21.1 C
Alanya, TR
Friday, April 19, 2024
Forside Nyt fra Alanya Alanya fra A-Z 24 forslag til oplevelser paa egen haand

24 forslag til oplevelser paa egen haand

6601
- Annonce -

Göynük Canyon

Göynük canyon ligger omkring 5 km nord for Kemer, det er en 10-15 minutters tur til Taxa fra Kemer. – Er du paa ferie i Antalya/kemer omraadet kan det absolut anbefales at tage en tur til Göynük canyon. Der er omkring 180 km fra Alanya.

Du kan komme paa en rafting tur, og tag med en Rover op til Canyon, hvor rafting-oplevelser eller canyoning begynder.

Du bliver udstyret med en kortærmet vaaddragt sikkerhedsvest og hjelm, derefter en man klar til at kaste sig ud i iskolde vand.

Kemer var tidligere en lille og stille fiskerlandsby, men er i de senere år blevet et af Tyrkiets mest populære feriedestinationer.

Kemer er smukt placeret ved havet omgivet af grønne og frodige områder med parker og med Taurus-bjergene i baggrunden.

Kemer er en lille by, så her er det let at komme rundt til fods. Der er to strande i Kemer. Moon Light Beach er en finkornet sandstrand, der er perfekt til familier med børn, da den er lavvandet, og her er der også et godt udvalg af vandsportaktiviteter.

Stone Beach er en stenstrand med krystalklart vand. Denne strand er lidt dybere end Moon Light Beach.

Mixx Travel byder paa flere rigtig gode Hoteller i Kemer.

HVAD KAN MAN FORVENTE?

Göynük canyon er et storslået sted, og berømt for sin fremragende natur, grønne skove, vandfald og bassiner. Kløften ligger omkring 4 km. fra Göynük  resort. Du kan nyde de 4,5 km. canyoning i regionen og få en fantastisk dagstur under din ferie i Kemer.

En vigtig del af vejen, der betragtes som en af ​​de 10 smukkeste vandrestier i verden, går gennem Göynük Canyon . Du kan opleve Göynük kløften fra Kemer og nærliggende feriesteder, du kan nyde underholdning og adrenalinfyldte aktiviteter såsom trekking, paintball og zip-wire.

Der er naturlige pools og damme til at køle af i, for feriegæster langs canyon-vejen. For enden af ​​kløften kommer du til hovedkløften, hvor du kan køle af ved at svømme i det iskolde vand og gå op ad kløften fra klipperne og se vandfaldene.

Du finder også flere buffeter, restauranter og forskellige faciliteter ved indgangen til kløften.

HVORDAN MAN KOMMER DERTIL?

Göynük Canyon – Du kan cykle dertil fra Kemer, du kan leje en bil, tage en taxa, men der kører ogsaa lokale busser fra Kemer der til.

Ak Köprü

I 2016 aabnede broen kaldet Ak Köprü, Broen er 191 meter lang og 10 meter bred. (desværre har jeg ikke et billede af selve broen øv øv ) men udsigten er fantastisk 🙂
Broen har givet mulighed for at man kan køre hele vejen rundt om den smukke DIM DAM, som forsyner Alanya kommune med vand (Dim Dam skriver jeg om i et nyt opslag)
Jeg tror ALLE der kommer vejen forbi, stopper op og tager billeder, der er en smuk, fantastisk udsigt.
Ca. 15 km fra Alanya.

Drypstenshulen Dim Mağarası Cavern , 11 km fra Alanya, er et helt fantastisk og smukt sted, i fugleflugtslinje er hulen 350 meter, men nok det dobbelte grundet de mange trapper, jeg vil ikke anbefale turen hvis man er dårlig gående, men har man det fint med trapper er det absolut et besøg værd, og en dejlig kølig temperatur, modsat de 35/40 gr. Udenfor, og der er mange ting i området, man kan opleve.

der er også en skøn Restaurant, med den smukkeste udsigt over bjergene

DET OMVENDTE HUS

Ved Dim Çayı floden har man opført UPSIDE DOWN VILLAEN, PÅ Tyrkisk hedder den Klas ters ev, som også er et besøg værd. Huset er i 2 etager, og alt er omvendt, det betyder at alt hvad der normalt står på gulvet, er fæstnet til loftet, kommer du forbi stedet, er det en oplevelse at stå midt i alle de skønne farver, og børnene synes det er sjovt.
Entré prisen er 30 lira 

Det Røde Tårn – Et vartegn for Alanya

Det Røde Tårn, eller Kizil Kule som det hedder på Tyrkisk, er måske Alanyas vigtigste vartegn. Det bruges da også på byens flag. Tårnet har fået sit navn efter de røde sten, det er bygget med i år 1226.

Det store, røde, ottekantede tårn har fem etager, er 33 meter højt og måler næsten 30 meter i diameter. Ligesom Alanyas borg, er Det Råde Tårn opført af sultan Alaettin Keykubat i 1226 kort tid efter, at den daværende armensk styrede ved overgav sig til seljukkerne i 1221. Tårnet ligger helt ud til havnen og blev bygget med det formål at forsvare byen mod fjender fra byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. byen. havet – en funktion det havde i mange hundrede år efter. I midten af ​​tårnet er der indbygget en vandcisterne, der kunne samle regn op gennem den nedbørsrige vintertid, og cisternen bruges stadig den dag i dag.Tårnet blev åbnet for besøgende i 1979.

Bygningens nederste etage er taget i brug som etnologisk museum. Museet fortæller historien om fortet, og har derudover forskellige udstillinger, for eksempel samlinger af våben, tøj, arbejdsredskaber og lignende fra den seljukkiske og osmanniske periode. Ud over udstillingen kan man glæde sig over synet af fortets meget smukke og rustikke rum.

Køber man billet til tårnet, får man både adgang til museet og lov til at vandre de 85 trin op til bygningens øverste etage, hvorfra der er en formidabel udsigt. På fjerde etage kan man se åbningen til den store vandcisterne i midten. Læg mærke til de smalle skydeskår overalt i bygningen, som gjorde det mere sikkert for soldaterne at angribe fra og opholde sig på fortet.

Følger man murene sydpå, når man til skibsværftet, Tersane. Beskyttelsen af ​​​​​​​​​​​​​​​værftet var en af ​​Det Råde Tårns vigtigste opgaver. Værftet bliver i dag brugt af fiskere.

Besøg i Atatürk´s hus i Alanya

Atatürk besøgte kun Alanya en gang i sin leve tid, alligevel har byen et museum i hans ære.

Tyrkiets grundlægger besøgte Alanya D. 18. februar i 1935. Mens han besøgte byen opholdt sig i et traditionelt Alanya hus. Familien, der ejede ejendommen, donerede efterfølgende huset, så det kunne blive brugt som museum.

Huset er i fremragende stand og giver ikke blot oplysninger om Atatürks liv, men også indsigt i Alanyas historie og befolkning.

Huset er i 2 etager og inddelt i adskillige værelser. Man ser nogle livagtige modeller ligesom huset indeholder masser af information bl.a. om Atatürks gerninger i hans tid som grundlægger af Tyrkiet som republik. Oplysningerne kan læses i displays på både tyrkisk og engelsk.

Huset indeholder også nogle af Atatürks personlige effekter og kopier af telegrammer tilbage fra hans besøg i 1935.

Atatürk, alanya atatürk, tyrkisk historiePraktisk information om Atatürks museum

Der er gratis entre. Der er åben alle dage fra kl 8.30 – 19.00 . OBS PT er museet lukket grundet renovering
Adresse: Şekerhane Mah., Anzaklar Sok., 07400 Alanya/Antalya, Tyrkiet

Borgen – Alanyas midtpunkt gennem tusinder af år

Kun et par kilometer fra Alanyas hektiske bymidte ligger seljukkernes gamle borg hævet 250 meter over havet. Borgen er en af ​​Alanyas største turistattraktioner, og herfra er der en smuk udsigt over hele byen.

Alanyas borg ligger som et vartegn over byen yderst på den enorme klippe, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Alanya, Taurusbjergene og det turkisblå Middelhav. Romerne havde i sin tid bygget et fort på denne plads, som sultan Alaettin Keykubat senere byggede ovenpå i årene 1226-1232. Borgen består af ca. 140 tårne​og en 6,5 kilometer lang mur, og det enorme bygningsværk blev i seljukkernes og osmannernes tid brugt til at opbevare fanger, skatte og ammunition. Mange fanger blev endda henrettet ved et skub ud over den høje klippevæg.

Borgen fungerer i dag som museum, og man betaler en mindre entré for at komme ind. Udsigten forrygende, og de er blandt andet se gamle cisterner og en byzantinsk kirke fra 1100-tallet. Det lille landsbysamfund, Ehmedek, som ligger nedenfor og omkring borgen, er også hele den stejle tur værd. Der er cirka 5 kilometer op ad bjerget ad små stejle gader, så det kan anbefales at taxe en taxi op og at tage gåturen gennem landsbyen på vejen ned, hvis man vil skåne lårmusklerne. På vejen passerer man gamle smukt beliggende træ- og stenhuse på bjergskråningen, og mange små hyggelige caféer og restauranter, hvor man kan stoppe for et hvil og en kop te.Ude ved vejen sidder kvinder og brodere og strikker til deres små boder, familierne sludrer foran husene, og det hele mindre om, hvordan Alanya så ud inden byen blev moderne.

Skibsværftet blev bygget i 1226. Det er med sine fem hvælvinger i alt 56 meter langt og 44 meter dybt. Værftets indgang findes bagved Det røde Tårn og er bygget under Sultan Aladin Keykubat.

Ud over de fem dokke indeholder byggeriet ogsaa kontorer samt en lille moské, der er placeret til venstre for indgangen. Om natten er hele skibsværftet oplyst og et fantastisk syn. Der er anlagt gangstier, så man kan gå en skøn tur i området.

Nu bygges der igen på det gamle skibsværft

Efter 62 års pause bygges der nu igen både på det 800 årige gamle Seljuk skibsværft i Alanya. Den første båd, som er en robåd, forventes færdig midt i 2017. Det er en kæmpe oplevelse at komme ned i området ved det gamle skibsværft. Man går rundt ad gangbroen ved Det Røde tårn.

Vi kender alle borgen og har studeret dens historie, ruiner og dens majestætiske  klippevægge. Borgen er motivet på vores postkort, som vi sendte hjem de første par gange, vi besøgte den solskinsberiget Middelhavsby. Den er også motivet på de billeder, I til tider kan se på Alt om Alanya – og om man vil det eller ej, kan man heller ikke kunne undgå at se den ved en gåtur på havnen. Så pointen er, at vi kender byen, som var den vores egen.

Alanya kender også mange, som var deres egen. Vi har taget den til os og alt det gode, den indebærer, og derfor kan man godt komme til at overse de små ting, hvilket er uundgåeligt i en pulserende og oplevelsesrige by, som Alanya er.

Men hvad er det så, jeg vil frem til, hvad er det, vi har overset?Jo se, skibsværftet, som sætter et smukt historisk præg på østsiden af ​​klippen, er en oplevelse sammensat af en masse små ting. Ingredienser kan vi også kalde dem, da man kan sætte det i relief til hindbærsnitter. Ja, det var hindbærsnitter. De er lavet af sukker, mel, marmelade, vanilje, smør og derefter toppet med lækker glasur og krymmel. På samme måde er skibsværftet også sammensat at en lang række forfriskende elementer. Man har de lokale citrustræer, bjergsten, der udformer klippemuren, det krystalblå har i horisonten, bjergene i baggrunden og de gotiske buer, der går igen og igen.Alt sammen ingredienser – elementer – som kunne stå og alligevel være unikke, men som sammen skaber en sjælden atmosfære.

Så derfor tag din bil, og kør ned og parker’ din bil på havnen eller tag bussen og stå af  midt inde i byen. Gå derefter i retning hen til Red Tower, der vil du kunne se en stor plads, der også fungerer som udsigtspunkt til skibsværftet, skibsværftet som er kendetegnet ved 5 buer, så ingen er i tvivl.

Lige inden du træder ind på pladsen og lige ud for der, hvor man ellers vil køre ned til havnen, vil en halvstejl bakke komme til syne, og der vil også være et til flere små skilte, hvor der vil stå Tersane (red. Skibsværft). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ). ).). ). ). på tyrkisk). Den stejle bakke fører til Skibsværftet, og når du først har fundet den bakke, så kan du ikke gå forkert, følg blot stierne, suge indtryk til dig og gå på opdagelse i afstikninger, som gemmer sig i den næsten 800 år gamle bygning.
Efter noget tid på fast grund er det tid til, at turen tager nye højder. Stierne ændrer sig nemlig til gangstier, hvor du går med blot en klippestensmellemrum mellem dig og havet.

Det er også her muligheden opstår, for at drikke te og nyde en af ​​de delikate småkager fra en lokal, som har en lille bod med terrasse under de charmerende appelsintræer og med rustikke træborde og stole. Stemningen er hyggelig – specielt sidst på dagen inden solnedgangen, hvor man kan mærke en fryd af ro.

Dim Cay Floden 

Dim Cay floden er kendt for hyggelig frokost nær vandet og det kolde gys året rundt.

Den populære Dim Cay flod udspringer fra Konyas højsletter og flyder sydpå 200 kilometer, inden den munder ud i Middelhavet øst for Alanya Tosmur og Kestel.

Floden spillede en vigtig rolle i den økonomiske udvikling, som Alanya gennemgik i 40erne, da byens mange bananplantager først blev anlagt. Det var nemlig med ferskvand fra Dim floden, plantagerne blev vandet med.

Dim Cay floden har ændret funktion

Selv den dag i dag, hvor det ikke længere er landbrug og banan dyrkning, som er hovederhvervet i Alanya, så spiller Dim Cay floden stadig en vigtig rolle for byen, ikke mindst som turistattraktion og picnic sted for de lokale men ogsaa for turister.

Langs floden er der et utal af restauranter, der er placerede ovenpå selve floden. I sommermånederne, hvor vandstanden er lav, står bordene ude i vandet, og det er således muligt at dyppe fødderne i det kølige flodvand, mens man spises.

Nye restauranter kommer til hvert år

Hvert år bygger de enkelte restauranter ivrigt videre, så man kan overtrumfe naboerne med siddeplader ved, i og over vandet, fontæner, vandrutsjebaner og alt muligt andet.

Mange af restauranterne ved Dim Cay floden opdrætter selv fisk, som f.eks foreller, som derefter serveres friske.

Især i de meget varme måneder, hvor temperaturen nemt kan nærme sig 40 grader, er floden og de mange hyggelige restauranter et populært sted – ikke bare for turisterne, men i lige så høj grad også for de lokale, der ikke kan lide at sole sig . . . . . . . . . . . . . . . . ved strandene.

Ca. 8 km fra flodens udmunding har den tyrkiske stat bygget en kæmpe dæmning, der er med til at sikre vandforsyningen, og som absolut er et besøg værd, når man begiver sig op langs floden.

Alanya Centrum

Alanya centrum har alt, hvad man måtte have lyst til på en ferie – og meget mere til. Centrum er spækket med spændende butikker og særlige restauranter – men også koncepter vi allerede kender; f.eks Starbucks.
Er man mere til lokal tyrkisk mad og lokale tyrkiske butikker eller ønsker man blot et afbræk fra turisterne, skal man kun bevæge sig at få gader væk fra centrum. Her vil man også kunne finde lidt billigere priser end i centrum. 
En stor fordel er også, at butikkerne og restauranterne i centrum oftest har åbent til ved 22-24 tiden, fordi tyrkerne selv har så sendt fri fra arbejdet. Enkelte steder har åbent helt til klokken 2 om natten i højsæsonen.
Alanya Go Kart Park

Som vi kender konceptet fra Danmark, findes der også Go Kart i Alanya. 8,6 km fra Alanya centrum (mod Gazipasa lufthavn) finder man Go Kart banen med mulighed for op til 10 deltagere.

Alanya´s Museum – Historie og arkæologi

Alanya museum, museum i alanya, søfart alanya, alanya søfart, oplevelser i Alanya, alanya for børn, alt om alanya, mixxtravel

Hvis du er fascineret af historien, er Alanya Museum værd at besøge.

Lær om hvilken indflydelse de forskellige kulturer, herunder romerne og grækerne – har haft på Alanya.

Museet ligger i krydset overfor turistinformationskontoret nede ved Kleopatra Stranden, på vej til Damlatas hulerne.

Alanya museum, museum i alanya, søfart alanya, alanya søfart, oplevelser i Alanya, alanya for børn, alt om alanya, mixxtravel

Det er et lille museum. Museet indeholder dels en indendørs udstilling og dels en udendørs udstilling ude i haven. Som gæst har du ligeledes mulighed for at opleve de farverige påfugle, hvis kald er kendt på hele Damlatas siden.

Indendørsudstillingen starter fra forhistorisk tidsalder gennem græske gange, videre romerske, byzantinske og seljukkerne.

Der er en masse information om de mange arkæologiske fund i glasmontrerne, som er interessant at læse. Teksterne er måde på engelsk og tyrkisk.

Alanya museum, museum i alanya, søfart alanya, alanya søfart, oplevelser i Alanya, alanya for børn, alt om alanya, mixxtravelFlådens historie

I museet finder du også et specielt afsnit om flådens historie, som er meget fascinerende. Udstillingen er kvalitet frem for kvantitet og som vises godt og er meget interessant. Museumsbygningen indeholder aircondition.

Alanya museum, museum i alanya, søfart alanya, alanya søfart, oplevelser i Alanya, alanya for børn, alt om alanya, mixxtravelMuseer tilflugtssted

Udenfor er der lavet en museumshave. Haven er lavet som et open air galleri med forskellige genstande med græsk sarkofager, gravsten, en kanon og et display om produktion af olivenolie.

Alanya museum, museum i alanya, søfart alanya, alanya søfart, oplevelser i Alanya, alanya for børn, alt om alanya, mixxtravel

Af sikkerhedsmæssige årsager er det forbudt at tage tasker og rygsække i, men der er gratis skabe til rådighed.

Damlatas grotten i Alanya

Damlatas grotten, grotte i Alanya, drypstensgrotte damlatas

Kun få meter fra den smukke Kleopatra-strand, og som en del af  Borgens  halvø, er et storslået naturfænomen i form af Damlatas drypstensgrotte.

Det var ved et tilfælde at grotten blev fundet i 1948.

Da man var ved at lave konstruktion til havnen, fandt ingeniørerne Damlatas grotten, mens de var i færd med at udføre sprængningsarbejde. Det var den første drypstenshule, som blev åbent for besøgende i Alanya og den er stadig åben den dag i dag.

Grotten er ikke særlig stor, men meget velholdt. Samtidig er det en af ​​byens mest populære attraktioner.

Kalkformationerne er meget smukke og navnet Damlatas betyder på engelsk “sten i dråber”. Det drypper stadig inde i grotten og man kan se dråber der hænger fra spidserne.

Grotten har en konstant temperatur på 22-23 grader og en luftfugtighed på over 90%, hvilket er højt for en drypstensgrotte.

Eksperter mener den er begyndt at danne sig 10.000 – 15.000 år F.kr.

Klimaet siges at have en helbredende effekt på astma. Derfor er der nogle tyrkere som får lægeordineret ophold i grotten, hvis de lider kraftigt af astma. Der er et par bænke hvor man kan nyde stilheden og den friske luft.

Hulens vægge er 10 m tykke, så der er ingen mulighed for sammenbrud. Grotten er et besøg værd, for den er utrolig smuk og speciel i sin indretning.

Damlatas grotten, grotte i Alanya, drypstensgrotte damlatas

ISPARTA, Lavendler og roser i stor stil

Roser, rosense, isparta, alanya, tyrkia, Isparta,lavendel og rosernes by

Isparta ligger ca.233 km. fra Alanya, og er kendt for sine store lavendel og rose plantager. Turen fra Alanya tager ca. 3,5 time, men det er bestemt ikke en kedelig tur.

Vejene er store, og omgivet af den smukkeste natur med træer, bjerge og søer.

For at komme til rose plantagen skal man igennem byen og ud til en af ​​de mindre landsbyer. Her producerer rosenprodukter, man kan besøge et museum som viser, hvordan man før han producerede rosenolie, og man kan besøge den nye del af fabrikken, hvor man ser hvordan rosenolie produceres i dag.
Den nye fabrik åbnede i 1954. Der er også en lille butik, hvor du finder et stort udvalg af rosenprodukter, samt et rum fyldt med rosenblade, hvor man kan de mest fantastiske billeder.

Rosen olien er en af ​​naturens flotteste produkter.

Du får rensende, helbredende produkter i forskellige kategorier som hudpleje, hånd- og kropspleje, personlig pleje og solserier.

Produkterne kan bruges til at give huden skønhed, skabe en behagelig duft i hjemmet, personlig pleje og at beskytte kroppen mod solen. Det er også muligt at finde produkter, som kan bruges i madlavning, som f.eks. rosenolie, der kan bruges i kage.

Se mere hende:   https://www.rosense.com/

Landsbyen er også en god oplevelse at få med. Her lever de på gamle traditioner og der findes ingen madbutikker eller restauranter, kun et lille marked.

Du kan køre til Lavanta Kokulu Köy. Her finder du store lavendelplantager, og området har også et lille hotel, hvor det er muligt at overnatte. Det var så smukt at se de store områder med lille lavendel.

På vejen til Lavanta kører man igennem en lille landsby der hedder Keçiborlu. Her sidder tyrkiske damer langs vejen for at sælge sine produkter.

En holdtagstur til Isparta kan gøres ved at leje sin egen bil eller du kan købe udflugt hos et af rejsebureaukontorerne i Alanya.

Park Orman

De fleste af os rejser til Alanya for at nyde varme dage ved poolen eller på stranden, men enkelte dage kan det blive grundet den høje luftfugtighed blive ulidelig varmt i byen. Det kan derfor være godt at komme lidt op i bjergene, hvor luften ofte er. køligere og luftfugtigheden er ikke så høj.
Parken ligger under 10 km fra Alanya

Parken blev etableret i 2007 og ligger i naturskønne omgivelser. Her finder du et stort indendørs lokale med plads til 100 personer, en stor lækker have med plads til 250 personer, og mange piknik pladser. Her kan hele familien nyde god mad i restauranten eller den medbragte mad på en af ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Piknik pladserne. Her kan du trække dig væk fra byens larm og den varme luftfugtighed og finde roen i den store flotte skov med frisk og kølig luft.

Ved parken finder du mange lækre detaljer så langt øjet strækker sig. Ved indgangen til parken bliver man mødt af en flot vandmølle og forskellige træudskæringer. Indgangspartiet er flot og pænt dekoreret og tager dig videre ind til det store lokale, hvor det er muligt at købe forskellige produkter såsom oliven olie, æg og diverse krydderier.

Ved Park Orman er der også en hestegård, forskellige dyr, legepladser og forskellige aktiviteter såsom paintball. Alt for at familien kan få en god dag sammen.

Hos Park Orman er de mindste børn garanterer hygge på legepladsen, med hestene og de forskellige dyr. Derudover er et animationsteam klar til at tage pænt imod børnene, således at du som trygt kan overlade dine børn til udannede børneguider.

Den smukke borg i Anamur

Mamure borgen er en af ​​de tyrkiske borge ved middelhavskysten der stadigvæk er godt bevaret.

Mamure borgen ligger ved vandkanten i Anamur. Hvem der byggede denne borg som består af en stor gård adskilt med høje mure, vides ikke.

Indgangen til Mamure borgen

Indgangen der i dag benyttes er ikke hovedindgangen til borgen. Hovedingangsdøren er mellem de to tårne ​​med fire hjørner nord for gårdpladsen indenfor.

Der er seks inskriptioner der. Der står i inskriptionen at ”Sultan Ibraham, søn af Karamanoğlu Alaaddinoğlu Mehmet byggede her. Byen Mamure og dens fæstning var udstyret til krig.

Opgøret blev afsluttet med hans hjælp til jihad, som en gace til Allah. Denne blev skrevet af Mükerrem Şevval i år 954. Broen, der forbinder hoveddøren til ydersiden og giver adgang til vollgraven fra slottet findes ikke i dag.

Okkupationen og ødelæggelsen af ​​​​​​​​​​​​​Anamur og Taşeli af de kristne 

Karamanoğlu Mahmut Bey (1300-1308 besejrede fjenden med sin hær, besatte, ødelagde kirkerne og byggede i stedet en moske på borgen og kaldte det Mamure. Der forfindes dokumenter der viser at borgen er blevet reparet i midten af ​​1500 tallet og i slutningen af 1700 tallet blev der tilføjet nye ting til borgen.De endelige reparationer blev udført af generaldorektoratet for stiftelser i 1960 tallet.

Mamure borg er meget stor

Borgen består af 39 tårne, vandsisterner, en moske og den er omgivet af en 10 meter bred voldgrav.

De nedre dele af borgmuren er brede og bliver mindre opover. Forskellige sten er blevet brugt da den er blevet opbygget. Udskåret sten er blevet brugt ved indgangsdøren, og buer i nogle vinduer og på hjørnerne af væggene. I de senere perioder er der under reparationer blevet brugt mursten.

Der er adskillige gallerier indenfor de store mure, som kan nåes med trapper. Syd for slottet, og det høje observationstårn også kaldt hovedslottet, ligger Fener Tower, som er fuldstændig ødelagt. Den ydre borg har kuppellignende moskeer, huse og cisterner, der sandsynligvis var beboet af soldater. Nogle hævder at Hüseyin Gazi’s grav er ind i borgen.

Renoveringen af ​​Mamure borg 

De første konstruktioner af moskeen, der bærer de klassiske elementer fra den ottomanske arkitektur fra 1500 taller, tilhører perioden Karamanoğulları.

På og omkring borgen anslås det, at der ikke var nogen romersk besættelse i 3. og 4. århundrede. Der er en ruin af et bad nord for borgen, som et resultat af renoveringen, der blev udført at Anamur Museum Directorate i 1988. Stenen hvorpå den blev bygget og Horasan-mørtel, gulve med mosaikgulve og steder, der menes at være badeværelser og hjem. . . . . . . . . . . . . . blev efterfølgende afdækket. Resterne antages at tilhøre den gamle ved Rigmonai. Under renoveringen blev der fundet en masse keramiske stykker fra den sene romerske periode.

Voldgraven rundt om borgen

Vandbehovet til borgen blev leveret af vandvejen nordøst for hovedindgangsdøren, som giver passage via to spidsbuer i voldgraven. I tilfælde af at fæstningen var omgivet, blev vandbehovet forsynet fra søjlerne placeret forskellige steder i fæstningen. I voldgraven ved dagens indgang er det muligt at se mange skildpader hygge sig, til stor begeistring for både store og små.
Mamure Borgs åbningstider: 08:00-19:300 hver dag.

Kemer, Tyrkiet Saint Tropez

Kemer var tidligere en lille og stille fiskerlandsby, men er i de senere år blevet en af ​​Tyrkiets mest populære feriedestinationer.

Kemer er smukt placeret ved havet omgivet af grønne og frodige områder med parker og med Taurus-bjergene i baggrunden.

Kemer er en lille by, så her er det let at komme rundt til fods. Der er to strande i Kemer. Moon Light Beach er en finkornet sandstrand, der er perfekt til familier med børn, da den er lavvandet, og her er der også et godt udvalg af vandsportaktiviteter.

Stone Beach er en stenstrand med krystalklart vand. Denne strand er lidt dybere end Moon Light Beach.

I Kemer er der mange smukke parker, og der er en rolig og behagelig atmosfære i byen.

Moon Light Park er en stor park beliggende på Moon Light Beach. Denne park er pæn og velholdt, og her er der et godt udvalg af restauranter og vandrutschebaner til de små. Om aftenen kan du nyde noget koldt at drikke i en af ​​de mange barer på stranden. Strandfester med DJ arrangerer også her fra tid til anden. Om aftenen kommer byen til live, og i gågaden i centrum er der et stort udvalg af butikker, og i sidegaderne er der mange hyggelige små barer og restauranter.

I Kemer er der en gang om ugen et lokalt frugt-, grøntsags- og tekstilmarked, og her kan du få dine forhandlingsevner testet og lave gode handler. Selvom Kemer er en lille by, er der store muligheder for store oplevelser. For dem der kan lide at gå, er Çalış et fantastisk sted at besøge. Det tager cirka 1 gang at gå op til toppen, hvor der er en brandstation, og hun kan nyde en vidunderlig udsigt over Kemer, Çamyuva og Kiriş.

Olympos Teleferik Tahtalı er en fantastisk oplevelse, hvor du kører med en svævebane 2365 meter op i Taurusbjergene. Hvis himlen er skyfri, får du en fantastisk panoramaudsigt. Øverst er der en restaurant, bar og souvenirbutik.

På Moon Light Beach er der en udstilling, der viser, hvordan områdets oprindelige beboere nomaderne levede. Herfra får du også en fantastisk udsigt over de begge strande i Kemer.

For dem der kan lide hastighed og spænding, kan en tur til gokartbanen anbefales. Denne finder du i slutningen af ​​Deniz Cad tæt ved tekstilmarkedet.

4 vandfald som er værd at besøge i Antalya-provinsen – Paa egen haand

Det er mange flotte vandfald, du kan opleve i Antalya provinsen.

Her er 4 af de flotteste, som alle er absolut rejsen værd.

Düden-vandfaldet består af det øvre Düden og det nedre Düden. Vi anbefaler først at besøge det øvre Düden og derefter rejse til det nedre Düden bagefter og se det fantastiske vandfald, der ender i Middelhavet.

Øvre Düden-vandfaldet ligger ved floden Düden og 10 km nord for Antalya centrum.

Vandfaldet kaldes også Alexander Falls. Det er her en stor park med smukke og smukt udviklede områder. Her finder du kiosker, souvenirbutikker, restauranter, muligheder for at blive fotograferet i smukke omgivelser, et stort picnicsted og ikke mindst mulighed for gode gåture og opdagelser i skovområder med stier, der er godt afmærkede. Gode​​sko og noget at drikke med i rygsækken eller strandtasken anbefales her.

Nedre Düden-vandfaldet ligger 8 km fra centrum i et område kaldt Lara.

Her kommer vandet ned fra det øvre Düden og falder 40 m ned i Middelhavet. Området er et pænt udviklet parkområde med flere caféer, og for enden af ​​parken får du den smukkeste panoramaudsigt over vandfaldet, der falder ned i Middelhavet, hvilket er helt magisk at se.

Kursunlu-vandfaldet ligger i en kløft med et vandfald, der falder 18 meter ned i en lille sø.

Der er i alt 7 små søer her, som alle er forbundet med små vandfald. Her har du også mulighed for at gå gennem små huler, så du kommer til bagsiden af ​​vandfaldet. I en af​​​​hulerne kan du også se flagermus. Området blev åbnet for gæster i 1986 og er pænt anlagt med små restauranter, picnicområder og legepladser. Der er også en lille zoologisk have her.

Manavgat-vandfaldet ligger i nærheden af ​​byen Side.

Vandfaldets vand kommer fra Taurus-bjergene, og området ligger mellem Seydisehir og Beysehir.Det hvide, skummende vand i Manavgat-vandfaldet løber med stor energi over klipperne og danner et smukt vandfald. Vandet fra Manavgat-floden blev kanaliseret til den antikke ved Side i oldtiden. Det flyder gennem bjerge, skove og en kløft, og efter at have dannet en stor kunstig sø, som er et vandreservoir ved navn Oymapinar Dam, fortsætter den med at strømme over en slette og skaber et vandfald. Selvom det falder fra en oprindelig lav højde, skaber det et landskab, der er værd at se. Ved vandfaldet er der restauranter, souvenirbutikker og meget mere.

Hıdrellez kirke,under Taurus-bjergene i Alanya

Hıdrellez kirke ligger i Hıdır İlyas på grænsen ind til landsbyen Hacı Mehmetli, ca. 10 kilometer fra Alanya centrum.

Kirken ligger under Taurus-bjergene mod middelhavet. Da kirken blev grundlagt var den ganske ukendt. Efter at være blevet repareret d. 23. april år 1873 blev den for en stund brugt som moske for kvinder. Kirken er et rektangulært plan med stentag og stenhegn hele vejen rundt. Kirkens tagdekorationer og vægdekorationer er ødelagte. I lighed med gravstenene vi kender fra kirkegårde er det indgraverede skrevet på tyrkisk (Karamanlıca) med græsk alfabet udstillet på Alanya.museet.

Stedet er meget populært blandt muslimer, som ser det som et helligt sted, og hvert år besøger lokalbefolkningen stedet og holder piknik for at byde foråret velkommen i Hıdırellez-ugen. Stedet er også meget populært blandt turister. Ud over den fantastiske udsigt over Alanya og middelhavet, finder du også et kapel midt i landsbyen – øst for kirken.

Kirkens navn er af muslimerne kendt som “Agios Georgios” St. Georg-kirken har dedikeret navnet til Hıdrellez kirke.

Indgangen til ruinerne/kirken er gratis.

 

- Annonce -