bad i saltvand, bad i middelhavet, middelgavet egenskaber, alanya, alt om alanya
- Annonce -

Alanya ligger ud til det smukke Middelhav.

Middelhavet består af saltvand, som er utrolig godt for forskellige dele af kroppen.

Vi har samlet en liste over nogle af de fordele, som er ved at svømme i Middelhavet.

Skaber velvære

Det føles naturligt og rart at bevæge sig vand. Hovedsageligt fordi kroppens vægt reduceres i vand, og des mere salt vandet er, desto lettere føler du dig. Varmt havvand hjælper kroppens egen evne til at helbrede sig selv og modvirker astma, gigt, bronkitis og inflammation.

Immunforsvaret bliver styrket

Havvand er proppet til randen med vitaminer og mineraler, mineralsalte, aminosyrer og indeholder også levende mikroorganismer. En dukkert minder derfor om at dyppe sig i et stort probiotisk badekar, især hvis du bliver i i mere end fem minutter. De aktive stoffer i havvand minder om de stoffer, du har i dit eget blodplasma, og de optages naturligt gennem huden. Det er sundt for lunger, åndedrætssystem og immunforsvar at indånde havgus.

Giver bedre humør

Havvandet påvirker også hjernen, især det kolde. En kølig morgendukkert gør hjernen kampklar ved at sende ud en hær af de såkaldte lykkehormoner, endorfiner. Resultatet er følelse af glæde. I solskin reflekteres solens stråler desuden af havoverfladen – og ja, det virker også stimulerende på hjernen.

Mindsker stress

Magnesiumrigt havvand afslapper musklerne, reducerer stress, forbedrer søvnkvaliteten og beroliger nervesystemet. Hvis du ikke har adgang til havet (eller der er for lidt magnesium i til at dulme dine nerver), så lav dit eget karbad med epsomsalt (34 kr.), og hop i seng bagefter.

Få flottere hud

Din hud består af 70 procent vand, så når den tørster, ældes den – men i modsætning til, hvad mange tror, udtørrer havvand ikke nær så meget som vand fra hanen. Saltvand kan viske tørhedsrynkerne væk og fylder slap hud op med fugt. Ifølge International Journal of Dermatology kan 15 minutters bad i havvand reducere mængden af inflammation i huden og mindske tørhed. Og endnu bedre er det, hvis du bader et sted med tang, som giver dig og din hud vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer.

Giver bedre blodgennemstrømning

De gamle grækere kaldte det at opholde sig i varmt vand for thalassoterapi. En af pointerne med thalassoterapi er at øge blodgennemstrømningen i kroppen.

 

- Annonce -