- Annonce -

Det er mange flotte vandfald du kan oppleve i Antalya provinsen.

Her  er 5 af de flotteste, som alle er absolut er rejsen værd.

Düden-vandfaldet består af det øvre Düden og det nedre Düden. Vi anbefaler først at besøge det øvre Düden og derefter rejse til det nedre Düden bagefter og se det fantastiske vandfald, der ender i Middelhavet.

Øvre Düden-vandfaldet ligger ved floden Düden og 10 km nord for centrum.

Vandfaldet kaldes også Alexander Falls. Det er her en stor park med smukke og smukt udviklede områder. Her finder du kiosker, souvenirbutikker, restauranter, muligheder for at blive fotograferet i smukke omgivelser, et stort picnicsted og ikke mindst mulighed for gode gåture og opdagelser i skovområder med stier, der er godt afmærkede. Gode sko og noget at drikke med i rygsækken eller strandtasken anbefales her.

Nedre Düden-vandfaldet ligger 8 km fra centrum i et område kaldt Lara.

Her kommer vandet ned fra det øvre Düden og falder 40 m ned i Middelhavet. Området er et pænt udviklet parkområde med flere caféer, og for enden af parken får du den smukkeste panoramaudsigt over vandfaldet, der falder ned i Middelhavet, hvilket er helt magisk at se.

Kursunlu-vandfaldet ligger i en kløft med et vandfald, der falder 18 meter ned i en lille sø.

Der er i alt 7 små søer her, som alle er forbundet med små vandfald. Her har du også mulighed for at gå gennem små huler, så du kommer til bagsiden af vandfaldet. I en af hulerne kan du også se flagermus. Området blev åbnet for besøgende i 1986 og er pænt anlagt med små restauranter, picnicområder og legepladser. Der er også en lille zoologisk have her.

Manavgat-vandfaldet ligger i nærheden af byen Side.

Vandfaldets vand kommer fra Taurus-bjergene, og området ligger mellem Seydisehir og Beysehir. Det hvide, skummende vand i Manavgat-vandfaldet løber med stor energi over klipperne og danner et smukt vandfald. Vandet fra Manavgat-floden blev kanaliseret til den antikke by Side i oldtiden. Det flyder gennem bjerge, skove og en kløft, og efter at have dannet en stor kunstig sø, som er et vandreservoir ved navn Oymapinar Dam, fortsætter den med at strømme over en slette og skaber et vandfald. Selvom det falder fra en forholdsvis lav højde, skaber det et landskab, der er værd at se. Ved vandfaldet er der restauranter, souvenirbutikker og meget mere.

En tur til Manavgat-vandfaldet kan kombineres med udflugtsturen i Manavgat, som du kan læse mere om her

Sapadere-kløften ligger ved landsbyen Sapadere tæt på Alanya.

Kløften dannes af Sapaderefloden, som også har givet sit navn til landsbyen. Den er 360 meter lang og 400 meter høj. På det punkt, hvor Sapadere kommer ud fra dalen, er kløftens bund dækket af det strømmende vand. Her er der bygget en træbro med en længde på 350 meter, hvilket betyder at du går langs kløften i smuk natur. Vandfaldet ligger i slutningen af denne træbro. Hvor vandfaldet løber ned, er der en naturlig pool, hvor mange vælger at tage en forfriskende dukkert i det kolde vand. Der er spisesteder og drikkesteder ved indgangen til slugten. Til denne tur anbefales gode sko og tag gerne noget at drikke med.

En tur til Sapadere-vandfaldet kan kombineres med udflugten Jeep-safari, som du kan læse mere her

Book din næste ferie til Tyrkiet her

Det er mange flotte vannfall å se i Antalya provinsen.

Her har vi samlet 5 av vannfallene som alle er absolutt verdt et besøk.

Düden vannfall består av øvre Düden og nedre Düden. Vi anbefaler å besøke øvre Düden først for så å reise til nedre Düden etterpå og se det fantastiske vannfallet som ender ut i Middelhavet.

Øvre Düden vannfall ligger ved elven Düden og 10 km nord for sentrum.

Øvre Düden vannfall kalles også Alexander Falls. Det er her en stor park med vakre og flotte opparbeidede områder. Her finnes kiosker, suvenir butikker, spisesteder, muligheter for å bli tatt bilde av i vakre omgivelser, et stort piknik sted og ikke minst flotte tur og skogsområder med stier som er godt merket. Her anbefales gode sko og noe å drikke på.

Nedre Düden vannfall er 8 km langt fra sentrum beliggende i et område som heter Lara.

Her kommer vannet ned fra øvre Düden og faller 40 m ut i Middelhavet. Området er et pent opparbeidet parkområde med flere cafeer og i enden av parken får man panorama utsikt over vannfallet som faller ut i Middelhavet, noe som er helt magisk å se.

Kursunlu vannfall er i en kløft med en foss som faller 18 meter og ned i en liten innsjø.

Det er til sammen 7 små innsjøer her hvor alle forbindes sammen med små vannfall.  Her har man også mulighet til å gå gjennom små huler slik at man kommer på baksiden av vannfallet. I en av hulene kan man også se flaggermus. Området ble åpnet for besøkende i 1986 og er pent opparbeidet med små restauranter, piknikplasser og lekeplasser. Det finnes også her en liten dyrepark.

Manavgat vannfall ligger i nærheten av byen Side.

Vannfallet kommer fra Taurus fjellene og ligger mellom Seydisehir og Beysehir. Det hvite, skummende vannet i Manavgat vannfall strømmer kraftig over steinene og danner et flott vannfall. Manavgat-elvens vann ble kanalisert til den antikke byen Side i antikkens tid. Den renner gjennom fjell, skog og en kløft og etter å ha dannet en stor kunstig innsjø som er vannreservoaret til Oymapinar Dam, fortsetter den å renne gjennom en slette og skaper en foss. Selv om den faller fra en ganske lav høyde, skaper den et landskap som er verdt å se. Ved vannfallet finnes det restauranter, suvenir butikker og mye annet.

En tur til Manavgat vannfall kan kombineres med utflukten båttur i Manavgat som du kan lese mere om her

Sapadere canyon ligger i landsbyen Sapadere i Alanya.

Kløften som er dannet av Sapadere og som ga navnet i landsbyen, er 360 meter lang og 400 meter høy. På det punktet der Sapadere kommer ut fra dalen, er bunnen av kløften dekket av den flytende strømmen. Det er her bygget en trebro med en lengde på 350 m i harmoni med naturen som gjør at du går langs kløften i vakker natur. Fossen er i enden av denne trebroen. Der fossen renner ned er det et naturlig basseng hvor mange velger å ta en forfriskende dukkert i det kalde vannet. Det finnes spisesteder og drikkesteder ved inngangen til kløften. Til denne turen anbefales gode sko og noe å drikke på.

En tur til Sapadere vannfallet kan kombineres med utflukten Jeep safari som du kan lese mere her

Bestill din neste ferie til Tyrkia her

- Annonce -