjovt, for at bidrage til deres udvikling , for at hjælpe dem med

 erfaringer, for at sikre deres socialisering og øge bevidstheden”

Den første lektion blev afholdt i  Antalya  Metropolitan Municipality Parks and Gardens Directorate, i et blomsterdrivhus.

Konyaaltı-distriktets direktorat for landbrug og skovbrug Landbrugsingeniører gav information til disse særlige børn om plantning af blomster.

Børnene var meget glade for at plante blomster, og alle de blomster de plantede i potter, kunne de tage med sig hjem.

få  nye

23/4 – 2022 – Kilde: yenialanya

Alanyas Borgmester Yücel, overdrog sin stol til lille Dalya

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel overdrog sit præsidentskab til 9-årige Dalya Damla Doğan for en dag, i anledning af den 23. april, som er den Nationale Suverænitets og Børnedag.

Som en del af begivenhederne den 23. april National Suverænitet og Børnedag , overdrog Alanyas borgmester Adem Murat Yücel sin stol til 9-årige Dalya Damla Doğan. Lille Dalya, der fungerede som Borgmester for en dag, hun ringede til enhedscheferne og gav sine instruktioner.

“BØRNEHOSPITAL ER MIT STØRSTE PROJEKT”

Sagde Damla Dalyan Doğan, som startede sin tale med at sige “Jeg vil gerne takke hr. Adem Murat Yücel, som overdrog sit embede til mig i dag, Først og fremmest er det blandt mine mål at lave handicap redskaber paa alle legepladser, de handicappede børn har også ret til at have det sjovt, selv om de sidder i kørestol, der skal laves gynger til kørestols brugere.

 Jeg paatænker ogsaa et fuldt udstyret børnehospitals projekt i Alanya, vi har jord nok til dette projekt siger Dalya. 

Jeg vil gøre det nødvendige, der skal til, og arbejde for at det lykkes.

Jeg vil ogsaa personligt deltage i inspektionerne af bagerier og restauranter, nu her i den hellige måned Ramadanen.

LILLE PRESIDENT DALYA: “JEG VIL ARBEJDE FOR AT GØRE ALANYA TIL EN endnu bedre BY”

Hun sagde ogsaa, at Alanya i forvejen er et paradis-omraade, ”Men jeg ønsker oprigtigt, at dette smukke distrikt skal blive en endnu smukkere by, og jeg synes, vi fortjener det. 

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for det. 

Vores Borgmester, Adem Murat Yücel, har igangværende projekter såsom biograf og markedsplads , eventyrpark og vandproduktionsanlæg. Jeg vil tilslutte mig disse projekter så hurtigt som muligt og inden længe kan vi tage det i brug.

Borgmester Yusel sagde:
Ved at fejre alle børns nationale suverænitet og børnedag den 23. april takkede præsident Yücel, Lille Dalya og hendes familie, og overrakte hende gaver, 9 Aarige Dalya gav ogsaa borgmesteren gaver, som bestod af fotografier.

16/4 – 2022 –

Hermed en lille film fra Havnen i Alanya

 

15/4 – 2022

Borgmesteren i Alanya – Adem Murat Yusel, ønsker alle at de maa få en dejlig turistsæson i “vores Alanya”, – Turisthovedstaden med solen, havet, den historiske og kulturelle Tekstur…
Glædelig Turist uge 15-22 april.

14/4 – 2022

For et par dage siden, gik jeg en tur paa Damlatas, og besøgte ogsaa Ramadan Fest pladsen, ved siden af ​​​​Alanya kommune, der var virkelig mange mennesker <3

13/4 – 2022 – Kilde: Yenialanya

‘Leje’-Priserne vokser stadig voldsomt i Alanya

De 265 procents stigning i lejepriserne det seneste 1 år i Alanya, har gjort det næsten umuligt for lokale borgere at få adgang til lejeboliger. MUTBIR-præsident Küçüker sagde: “Det er umuligt at reducere huslejen uden at reducere byggeomkostningerne og jordpriserne.”

Med stigningen af ​​​​​​​BYGGE-omkostninger og immigration fra udlandet er lejepriserne i Alanya næsten tredoblet det seneste år. Lejepriserne er steget med 265 procent de seneste 12 måneder i Alanya.
Efter Ruslands angreb på Ukraine steg efterspørgslen efter både leje- og salgsboliger i Alanya. De seneste års stigning i boligsalg til udlændinge har gjort det svært for lokale borgere at få adgang til lejeboliger. Sektorrepræsentanter, som gav særlige udtalelser, at de ublu huslejestigninger vil fortsætte, så længe omkostningerne ikke falder.

Præsident for The Turkish Property Professionals-TTPP, Dr. Yakup Uslu sagde: “Der er en mærkbar stigning i huslejen i Alanya, det er ikke kun i Alanya, men i hele Tyrkiet. Alanya er det smukkeste og mest specielle sted at bo i Tyrkiet. ….

Baade Russere og Ukrainere foretrak Alanya. Derfor er huslejestigningerne i Alanya blevet endnu højere. Vi kan ikke løse dette på kort sigt, hverken ved lov eller på nogen anden måde.

Når vi ser på Alanya konceptet og strandbyer i verden, ser vi, at de er utilstrækkelige. Der er ikke meget, industrien kan gøre i en sådan uventet udvikling.
De meget høje lejepriser, bliver svære at stop, fordi jern, som som sidste aar kostede 6.000 tusind TL, nu koster det 16.000 tusinde TL. Beton, som kostede 200 TL sidste år, koster 1000 TL i år.

Vi kæmper med stigninger på 200 procent, 300 procent og 500 procent på nogle produkter. Derfor er prisen på alt steget. Med disse omkostninger er det næsten umuligt for tyrkiske statsborgere at købe lejligheder.

Momssatserne på byggevarer kan nedsættes til 1 procent i en vis periode. Satsen på 18 procent kan revideres. På grund af stigningerne foretager producenterne meget alvorlige stigninger i mængden. For eksempel havde Şişecam først for nylig hævet sin glaspris med 45 procent, for nylig hævede de igen prisen med 30 procent.

Desværre er der en alvorlig forskel mellem den inflation, som TURKSTAT har annonceret, og den inflation, som markedet oplever. Disse afspejler også i lejepriserne, sagde han

4/12 – 2022

FRISØREN KOMMER af sig selv

 Et vigtigt behov hos borgere, bliver opfyldt, i de fjerne landsbyer, der ligger i Taurus bjergene
Kommunens mobile frisørbil kommer de borgere til undsætning, som ikke har frisører deres landsbyer og har svært ved at komme til de lidt større byer, som kan ligge adskillige kilometer væk. Den mobile frisør gør det nemt og bekvemt for borgerne.
Mange har ingen mulighed for at tage til frisør, for landsbybeboerne kan være transportproblemer og økonomiske grunde til det.

Den mobile frisørbil, der hver uge besøger landsbyerne langt fra centrum, parkerer på landsbytorvet. Der er klipning, barbering og personlig pleje til de borgere der ønsker det, mænd og kvinder, unge og gamle, alt inden for hygiejne. Frisørteamet besøger borgere, der ikke kan forlade deres hjem på grund af alderdom, sygdom eller handicap. Den mobile frisør, glemmer da heller ikke skole eleverne, de parkerer i haven på landsbyskolerne og klipper og tidligere børnenes hår, som de ønsker.

TAK TIL  DEM SOM BIDRAGEDE

Mahmut Gürcüler sagde: “Vi kan kun gå til barbering, hvis der er et køretøj på vej til en anden by. Jeg hørte, at barberen kom, jeg kom for at blive klippet. Tusind tak til alle, der har bidraget,” sagde han
Hasan Yılmaz udtalte, at det er en meget nyttig service for de ældre og takkede Kommunen .

DE KOMMER  TIL  MIT HJEM

Sinan Kara, 94, der bor i Manavgats Güzelyalı-distrikt, sagde: Kommunen sendte mig en barber, De kom til mit hus og barberede mig. Jeg vil gerne takke borgmesteren i byen.
Der er nu etableret frisørservice til 17.000 mennesker.

10/4 – 2022 – Kilde: yenialanya

Sæsonens første krydstogtskib kom til Alanya

Årets første krydstogtskib, ‘Artania’, ankom til Alanya med 690 passagerer og 450 besætningsmedlemmer, hovedsagelig tyske. Passagerer har mulighed for at gaa rundt i byen hele dagen, for saa at sejle videre til Rhodos i aften.

Krydstogtskibet, ‘Artania’, lagde til i Alanya havn i morges. skibet kommer fra byen Limassol i det sydlige Cypern. Turister, som vil besøge de historiske og kulturelle steder i Alanya har hele dagen til rådighed. .

Ozan Aksoy, rejselederen for rejsebureauet, sagde: “Vi er her for at se paa byen, og forberede skibet til at sejle videre.
Vi sejler videre til Rhodos-regionen kl. 18.00. Skibet vender til Alanya til november.
Skibet er et bahamansk flag -skib bygget i 1985. Der er i øjeblikket 690 passagerer ombord.

Alanya fodplejecenter – 10/4 – 2022
https://www.altomalanya.dk/nyheder/fodklinik-alanya-footcare-center/

Hermed en lille film fra Ramadan festpladsen den 9/4 – 2022

 

7/4 – 2022

Nu skal der laves sauce af avocadoer i Gazipaşa

Alanya og Gazipaşa, som er blevet produktionsgrundlaget for lokale avocadoer og tropiske frugter, sigter mod at introducere nye produkter til markedet. Projektet, som vil blive udført i samarbejde med GZP Agriculture and Food Industry og TÜBİTAK, vil bidrage til både Gazipaşa og Alanyas økonomi.

Produkter vil blive lanceret i Gazipasa, som er blevet produktionsgrundlaget for lokale avocadoer og tropiske frugter. Ifølge virksomhedens erklæring vil avocadosauce blive produceret af Gazipaşa-avocadoer og sælges over hele verden, i første fase bliver det kødsauce, fiskesauce, avocado-mayonnaise, i anden fase, babypuré og morgen mads produkter.

Videnskabsmænd, Lektor Ibrahim Sani Ozdemir, Dr. Ilknur Demirtas og Dr. Oznur Karaoglu, at 12-måneders forarbejde nu er udført og afsluttet

VI VIL FORBEREDE OS PÅ TYRKISKE OG INTERNATIONALE MARKEDER

İsa Yıldız, er fra Gazipaşa og producenter af avocadoer i regionen, vi vil ind i markedet med VOYN-mærket.

Med de produkter, vi har udviklet af avocadoer under mærkenavnet VOYN, vil vi starte produktionen i slutningen af  ​​​​​​​​2022  i samarbejde med TUBITAK. Produkterne vil blive solgt på det tyrkiske og paa det internationale marked,

‘VI SIGER PÅ BIDRAGE TIL ØKONOMI’

General Manager Serdar Kandemir, fra GZP fødevareindustri, siger: “Vi sigter mod at bidrage til økonomien” med den produktions- og indkøbsstøtte, det vil give de regionale landmænd, samt omdanne avocadoen produceret i regionen til en høj værdi –

“SÆLGES PÅ VERDENSMARKEDET”

VOYN-mærket, som vil blive lanceret i samarbejde med GZP, vil udelukkende blive produceret af avocadoer produceret af tyrkiske landmænd og vil blive solgt på verdensmarkedet.

6/4 – 2022 – Kilde: Yenialanya

Varmt måltid til 400 borgere om dagen i Alanya

Kommunen gør livet nemmere for ældre borgere, der bor alene i Alanya og har svært ved at lave mad, ved at bringe varm mad til deres hjem hver dag.

Hver morgen forberedes der mad til levering til de nødstedte. De færdige måltider leveres hjem til ældre borgere, der har svært ved at lave mad på grund af forskellige lidelser, og dem der bor alene, 2 måltider om dagen, bliver bragt ud til 400 husstande.

‘JEG HAR VARMT MÅLTID HVER DAG’

Det 80-årige ægtepar Zeynep og Ömer Tufan sagde, at de havde svært ved at lave mad, og at den mad, de faar er rigtig god. En borger ved navn Ayşe Sevindi sagde: “Jeg faar et varmt måltid hver dag, jeg er meget glad.
Jeg er næsten blind. Jeg kan ikke se til at lave mad, jeg er meget glad,” sagde hun.

‘VI TILBERERER 2 MÅLTIDER

Inspektør Emine Keyaoğlu udtalte, at de serverer varme måltider til cirka 400 borgere hver dag og sagde: ” hovedret, ris, dessert eller frugt , leveres til vores borgeres hjem, der er 3 retter at vælge imellem. Vi koncentrerer os især om de borgere, der bor alene, og er ældre og har svært ved at lave mad, vi får rigtig god og positiv feedback.

Turist sæsonen åbnede med nye markerede i Alanya

5/4 – 2022 – Kilde: Yenialanya

Ved starten af ​​april i Alanya startede turismebevægelsen, omend langsomt. 40 procent af 4- og 5-stjernede turistfaciliteter i Alanya er booket.

Europæerne tog de første 8 pladser blandt de lande, der sendte flest turister til Alanya først i april, Rusland, som kæmper med Ukraine, forsvandt fra førstepladsen.

ALANYA gik ind i den forventede 2022-turismesæson i skyggen af ​​krigen mellem Rusland og Ukraine. Med et grønnere håb om fred blev 40 procent af turistfaciliteterne i Alanya taget i brug. Det forventes, at 60 procent vil blive åbnet efter Ramadan-festen.
I de åbnede faciliteter er der gæster fra Polen, Skandinaviske, Baltiske lande, England, Tyskland og Nordeuropa. Det største ønske fra de turistprofessionelle i Alanya er, at krigen mellem Rusland og Ukraine slutter hurtigst muligt, og at turismen vender tilbage til det normale.

40 PROCENT AF HOTELLER I ALANYA ÅBNEDE’

Mehmet Dahaoğlu, vicepræsident for Alanya Touristic Operators Association (ALTID) og Alanya Tourism and Promotion Foundation (ALTAV), sagde: “Med forårets ankomst startede de sædvanlige forberedelser til turistsæsonen, ogsaa renoveringer. 40 % af hotellerne i Alanya, 4 og 5 stjernede hoteller blev åbnet.

De resterende 60 procent åbnes forhaabentlig i maj.

Der er britiske, tyske og nordeuropæiske gæster i de åbne faciliteter – Vi har ogsaa gæster fra Iran. Vi forventer ingen ekstra aktivitet i april, da april ikke har været særlig aktiv i det foregående år.

I maj begynder vi at tage imod mange flere gæster fra europæiske lande. De europæiske markedstal vil dog være meget lavere end de russiske og ukrainske markedstal.

De to regioner, i Antalya provinsen, der vil blive mest berørt af at Russerne ikke kommer, vil være Alanya og Kemer.

Derfor håber jeg, at krigen ender så hurtigt som muligt.

Accelerationen af ​​​​​​​indenlandsk turisme gør sig gældende efter lukningen af​​skolerne, ramadanen.

På trods af alt, forventer vi en sæson, der er bedre end de sidste 2 år, som følge af pandemien.

‘2022 TURISME-SÆSON STARTET MED VANSKELIGHEDER’

Ali Orkan, formand for Konaklı Toutist sagde: “Desværre startede 2022-turismesæsonen, som startede i skyggen af ​​​​Rusland-Ukraine-krigen, med vanskeligheder.

De økonomiske forhold i vores land og de høje omkostninger for hotellerne får os til at frygte, at den indenlandske turisme også kan blive problematisk,  som  følge heraf, desværre, hvis fredsforhandlingerne ikke resulterer i et positivt resultat så hurtigt som muligt.

5/4 – 2022 – Kilde: Yenialanya

Særlig service til ældre i Gazipaşa
(Gazipasa er lufthavnsbyen ca. 4o km fra Alanya))

Gazipaşa efterlader ikke trængende ældre borgere alene i Gazipaşa.

Projektet kaldet ”Du er ikke alene, vi er med dig”, implementeret  af  GAZIPAŞA District Governorship Social Assistance and Solidarity Foundation, arbejder paa at lette livet for ældre borgere, dette projekt udføres omhyggeligt af fondens personale. 
Teamet intensiverer deres arbejde i forskellige kvarterer i Gazipaşa og kommer de ældre borgere til hjælp. 
Teamet burde have værethos  17 borgere i Çoruş, Çakmak, Esentepe, Yeşilyurt, Çığlık, Çile, Karaçukur. Teamet, der gør rent i de ældre borgeres hjem, vander deres haver, bærer deres træ og vasker deres tøj, er hos de ældre.

” VI VIL  FORTSÆTTE  MED PÅ VÆRE HOS VORES BORGERE “

Ali Rıza Büyükakça, direktør for Gazipasa organisationen udtalte, at de ikke vil lade deres ældre og ensomme borgere være alene, og sagde: “Inden for rammerne af vores loyalitetsprojekt for ældre, “Du er ikke alene i  2022

4/4 – 2022

En helt almindelig søndag i Alanya

4/4 – 2022
Hermed lidt billeder fra ramadan pladsen, ved siden af ​​Alanya kommune, der er gjort klar til koncert, som der er hver eneste aften hele Ramadanen igennem, hver aften kl. 21.00

3/3 – 2022

Er du Alanya mellem 2 april og 2 maj, hvor der er Ramadan, kan du se aften programmet her, alle kan deltage – Det hele foregaar bag ved Alanya Kommune

2/4-2022

Gedevet Plateau

Gedevet Plateau , ligger 1.050 meter over havets overflade. Plateauet, som ligger 25 minutter fra Alanya, har stor interesse for lokalbefolkningen og turister, da der både er køligt og tæt i byen.
På plateauet er der flere ting dekoreret med fliser, der dyrkes produkter som tidlige grøntsager, æbler, pærer, hasselnødder, tranebær, kastanjer, kirsebær, vindruer og figner.
Landskaberne på højlandsvejen og stemningen i fyrreskovene får dig til at føle, at du er i Sortehavets højland.

Gedevet Plateau er blevet mere og mere populært med udbredelsen af ​​højlandsturisme, som er kommet i forgrunden i de senere år. Plateauet, som også er køligere om sommeren på grund af sin højde over havets overflade, vil være et godt tilflugtssted for dem, der trænger til en lille pause fra Alanyas varme.
Det er baade hængekøjer, picnicborde og toiletter i det rekreative område omgivet af tætte fyrreskove. De store platantræer i midten af ​​landsbyen er værd at se. Du bør bestemt planlægge en en-dags picnic tur til Gedevet Plateau , hvor du helt sikkert vil tilbringe dagen i hyggelige omgivelser i fyrredufte og frodige skove.

Se videoen:

 

1/4 – 2022 – Kilde: Yenialanya

Alanya Kommune er klar til Ramadanen – 2022

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel afgav udtalelser til presset efter det ugentlige rådsmøde. Præsident Yücel erklærede, at de er klar til Ramadan-måneden, som begynder lørdag den 2. april, og at de har maksimeret social bistand i Ramadanen.

“Den første faste starter lørdag  den 2. april, Jeg lykønsker alle mine medborgere fra Alanya og den islamiske verden, Ramadanen er måneden for sammenhold, solidaritet og samarbejde. Vi har gennemført alle vore forberedelser til, at vores borgere kan tilbringe en fredelig, sikker og søndag måned i ramadanen.”

RAMADAN MADEPAKKE HJÆLP TIL 4.500 FAMILIER

“I Alanya kommune maksimerer vi vores sociale bistand  i  ramadanen.” Præsident Yücel fremhævede, at; “Som vi gør hvert år i ramadanen, har vi leveret vores madpakker til 4.500 familier i nød i denne uge. Vores hjælp vil fortsætte  under hele ramadanen.” 

Præsident Yücel sagde, at vi ikke kunne lave kollektive aktiviteter for borgernes sundhed under ramadanen de sidste 2 år på grund af pandemien.

IFTAR MIDDAGE BLIVER BRAGT UD

Borgmester Adem Murat Yücel sagde ogsaa, at man i år vil levere iftar-måltider (Iftar er naar fasten brydes ved solnedgang) til borgere der er syge, handicappede, ældre og sengeliggende, som ikke kan forlade sit hjem.

RAMADAN SQUARE VIL VÆRE FULD

Præsident Yücel, som gav den gode nyhed, at Ramadanpladsens aktiviteter, som traditionelt afholdes hvert år, og som ikke blev afholdt i 2 år på grund af pandemien, vil i år fortsætte med forskellige aktiviteter i hele Ramadan maaneden, på området ved siden af ​​​rådhuset,

FORSKELLIGE AKTIVITETER HVER DAG PÅ RAMADAN SQUARE

Formand Yücel sagde: “Karagöz Hacivat spil, Meddah-fortællinger, dukkeforestillinger, fortællinger, mellemspil, musik og poesikoncerter, der appellerer til alle fra 7 til 70, som kan opleves som familie hver dag. Ved Alanya Kommune, Der vil ogsaa være tryllekunstnere, scene shows, og alle bliver til at smage Candy, Ottoman Paste, Ramazan Serbete (som jeg skrev om den anden dag) Turkish delight, Tyrkisk kaffe og Lokma dessert.

Derudover vil kunstnere, der udfører traditionelt kunsthåndværk som keramik, fliseværker, kalligrafi, håndskårne græskarværker mmmødes ved de opstillede stande på festivalområdet.

30/3-2022 – Kilde: yenialanya

Fritids fiskernes fangede en haj i Antalya

”En 2 meter lang haj på 150 kilo bed på amatørfiskeres fiskesnøre i Antalyas Manavgat-distrikt, hvor Alara-strømmen løber ud i havet.

Først troede de at de havde fanget en kæmpe lammefisk, og blev lamslåede over det syn, de så.

Manavgat Örenşehir Hasan Ali Taşarası, der bor i nabolaget, fik en haj på fiskesnøren, det lykkedes at trække den op af vandet, men i håb om at det var en stor lammefisk., men det viste sig at være en haj, de vidste ikke. . . . . . . . hvad de skulle gøre, saa de ringede straks 112.

Borgere med tilknytning til kystvagten handlede efter instruksen fra kystvagten. Holdet tilknyttet kystvagtkommandoen, som kom til stedet, tog fisken, som de konstaterede var død, blev til Alanya for de nødvendige undersøgelser.

“Det er første gang, at vi er stødt på sådan en begivenhed”

Hasan Ali Taşarası sagde, at de altid fisker det samme sted, “Vi kom for at fiske med sammen med min far og ven Hasan Yaşar, som altid. Vi sigtede efter at fange lammefisk med levende fisk som madding.

Efter et stykke tid, blev en stor fisk blev fanget i min fiskesnøre. Vi troede det var en stor lammefisk, hajen var omkring 180-200 centimeter lang. og omkring 150 kg,

28/3 – 2022

Bjergjordbær – Dağ Çileği

Vilde jordbær – De er kendt under navnet vilde jordbær – Forskellen på dette jordbær fra det almindelige jordbær er, at det er mindre. Bjergjordbærene vokser naturligt i naturen. Den indeholder meget C-vitamin. De vokser paa træer som kan blive op til 8 meter høje.

Bjergjordbærene er bl.a. sunde for hjertet, de er ogsaa kendt for at være effektive mod sygdomme som aareforkalkning.

Bæret indeholder naturlige fibre, og siges at være effektive mod smerter, kramper, samt acne og acne ar, der er desuden masser af antioxidanter i vilde jordbær – Bjergjordbær er særligt effektive til at reducere ødemer. 

Ved indtagelse af bjergjordbær, kan udskillelsen virke vanddrivende, og øge udskillelsen af ​​overskydende vand i kroppen. 

Bjergjordbær har ogsaa en effektiv evne til at ødelægge vira, hjælper med at hele sår i munden forårsaget af bakterier. Derudover er det vigtigt at indtage vilde jordbær regelmæssigt for at få hvidere tænder.

Barken paa bjergjordbær træer er utrolig smuk, den er nærmest rød, og barken er næsten helt glat.
Man kan købe Bjergjordbær paa markederne i Alanya om efteraaret, men over alt i bjergene bag ved byen vokser de smukke træer, hold øje med dem næste gang, du er på bjergtur.

zemlyanichnoe-derevo-udivitelnoe-i-krasivoe-2

24/3 – 2022

Linedance rejse til Alanya den 23. oktober, vælg eller til uger.
Læs det hele her:

23/3 – 2022

Ukrainske læger takkede Tyrkiet for at hjælpe deres land med medicinske forsyninger!

Mens krigen fortsætter paa 27 dag mellem Ukraine og Rusland, udtrykte Ukraine deres taknemmelighed over for Tyrkiet og det tyrkiske folk for den medicinske bistand, som der er saa haardt brug for.

konflikterne mellem de to lande fortsætter, dødstallet stiger dag for dag, mens den russiske hær fortsætter med at bombe byerne i Ukraine. 

På det delte billede fortæller de, at de arbejder i kardiologisk klinik i Chernivtsi-regionen i Ukraine, man takker Tyrkiet og det tyrkiske folk for lægehjælpen. Lægerne sagde, at alle indkomne materialer/udstyr vil blive brugt, og at de vil forsøge at behandle de mennesker, der bliver såret i krigen, på den bedste mulige måde.


NETTOTAL AF DØDSFALD UKENDT

FN’s højkommissær for menneskerettigheder meddelte, at mindst 816 civile er blevet dræbt og 1333 civile er blevet såret i Ukraine siden den 24. februar, hvor Rusland indledte den militære operation mod Ukraine. Ifølge Reuters er der rapporteret om civile dødsfald fra byer som Mariupol som endnu ikke bekræftet, så de er ikke medregnet disse tal.

22/3 – 2022

OLYMPOS – INK – TATTOO – ALANYA
Olympos Ink Tattoo & Piercing Studio – Gratis afhentning og designservice.

At faa lavet en tatovering, er ikke blot det at faa lavet tatoveringen, det er ogsaa en kunstoplevelse, det er en kunst man har paa sin krop resten af​livet, derfor er det vigtigt at tænke sig godt om, inden man vælger motiv – Hos  Olympos Ink  kan du evt. tage et billede med af det du ønsker at faa tatoveret, du kan ogsaa tage et billede med af specielle bogstaver som du kan lide, eller du kan bede  Olympos INK  om at være behjælpelig – Læs meget mere på linket herunder:

OLYMPOS-INK – TATTOO – ALANYA

19/3 – 2022

Er du i Alanya til Paaske, er her et hyggeligt arrangement, med loppemarked og middag.

18/3 – 2022

ZEBRA OPTIK – ALANYA

Solbrille – og brillebutik
Et godt syn er et must for os, vi leverer KUN kvalitetsbriller, baade stel og glas til rimelige priser med kvalitetsservice.

ZEBRA OPTIK – Er meget professionel, hvor der er stor fokus på kvalitet og service.

Læs meget mere paa linket: https://www.altomalanya.dk/nyheder/zebra-optik-alanya/

18/3 – 2022
Kilde: yenialanya

Der blev uddelt gratis blodsukker maalere til børn med diabetes 1, i Alanya

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel uddelte en glukosemåler med sensor, gratis til børn i alderen 4-18 år, der kæmper med type 1-diabetes. 

Familier, der får en glukosemåler med sensor, vil være i stand til at måle deres sukkerniveauer under huden, uden at skulle stikke børnene i fingrene, med denne enhed.

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel, som gav  stor  støtte til projektet, som blev realiseret med sloganet “Vi rører ved vores børns hjerter, ikke hænderne” han besøgte familierne, og tog sig af børnene med diabetes 1, og lyttede til familiernes problemer, mens familierne fik udleveret en glucosemaaler. 

Borgmesteren sagde: “Vi har distribueret glukosemålere med sensorer for at forhindre, at vores børn med diabetes lider, og for at få hurtigere og sundere resultater.”

17/3 – 2022
De nye strandhuse, læs mere på linket herunder.

Siden er hun opdateret i dag med lidt nyt info – Se ogsaa videoen.

16/3 – 2022

Middelhavstandklinik – ALANYA

DR. Gökhan Yavuz

Vi er en tandklinik i Alanya, hvis du har et problem med dine tænder eller tandarbejde, eller du trænger til en tandrensning eller et tilbud på noget, du skal have lavet, står vi gerne til rådighed.
Gratis undersøgelse, røntgen, samt afhentningsservice.

 

Hos Mediterranean Dental Clinic får du høj kvalitet, til en absolut god pris. Klinikken er topmoderne, og tilbyder tandbehandling af høj kvalitet Du kan spare mange penge ved at bruge en tandlæge i Tyrkiet.

Klinikken laver stort set alt, der kan bl.a.nævnes porcelænskroner, implantater, tandblegning og tandregulering, knogleopbygning og meget mere, kontakt klinikken for at faa et uforpligtende tilbud.

Mediterranean Dental Clinic , er et behageligt sted at komme, klinikken har bl.a. mange Danske, Norske og svenske kunder, DR. Gökhan Yavuz er en meget dygtig tandlæge, og leverer et godt arbejde.

Læs mere https://www.altomalanya.dk/nyheder/mediterranean-dental-clinic-alanya/

https://studio.youtube.com/video/SK7XxLsD4Mo/edit

15/3 – 2022
Jeg gik en dejlig lang tur i dag, fra Centrum mod Oba, hvor Alanya kommune er i gang med at bygge en 15 km. lang cykelsti, en stor del af strækningen er nu asfalteret.
Se med på videoen her:

https://studio.youtube.com/video/QJf9PiLd9ms/edit

15/3 – 2022
Kilde: Yenialanya

Kraftig snefald i Alanya – I Højlandet

Antalya Metropolitan Municipality udfører snerydning og saltning i landdistrikterne og landet i Alanya, Gündoğmuş og İbradı på grund af sneen og det kolde vejr, der påvirker mest af landet, omgivelserne vi i.flg. kalenderen er midt i marts.

ANTALYA  Metropolitan Kommunes landdistriktsafdeling  Alanya  teams udfører intensivt snebekæmpelsesarbejde i landdistrikterne og i højlandet i Alanya. Som et resultat af det kontinuerlige arbejde på højlandsvejene i Uğrak, İmamlı, Özvadi og Büyükpınar, vejene er nu farbare.

På den anden side udførte vores teams snerydningsarbejde op til grænsen til Sarıveliler-byen Karaman, og der bliver saltet, temperaturen i Taşatan-regionen faldt til minus grader i weekenden.
Landdistriktshold arbejder på saltning mod isdannelse på vejen, der er dannet efter kraftigt snefald i Gündoğmuş-distriktet og

Pembelik-kvarteret og İbradı-  centret og -distrikterne i omraadet har været lukket af sne.
Denne vinter har været den koldeste vinter i 53 Aar i Alanya, vi haaber snart varmen kommer til os, og at sneen forsvinder i højlands distrikterne.
Det haardt ramte omraade ligger blot godt 100 km fra Alanya, Istanbul har været ekstremt haardt af sne denne vinter, saa sendt som i weekenden, blev rigtig mange flyvninger aflyst.

15/3 – 2022
Kilde: YeniAlanya.com

Hjælp til gadedyr fra Alanya Kommune

Alanya Kommunes Veterinærdirektoratet lægger mad på de udpegede fodringssteder for at sikre at sikre for herreløse dyr faar mad.

Alanya Kommune fortsætter med at fordre de herreløse dyr i højlandet og landdistrikterne, man sørger for at dyrene faar en sund og næringsrig kost.

Den strenge vinter er endnu ikke slut i højlandet og i landdistrikterne, der er stadig masser af sne, derfor fodres dyrene stadig i de omraader, hvor man lægger mad os paa fodringspladserne.

Der bliver også foretaget generelle sundhedsundersøgelser af dyrene, saa syge og tilskadekomne dyr kan blive behandlet.

Alanya Kommunes veterinær myndighed, Saim Kanlı sagde, at undersøgelserne og fodringen vil fortsætte med jævne mellemrum, teamet arbejder For at alle vores dyr har det godt.

Vi udfører vores arbejde, uanset om det kræver vi har overarbejde, og det fortsætter vi med.

13/3 – 2022

OSCAR BUTIK

Har du brug for tøj, og god betjening, er du velkommen i  OSCAR BUTIK  , som ligger i Bazaren i centrum af Alanya.
Du faar god service, og en frisk betjening, naar du handler med de 3 brødre, og saa er de Danske Talende – Og der er altid et glas Tyrkisk the, eller noget koldt at drikke.

Tidligere har der været 2 etager, nu er der 3, da der ogsaa er aabnet en afdeling paa 2 sal, med en meget fin kollektion, af bl.a  ​​PLUS SIZE  dametøj, lidt i bælter og tasker kan ogsaa købes der.

Du kan tjekke Oscar Butiks Facebook:
https://www.facebook.com/groups/475906853144356

Du kan ringe til Oscar paa:
+90 544 892 67 83 – +90 531 731 48 99

Adresse:

Şekerhane, Müftüler Sk, 07400 no21 – Alanya (Bazaren)

Herunder en video, fra Oscar Butik.

OSCAR BUTIK – ALANYA

Læs mere om OSCAR BUTIK HER:
https://www.altomalanya.dk/nyheder/oscar-butik-alanya/

 

12/3 – 2022

En skøn gaatur paa 25 meter vejen i dag.

11/3 – 2022
TULIPANER

Foråret er på vej, går man en tur i Alanya, står tulipanerne i snart i fuld flor, der er rigtig mange anlæg der er tilplantet med tulipaner, i forskellige farver og mønstre.
Mange forbinder Holland med tulipanen, men faktisk begyndte Tyrkiet at dyrke tulipaner allerede i år 1000, og først i 1600 tallet importerede Holland de smukke blomsterløg fra Tyrkiet.
Mange ved ikke at tulipanen er Tyrkiets national blomst , på Tyrkisk hedder tulipanen Lale.
Udformningen af ​​de fine små glas man får serveret te i over alt i Tyrkiet, er også inspireret af tulipanen.
Her er lidt billeder fra området ved Atatürk statuen.
Tulipaner, forårsbebuderen, blomstrer i Alanya
Alanya Kommunes park- og havedirektoratet udførte blomsterdesign bestående af tulipaner, påskeliljer og hyacinter, hvilket varslede forårets ankomst.
Med blomstringen af ​​tulipan-, påskeliljer- og hyacintløg plantet om vinteren, blev byens parker og grønne områder til en kæmpe oase af farver.
De grønne områder, hvor lokale borgere og turister viser stor interesse både for sightseeing og fotografering, tager igen i år en plads i mindebogen.
Alanya kommunes park- og havechef Nazmi Uyar sagde i sin erklæring;“Løgplanter fortsætter med at være en del af vores kultur. Af denne grund bruger vi løgplanter til landskabspleje hvert år i grønne områder i mange dele af byen.
De blomsterhaver, vi har designet med løgplanter, forvandler visualiteten af ​​​​​​​​​vores by til en ”blomsterfestival.”
11/3 – 11/3 – 2022
AABNER SNART
I gaar var vi forbi Oscar Butik og Heidi Butik

Paa 2 sal i OSCAR BUTIK i Bazaren aabner HEIDI BUTIK, omkring den 20 marts – Heidi butik tilbyder ud over tasker, bælter mm. ogsaa PLUS SIZE dametøj. Som er en mangelvare i Alanya.
Der arbejdes haardt med at klargøre lokalerne, saa butikken er klar til den snarlige aabning.
Men er du lige i nærheden, kan du roligt smutte ind at hilse paa baade Oscar og Heidi, der er allerede nu varer paa hylderne.

Du kan ogsaa tjekke Heidis Facebook gruppe paa linket her:
https://www.facebook.com/groups/747423606035555/?ref=share

Du kan ringe til Heidi paa :

DK +45 60933939 – TRY +90 552 727 37 24

Du kan ringe til Oscar paa:
+90 544 892 67 83 – +90 531 731 48 99

Adresse:

Şekerhane, Müftüler Sk, 07400 no21Alanya (Bazaren)
Se videoen her:

11/3 – 2022
NYT OM ÅBNE BUFFETER PÅ HOTELLER I ALANYA
NU BLIVER DET MEGET NEMMERE AT VÆRE TURIST I ALANYA/TYRKIET
10 Marts 2022 blev det oplyst, at TGA vil fjerne restriktionerne fra Safe Tourism Certificate. I denne sammenhæng fjernes restriktionerne på åbne buffeter på hoteller, i Alanya.- Det er gældende fra 10. april 2022. Med de fjernede restriktioner som følge af pandemien, vil åbne buffeter blive normale igen………..
Og indrejseformularen skal ikke længere anvendes ved indrejse til Tyrkiet …. Læs hele artiklen herunder på Linket :
9/3 – 2022

En lille tur rundt i Alanya, se videoen her:

9/3 – 2022
Kilde: yenialanya.com

Endnu, en hjælpende hånd fra Tyrkiet til befolkningen i Ukraine

Indenrigsministeriets (AFAD) formandskab for katastrofe- og nødsituationer meddelte, at i alt 23 humanitære hjælpevogne, hvoraf 5 i dag, er nået til regionen, og 1 lastbil er ved at nå Ukraine under koordinering af AFAD, for det ukrainske folks presserende humanitære behov. 

AFAD sagde, at Tyrkiets hjælp fortsætter, for at nå ud til befolkningen i Ukraine og tyrkiske borgere i regionen. Det menes at der bor 66.000 Tyrkiske borgere i Ukraine.

Inden for rammerne af udviklingen i Ukraine, under koordinering af AFAD til de presserende humanitære behov hos Ukraines befolkning, med støtte fra den tyrkiske (Røde Kors), Sundhedsministeriet, kommunen  , den private sektor og ikke-statslige organisationer. I alt 23 humanitære hjælpevogne, hvoraf 5 blev klargjort, og er naaet til Ukraine.

I en skriftlig erklæring fra AFAD, “I alt 23 humanitære hjælpelastbiler sendt til befolkningen i Ukraine og tyrkiske borgere i regionen; Med 510 familie telte , 26 almene telte, 4.416 sengeper, 930, 680 pude-lagensæt, 141 soveposer, 50.310, tæpper 50.310 . tæpper. . tæpper. . tæpper. . tæpper. mellem tæpper. . tæpper. , tæpper hygiejnesæt, 3.536 madkasser, 16.802 andre madkasser, 37 372 madvarer, 37 bleer, 372 medicin og sundheds. AFADs humanitære hjælpeteam, bestående af 11 personer, fortsætter arbejde på det udstyr rum og grænse menneskelige Ukraine Moldova for at være nødvendige ii Ukraine og for at koordinere den hjælp, der sendes fra Tyrkiet.
Inden for rammerne af udviklingen i Ukraine nåede 3 køretøjer og 10 medarbejdere fra sundhedsministeriet til Ukraine-Rumænien Siret-omraadet allerede den 4. marts 2022 og startede deres arbejde med at levere sundhedsydelser til de nødlidende.
I koordineringen af ​​AFAD-EU- civilbeskyttelsesmekanismen planlægges yderligere 6 lastbiler med humanitært hjælpemateriale leveret af AFAD-formandskabet at afgå fra Tyrkiet til Lviv by i Ukraine den 9. marts 2022.
I forvejen er der sendt 5 store konvojer afsted til Uhraine, med nødhjælp.

8/3 – 2022
Kilde: yenialanya.com

Kvinder fra 80 forskellige lande mødtes i Alanya

I Alanya, hvor der bor 42 tusinde udlændinge fra 100 forskellige lande, samledes tusindvis af lokale og udenlandske kvinder til arrangementet “Den internationale kvindekamp dag” Den 8. marts – 2022. arrangeret af Alanya kommune. Borgmesteren
Murat Adem Yücel, var ogsaa tilstede. Og der var koncert med “Istanbul Girls Orchestra” og en masse andre aktiviteter.

8/3 – 2022
Kilde: yenialanya.com

Blomster fra gendarmeriet til kvinder i Alanya

I anledning af kvindernes internationale kampdag, i dag den 8 marts, delte Gendarmerne i Alanya kommune nelliker ud til de kvindelige chaufører, og til de kvinder der var i bilerne der blev stoppet under trafik kontollen i Kestel, Konakli, Oba og Mahmutlar, den 8 marts bliver altid fejret paa den maade i Alanya, hvor der ogsaa er andre aktiviteter rundt i byen, og ved havnen.
Kvindernes internationale kampdag blev afholdt for første gang i 1910.
6/3 – 2022
Kilde: yenialanya.com

Folk i Manavgat, var meget forundrede: Der er kun 700 i verden.

Middelhavets munkesæl, som er i fare for at uddø, der er omkring 700 i verden, findes i Manavgat-floden, nær Alanya.
 
De, der så Middelhavets munkesæl svømme i Manavgat-floden, kunne ikke skjule deres forbløvelse. Nogle borgere, der så Munkesælen i floden, maatte hurtigt tage billeder med deres mobiltelefoner.
Læs hele artiklen her paa linket……
 

5/3 – 2022

Tusinder af havsnegle skyllede i land i Alanya

Tusindvis af levende havsnegle skyllet i land i Alanya, borgerne var forbløffede.

Nogle af de borgere, der så sneglene, der næsten dækkede en tredjedel af den 5 kilometer lange strand, smed de levende snegle tilbage i havet…..Borgere, der var på Keykubat Beach tidligt i morges i ALANYA , troede ikke deres deres egne øjne.

Efter vandmændene, der skyllede op på kysten i de sidste par uger, var stranden denne gang scene for titusindvis af levende havsnegle, der skyllede op på kysten.Hasan Argani, som har været vandsportsforretningsmand ved Keykubat Beach i flere år, udtalte, at han aldrig har oplevet det tidligere.
Kilde: Yenialanya.com

4/3 – 2022

Foraar i Alanya, se videoen herunder:


2/3 – 2022

HELT SLUT MED MUNDBIND og HES kode

Kravet om mundbind og HES kode i Tyrkiet er nu ophævet i Tyrkiet

Efter næsten 2 Aar ​​med mundbind i Tyrkiet, kan vi endelig smide dem væk.

Sundhedsminister Fahrettin Koca , har i aften meldt ud at kravet om mundbind og HES kode er helt ophævet……
Klik på linket og læs mere:


2/3 – 2022

Har du maaske lyst til at rejse med paa en grupperejse med strejke, hækle, broderi, saa læs meget mere ved at klikke på knappen herunder:

1/3 – 2022
Vi har besøgt Restaurant CHIX MIX AFC i Alanya, en helt almindelig tirsdag, CHIX MIX tilbyder gæsterne CHRISPY FRIED CHICKEN, det smager fantastisk godt.
Klik på linket under billedet og se med:

27/2 – 2022

Vil du vide lidt mere om denne lille skønhed, den Tyrkiske Van Kat, så klik på linket:


26/2. 2022

Ukrainere der bor i Alanya, har i dag afholdt et solidaritetsmøde ved Ataturk statuen, du kan se videoen herunder, og læse lidt om Tyrkiets nødhjælp der er sendt afsted til Ukraine.


23/2 – 2022

Faa mere ferie for pengene, læs med her :


22/2 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat paa YeniAlanya

SLUT MED MUNDBIND MANGE STEDER I TYRKIET

Efter lige nøjagtig 1 aar og 11 maaneder, kan vi i Tyrkiet endelig smide munndbindet væk, paa gader og i Parker, vi har brugt mundbind siden den 22. marts 2020.
Læs hele artiklen her:


22/2 – 2022 – Artiklen er hentet og oversat paa YeniAlanya

Vejene i Alanya centrum bliver forbedret

Alanya Kommune er begyndt at forny fortove og gader.

Alanya Kommune har allerede påbegyndt arbejdet med at forny de gader og fortove der trænger, i hele kommunen.

Borgmester Adem Murat Yusel siger: “VI GØR VORES VEJE MERE KOMFORTABLE”

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel udtalte, at forbedringsarbejdet for den nye asfalt belægning startede i Oba Mahallesi paa Hatipoğlu Street, hvor man allerede er færdig med fortovene og asfaltbelægningen, han sagde ogsaa: “Vores arbejde vil fortsætte i henholdsvis Saray Mahallesi, Kale Street (omraadet) ) ) ved borgen) og andre kvarterer, hvor det er nødvendigt.
Vores teams arbejder non-stop for at bringe mere komfortable og sikre veje til vores by og vores borgere.Vi
fortsætter med at bruge alle vores recourcer, indtil vi er helt færdige.

19/2 – 2022
Hvad synes du om Alanya ?

“Alt om Alanya”, har spurgt nogen paa gaden, om hvad de synes om Alanya, og hvorfor…..

19/2 – 2022

Tyrkiske şalvar


Er en bred type  buks, normalt med et meget løst skridt og fastgjort til taljen med en  spids. Det er en type lokalt tøj, som rigtig mange baade tyrkiske kvinder og mænd bærer, især i regionen, fra Adana til den sydøstlige Anatolien-region . Da Tyrkiske şalvar er behagelige at have paa, for arbejdsfolket, şalvar bliver meget brugt i landdistrikter, landbrug og dyrehold.
Læs med på linket:
19/2 – 2022 – Artiklen er hentet paa YeniAlanya

Store vandmænd paa stranden

Vandmændene, der landede paa Alanyas Keykubat-strand, var kæmpe store. En borger sagde til journalisten: “Det er første gang, jeg har set dem saa store. 

Efter det regn og stormfulde vejr, der var natten til den 19. februar i  Alanya, blev der dannet gigantiske bølger, men solen skinnede næste morgen. Mange lokale gaar morgen tur langs strandene, de var noget overraskede over de store vandmænd, der var skyllet ind paa stranden – Vandmændene var store, de vejede mellem 2 og 5 kilo.
Embedsmænd for Landbrugsdirektoratet i Alanya-distriktet sagde, at det er et normalt naturligt fænomen, at baade store og små vandmænd rammer stranden efter gigantiske bølger.

19/2 – 2022

Fejringen af ​​87 aars dagen – Hvor Mustafa Kemal Ataturk besøgte Alanya
Læs med her:

Se videoen her fra den 18/2 – 2022

19/2 – 2022

BLOMSTER, BUSKE OG TRÆER I TYRKIET
En ny side er oprettet, klik på linket og læs med:


18/2 – 2022

Læs her om tørrede figner…..Covid 19 opdate i Tyrkiet, klik under billedet, for at læse mere:17/2 – 2022
Alt om Alanya, besøgte i dag den lille landsby i bjergene bag Alanya, vi besøgte ogsaa den lille kirke, det var en skøn tur, men ærgerligt der var overskyet i bjergene, da vi kom ned til igen byen skinnede solen. . . . . . . . . 🙂

17/2 – 2022 – Artiklen er hentet paa YeniAlanya

Varmt måltid, støttet til landsbyerne i Alanya

Alanya kommunes offentlige køkken er begyndt at give varme måltider til de ældre borgere, der ikke selv kan lave mad i landdistrikterne.

Man er begyndt at levere varme måltider til borgere i nød 365 dage om året. Måltider, der er tilberedt i et fuldstændigt hygiejnisk miljø under kontrol af fødevareingeniørerne, leveres til nødstedtes hjem hver dag.

Efterspørgslen er stor

Ud over de centrale kvarterer i Alanya, er efterspørgslen paa den varme mad ogsaa steget i landdistrikterne – Alanyas varme køkken er begyndt at støtte borgerne med 2 måltider om dagen, der er 3 forskellige slags varmt mad at vælge imellem til de ældre borgere, der vurderes som i nød, og som betragtes at være ude af stand til at lave god og næringsrig mad til sig selv.

VARMT MÅLTID HVER DAG

Ud over de 17 centrale kvarterer i Alanya, bliver måltiderne tilberedt i Alanyas “Varme køkken” og leveret til de ældre hver dag.
Borgerne udtrykker meget stor glæde og tilfredshed med ordningen.

2022 bliver turismens år i Alanya

Turistprofessionelle i Alanya ser frem til 2022……. Læs mere her:

16. februar 2022 

10 tusinde blomster blev uddelt gratis i Alanya

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel gav blomster til borgerne foran Atatürk-monumentet den 14. februar, Valentinsdag. I alt blev der gratis uddelt 10 tusinde blomster til borgerne.
Læs mere her:

15/2-2022
Pak træningstasken for en uge i varme, læs mere her:

15/2 – 2022

Siden med priser og køreplan for at køre med bus eller taxa i Alanya er opdateret

14/2 – 2022

Döner-kebab
Döner kebab blev opdaget i det osmanniske rige, helt tilbage til det 17. århundrede.
De første Döner-kebab var krydrede kødskiver lagt i en vandret flaske, for at lave Döner-kebab lodret. Læs mere her:

 

13/2 – 2022
Her kan du læse lidt om de frugter der dyrkes i Tyrkiet, klik på linket:

13/2 – 2022

I aftes var jeg en tur rundt i Alanya, trods det kun er den 12. februar, var der en smaat gang i Barstreet og der var mennesker på gaden.
Kig med:

12/2 – 2022
En tur rundt i Alanya og på besøg i Bazaren i midtbyen, på en ganske almindelig lørdag, se videoen herunder:

12/2 – 2022
Skal vi danse ?Dansefestval i Kemer – Læs mere herunder:12/2 – 2022 – Artiklen er hentet paa YeniAlanya.

Varmt hjem for katte i Alanya

Katte huset er bygget af en udenlandsk statsborger i Cikcilli omraadet i Alanya til herreløse dyr, huset fik stor anerkendelse.

En udenlandsk statsborger, der bor i Cikcilli-distriktet i ALANYA , har gjort et eksemplarisk og værdsat arbejde for herreløse dyr. Katte huset, som han selv har bygget af affaldsmaterialer, han har fundet rundt omkring, blev til et varmt hjem for katte, der bor på gaden. Katte hus arbejdet blev værdsat af hele kvarterets beboere .
Katte huset er dekoreret med farverige balloner, lys, samtidig med er der ogsaa en masse aktiviteter ting til de smaa dyr.

12/2 – 2022

Mixx Travel fejrer Valentinsdag

11/2 – 2022

Göynük Canyon
Ved Kemer/Antalya – Kemer var tidligere en lille og stille fiskerlandsby, men er i de senere år blevet et af Tyrkiets mest populære feriedestinationer.– Læs meget mere her:

10/2 – 2022

Beretning om brandene i Tyrkiet i 2021 – Klik herunder

9/2-2022
Gadehunde i Tyrkiet – Læs her om den Danske organisation, der hjælper dyrene

9/2-2022

Søger du job, og har du lyst til at arbejde i Alanya i sommer, er chancen her nu, læs her:

9/2-2022 – Artiklen er hentet i Yenealanya.com

Alanya Kommune vil købe kattemad

Alanya Kommune har købt 10.680 kg tør kattefoder og 3.600 dåser kattefoder, Som over sommeren skal lægges ud på de mange katteparker i kommunen.
I 2020 satte kommunen 11 stk.katte fordrings automater op rundt i byen, hvilket er blevet en stor succes – Automaten fungerer paa den maade at man kan komme 1 lira i automaten, saa kommer der er portion kattemad/hundemad ud, hvilket er til stor glæde for baade børn og voksne, og ikke mindst for dyrene, de fleste har nok en enkelt lira, og det gør en stor forskel for kattene – Saa vi anbefaler man støtter dyrene, naar man gaar forbi en af ​​de blaa fodre automater – TAK for støtten.

8/2 – 2022
Her kan du bestille den perfekte familieferie

8/2 2022

Har du kridtet danseskoene?

Vikingefestivalen i Tyrkiet 31/3-10/4/2022 – Læs mere her:

8/2 2022

‘Alanya er på vej til at blive sportens hovedstad’
Alanyas borgmester Adem Murat Yücel besøgte træningen af​Ranheim FC, et af de norske 1. Liga-hold, som tilbragte forberedelsesperioden til den nye sæson i Alanya.
Læs artiklen her:

7/2 2022
LÆS her om produktionen af ​​Efes øl

6/2 – 2022
NAAR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK – REJSETILBUD

6/2 – 2022

En helt almindelig søndag eftermiddag i Bazaren i Centrum af Alanya

Se videoen:

- Annonce -