- Annonce -

Souvenirbutikker findes næsten overalt i Alanya, og udvalget er stort.

Nedenfor har vi samlet de 10 bedste souvenirs, du skal have med hem fra din ferie i Tyrkiet!

Lamper lavede af græskar

Lamperne er kendt som “kalebaslamper” eller “hyoutanlamper” men kaldes også bare for “græskarlampe” på tyrkisk.
Læs mere om denne fantastiske lampe her

Det historiske blå øje

Det blå øje er der for at beskytte dig, og det siges, at det holder det onde øje væk. Nogle mener at det skal placeres på eller tæt ved et nyfødt barn. Andre hænger det op i hjemmet, rundt om halsen eller måske i bilen. Man mener, det beskytter mod uheld, ulykker og andet ondt.

Hamamsæbe

Hamamsæbe findes i mange forskellige lækre dufte med velplejede ingredienser og kan købes i souvenirbutikker eller på udendørs markeder.

Turkish Delight

Turkish Delight, også kendt som Lokum, er en slags sød konfekturelignende slik, der stammer fra det moderne Tyrkiet. Den er blød og geléagtig og sælges i små eller større pakker. Lokum er hovedsageligt lavet af forskellige typer frugtsaft og flere slags nødder. Det serveres traditionelt efter et måltid sammen med en tyrkisk kaffe.

Tyrkisk te og teglas

Tyrkerne vælger helst at drikke sin drikke te fra disse små tulipanformede glas. Der drikkes så meget te hvert år i landet, at der sælges over 400 millioner af dem årligt! Selvom ingen har været i stand til at helt bestemme oprindelsen af ​​tulipanformen,ved man i hvert fald så meget, at valget af glas hænger sammen med at man på den måde kan se, hvor stærk teen er.

Vandpibe

Vandpibe hedder Nargile på tyrkisk. I Alanya er der 2 store vandpibercaféer – Roof Lounge og Trio Lounge, som ligger i centrum af Alanya. Her kan du slappe af med en vandpibe i moderne omgivelser. Vandpibe er meget populært i Tyrkiet, og tyrkerne samles ofte på disse 2 store vandpibesteder for socialt samvær. Vandpiber findes i mange forskellige størrelser og i mange smukke designs. Vandpiber til at tage med hjem kan købes i en af ​​de mange souvenirbutikker i byen.

Guld

At købe guld i Tyrkiet er billigt, så her er der mange penge at spare. Alt om Alanya anbefaler at besøge Plaza Diamond, der ligger nær havnen. Som rejsende med Mixx Travel får du gode priser her.

Keramik

Tyrkisk keramik er smuk og findes i et hav af farver og former. Køb med hjem og brug i køkkenet, som dekoration på væggen eller gå all in og køb fliser nok til at fx. lave en opsætning på væggen bag dit komfur.

Tyrkiske tæpper

Historien bag de smukke og farverige tæpper strækker sig tilbage over 3.000 år tilbage og millioner af tyrkere har gennem årene været involveret i produktionen og salget af tæpper. De farverige og ofte meget smukke tæpper adskiller sig fra andre orientalske tæpper, da de som de eneste i verden knyttes med det der hedder en dobbeltknob.

Du kan læse mere her om disse fantastiske tæpper.

Tyrkiske tæpper, tæpper fra tyrkiet, alt om alanya, alanya, fakta om alanya
Tæpper med håndspundede og naturlige farvet uldgarn

Krydderier

Tyrkiet er kendt for sit store udvalg af krydderier, og på markederne i byen kan du købe forskellige krydderier i løs vægt. Du kan også købe krydderier i færdige poser i små butikker nede ved havnen og andre steder i Alanya.

Suvenir butikker finnes rundt ethvert hjørne i Alanya og utvalget er stort.

Nedenfor har vi samlet topp 10 suvenirer man må ha plass til i kofferten hjem fra ferie i Tyrkia.

Kalebar lampe

Lamperne er kendt som “kalebasserlamper” eller “hyoutanlamper” ude i verden, men kaldes for “græskarlampe” på tyrkisk. Les mer om denne flotte lampen her

Det historiske blå øye

Det blå øyet er til for å passe på deg og dine. Det sies at det holder det onde øyet borte. Noen sier at man skal legge det på det nyfødte barnet. Andre mener man skal henge det i boligen, rundt halsen og lignende for å beskytte seg selv og sine mot baksnakking, harmløshet og misunnelse.

Hamam såper

Hamam såper finnes i mange forskjellige deilige dufter med velpleiende ingredienser og fås kjøpt på suvenir butikker eller marked butikker.

Turkish Delight

Tyrkisk Delight, også kjent som Lokum, er en søt konfekt lignende søtsak som stammer fra det moderne Tyrkia. Den er bløt og geleaktig og selges i småpakker. Den er hovedsakelig laget av ulike typer fruktsaft og flere typer nøtter. Tradisjonelt serveres de etter et måltid med tyrkisk kaffe.

Tyrkisk te og teglass

Tyrkerne velger tradisjonelt å drikke te fra små, tulipanformede briller. Så mye te drikkes hvert år fra disse delikate glassene at over 400 millioner av dem selges årlig i Tyrkia.

Selv om ingen har klart å fastslå opprinnelsen til tulipanformen, ser det ut til at årsaken til glassvalget stammer fra at man kan se og sette pris på den rike, skarpe fargen på tyrkisk te.

Vannpipe

Vannpipe heter Nargile på tyrkisk. I Alanya finnes det 2 store vannpipe kafeer som heter Roof Lounge og Trio Lounge og som ligger i sentrum av Alanya. Her kan man slappe av med en vannpipe i moderne flotte omgivelser. Vannpipe er veldig populært i Tyrkia og tyrkerne samles ofte på disse 2 store vannpipe stedene til sosialt samvær. Vannpipe finnes i mange forskjellige størrelser og i mange lekre design. Vannpipe fås kjøpt på en av de mange suvenir butikkene eller på de små nargile kafeene.

Gull

Å kjøpe gull i Tyrkia er billig så her er det mange penger å spare. Alt om Alanya anbefaler å besøke Plaza Diamond som ligger i nærheten av havnen. Som reisende med Mixx Travel får du gode priser her.

Keramikk

Tyrkisk keramikk er vakker i alle de forskjellige fargene de finnes de. Tyrkisk keramikk finnes i mange forskjellige former og finnes hos de fleste suvenir butikker. Kjøp med hjem og bruk på kjøkkenet som dekorasjon på veggen eller gå all in og kjøp fliser nok til for eksempel til å ha på veggen over kjøkkenbenken.

Tyrkisk teppe

Historien bak de lekre og farvestrålende tæpper strækker sig over 3000 år tilbage, og millioner af tyrkere har gennem årene været med til at producere og sælge tæpper. De farvestrålende, og ofte meget flotte tæpper, adskiller sig fra andre orientalske tæpper ved, som de eneste i verden er knyttede med dobbeltknytninger.

Du kan lese mere om de fantastiske teppene her

Tyrkiske tæpper, tæpper fra tyrkiet, alt om alanya, alanya, fakta om alanya
Tæpper med håndspundede og naturlige farvet uldgarn

Krydder

Tyrkia er kjent for sitt store utvalg av krydder og på markedene som avholdes i byen kan man få kjøpt forskjellige krydder i løsvekt. Man får også kjøpt krydder i ferdige poser i små butikker nede ved havnen.

- Annonce -