- Annonce -

Avsallar:

Byen er kendt for sine meget fine strande, som er børnevenlige med fint sand. De mange hoteller har højnet området, og der er et fint byliv med mange butikker og restauranter. Du finder også campingpladser og gode fiskemuligheder. Der er cirka 25 km til Alanya. Det er også i Avsallar, du finder Sea Alanya, hvor du kan svømme med delfiner og opleve deres flotte shows. Alara floden løber gennem Avsallar, og på flodbredden er en af Tyrkiets bedst bevarede Karavanseray, Alarahan fra det 13. århundrede.

 

Konakli:

Konakli er en forholdsvis ny by, der ligger i landlige omgivelser med masser af landbrug og gartnerier omkring sig. Der er også kommet mange fine hoteller bl.a. luksushotellet Villa Augusto. Mange ”natteravne” kender også Diskotek Summergarden, hvor op til 3.000 festglade mennesker hver nat fester igennem til den lyse morgen i sæsonen. Der er ca. 15 km til Alanya centrum og gode busforbindelser.

 

Cikcilli:

Torvet i Cikcilli er et helt kapitel for sig. Her finder man en super slagter med den bedste bonfile(mørbrad), Alanyas bedste bager, en super frugt og grønt butik, en herlig delikatesse butik med nødder, krydderier, tyrkish delight, sæber og meget andet godt. Her finder man også supermarkedet Migros, der er i absolut topklasse. Hver lørdag danner torvet i Cikcilli ramme om et kæmpe frugt og grønt marked. I Cikcilli finder man også restaurant Taste, hvor svenske Stephanie, tryller de mest fantastiske retter frem bag kirkegårdens dige.

 

Oba:

Oba er en meget charmerende by med grønne områder, flotte fortove og masser af hyggelige restauranter. Oba og Alanya skilles kun ad af Oba floden, der deler de to byer. Med dolmus på strandvejen tager det kun 5-10 minutter ind til Alanya centrum. Hver mandag er der et stort marked med frugt og grønt, tøj og meget andet godt. I Oba ligger også mange af de hoteller rejsebureauerne benytter, og mange skandinaver har deres ferielejlighed her. Bylivet med butikker og restauranter er helt i top. I Obacöy(gl. Oba) ligger det nyåbnede offentlige hospital med 600 sengepladser, og her finnes også mange af de flere store privatskoler.

 

Tosmur:

Hvor 35 meter vejen møder strandvejen finder man Tosmur krydset. Her drejer man også af når man vil besøge Dim Cay. Byen er mere landsbypræg end f.eks. Oba og Cikcilli, ikke så mange hoteller, men derimod mange lejligheder beboet af både lokale og turister. Her er liv året rundt, og i de senere år er der kommet et væld af nye butikker. Byen har eget posthus, apotek, bager, slagter og et par gode restauranter. Mest populær er restaurant Summerlove. Byen grænser op til Dim Cay floden og masser af oliven- og bananplantager. Langs flodbredden er der etableret et smukt rekreativt område med restauranter og flot stensætning.

 

Kestel:

Kestel er en by i rivende udvikling. Her finder man bl.a. det nye universitet, og byen er kendt for sine lave byggerier, fine veje og gode infrastruktur. Der er endnu ikke så meget byliv, men det vil uden tvivl komme i takt med byens rivende udvikling. Her finder man Alanyas eneste overdækkede go cart bane, som mange har haft stor fornøjelse af. På ca. 2 km af flodbredden ned mod Dim Cay er der skabt et lækkert rekreativt område med små grillpladser og flot stensætning. Man kan via Kestel køre op til Dim Cave drypstensgrotterne.

 

Mahmutlar:

Mahmutlar har nærmest udviklet sig til sin egen feriedestination. Hvor alle andre siger, de skal til Alanya, kan man være helt sikker på, at dem der har lejlighed i Mahmutlar, siger, de skal til Mahmutlar. Byen er nærmest eksploderet i de sidste 5 år med masser af byliv og nye boligblokke. Med kun 20 km til lufthavnen i Gazipasa ser fremtiden lys ud for det driftige bysamfund med de mange danske, norske og russiske ”beboere”.

 

Gazipasa:

Gazipasa er fortsat en ”lille” landsby, men med den nye lufthavn vil området med garanti udvikle sig eksplosivt i de kommende år. Det er utrolig smukt ved Gazipasa, og byens lille havn er meget idyllisk. Herfra er der mange fiskere, der tager til. Ud for Gazipasa er nemlig en af de bedste fiske pladser langs kysten. Der bliver fisket både med stang, garn og harpuner. Der er også meget jagt i området. Gazipasa er den østligste by i den ny Alanya storkommune, og med lufthavnens store succes, vil der uden tvivl snart skyde hoteller og beboelse op mellem de mange drivhuse og bananplantager i området.

 

Bektas:

Man drejer ved Istikbal butikken midt på 35 meter vejen og tager den stejle vej op ad Kösk bakken. Så er man på vej til Bektas, hvor Alanyas store plejehjem er beliggende med en fantastisk udsigt til de gamle. Lige over plejehjemmet finder man ”Terasserne”, der er et yndet udflugtsmål for kærestepar og turistbusser. Herfra kan man få et smukt view over Alanya, havnen og Oba, Tosmur og Cikcilli helt ud til Utopia 20 km mod øst. Når man fortsætter videre, kommer man op til skovområderne Kent Oman og Park Oman.

 

Tepe:

Nogle af Alanyas bedste brunch restauranter finder du oppe i ca. 500 meters højde i Tepe. I Tepe finder man mange skandinaviske komplekser med smuk, smuk udsigt. I Tepe kan man finde mange små værksteder for tømrer og andre små selvstændige – tag en tegning med, og de laver det du ønsker. Det er virkelig dygtige håndværkere, der holder til først i Tepe dalen.

Avsallar:

Byen er kjent for sine meget fine strender som er barnevennlige med fin sand. De mange hotellene ligger i litt høyere området og det er et fint byliv med mange butikker og restauranter. Du finner også campingplasser og gode fiskemuligheter her. Det er cirka 25 km til Alanya. Det er også i Avsallar du finner Sea Alanya hvor du kan svømme med delfiner og oppleve deres flotte show. Alara floden renner gjennom Avsallar og på flodbredden er en av Tyrkias best bevarte Karavanseray, Alarahan fra det 13. århundrede.

 

Konakli:

Konakli er en forholdsvis ny by som ligger i landlige omgivelser med masser av landbruk og gartnerier omkring seg. Det er også kommet mange fine hoteller bl.a. luksushotellet Villa Augusto. Mange ”natteravner” kjenner også Diskotek Summergarden, hvor opptil 3.000 festglade mennesker hver natt fester gjennom til den lyse morgen i sesongen. Det er ca. 15 km til Alanya sentrum og gode bussforbindelser.

 

Cikcilli:

Torvet i Cikcilli er et helt kapitel for seg selv. Her finner man en super slakter med den beste bonfile(mørbrad), Alanyas beste baker, en super frukt og grønt butikk, en herlig delikatesse butikk med nøtter, krydderier, turkish delight, såper og mye annet godt. Her finner man også supermarkedet Migros som er i absolutt toppklasse. Hver lørdag danner torvet i Cikcilli ramme om et stort frukt og grønt marked.

 

Oba:

Oba er en meget sjarmerende by med grønne områder, flotte fortau og masse av hyggelige restauranter. Oba og Alanya skilles kun fra hverandre av Oba elven som deler de to byer. Med dolmus på strandveien tar det kun 5-10 minutter inn til Alanya sentrum. Hver mandag er det et stort marked med frukt og grønt, tekstiler og mye annet godt. I Oba ligger også mange av de hoteller reisebyråene benytter, og mange skandinavere har deres ferieleilighet her. Bylivet med butikker og restauranter er helt i topp. I Obacöy(gl. Oba) ligger det nyåpnede offentlige sykehuset med 600 sengeplasser, og her finne flere av de store private skolene.

 

Tosmur:

Hvor 35 meter veien møter strandveien finner man Tosmur krysset. Her tar man også av når man vil besøke Dim Cay. Byen har mere landsbypreg enn f.eks. Oba og Cikcilli, ikke så mange hoteller, men derimot mange leiligheter beboet av både lokale og turister. Her er liv året rundt, og i de senere år er det også kommet et stort utvalg av nye butikker. Byen har eget posthus, apotek, baker, slakter og et par gode restauranter. Byen grenser opp til Dim Cay elven og masse av oliven og bananplantasjer. Langs elvebredden er det etablert et flott rekreativt område med restauranter og flott stensetning.

 

Kestel:

Kestel er en by i rask utvikling. Her finner man bl.a. det nye universitet, og byen er kjent for sine lave bygg, fine veier og gode infrastruktur. Det er ennå ikke så meget byliv, men det vil uten tvil komme i takt med byens rask utvikling. Her finner man Alanyas eneste overdekkede gocart bane, som mange har hatt stor fornøyelse av. På ca. 2 km av elvebredden ned mot Dim Cay er det skapt et lekkert rekreativt område med små grillplasser. Man kan via Kestel kjøre opp til Dim Cave dryppstensgrottene.

 

Mahmutlar:

Mahmutlar har nærmest utviklet seg til sin egen feriedestinasjon. Når alle andre sier de skal til Alanya, kan man være helt sikker på at dem har leilighet i Mahmutlar. Byen har nærmest eksplodert de siste 5 år med masse av byliv og nye boligblokker. Med kun 20 km til lufthavnen i Gazipasa ser fremtiden lys ut for det driftige bysamfunn med de mange danske, norske og russiske ”beboere”.

 

Gazipasa:

Gazipasa er fortsatt en ”liten” landsby, men med den nye lufthavnen vil området med garanti utvikle seg eksplosivt i de kommende år. Det er utrolig flott ved Gazipasa, og byens lille havn er meget idyllisk. Herfra er det mange fiskere som prøve fiskelykken. Utenfor Gazipasa er nemlig en av de beste fiskeplasser langs kysten. Det blir fisket både med stang, garn og harpuner. Det er også mye jakt i området. Gazipasa er den østligste by i den nye Alanya storkommune, og med lufthavnens store suksess, vil det uten tvil snart komme hoteller og beboelse oppimellom de mange drivhus og bananplantasjer i området.

 

Bektas:

Man tar av ved Istikbal butikken midt på 35 meter veien og tar den rette vei opp Kösk bakken. Så er man på vei til Bektas, hvor Alanyas store pleiehjem er beliggende med en fantastisk utsikt for de gamle. Like over pleiehjemmet finner man ”Terassene”, det er et populært utfluktsmål for kjærestepar og turistbusser. Herfra kan man få en flott utsikt over hele Alanya, havnen og Oba, Tosmur og Cikcillik, ja helt ut til Utopia 20 km mot øst. Når man fortsetter videre, kommer man opp til skogområdene Kent Oman og Park Oman.

 

Tepe:

Noen av Alanyas beste brunch restauranter finner du oppe i ca. 500 meters høyde i Tepe. I Tepe finner man mange skandinaviske komplekser med flott utsikt. I Tepe kan man finne mange små verksteder for tømmer og andre små selvstendige – ta en tegning med deg, og de lager det du ønsker. Det er virkelig dyktige håndverkere, de holder til først i Tepe dalen.

- Annonce -