- Annonce -

ALANYAS ARKÆLOGISKE  MUSEUM

Alanyas arkælogiske museum åbnede i 1967, og har 1 åben og 14 lukkede ustillingshaller. Her kan du se genstande fra bronzealderen, Uratin, Phrygian, Lydia der blevet hentet fra Ankara Anarolian Civilization museum. Den vigtigste genstand på museet er ”Hercules” – statuen som har en dramatisk historie i det 2. århundrede e.kr.

På museet kan de se antikviteter af bronze, marmor, fajance, glas og mosaik samt myntesamling fra den hellenitiske – og romertid.

Åbningstider:

Sommerperiode (15 april-2 oktober): 08.30-19.30

Vinterperiode (3 oktober-14 april):  08.30-17.30

 

ATATÜRK HUSET – MUSEUM

Dette hus tilhørte Mustafa Kemal Atatürk som er grundlæggeren af republikken Tyrkiet. Her boede han under sit besøg i Alanya d. 18 februar 1935. Huset blev doneret af ejeren Tevik Azakolu til ministeriet for kultur og turisme, og i 1987 blev huset lavet om til museum. Det er en tre etageres herskabs villa med have, hvor man tydeligt kan se funktionerne fra 1900 tallets tyrkiske arkitektur. I første etage er udstillingen som inkluderer Atatürks personlige ejendele. 2. etage er dekoreret med genstande fra et traditionelt hus som det så ud i 1900 tallet

Åbningstider:

Sommerperiode: 08.30-19.00

Vinterperiode: 08.00-18.00

Inngang: Gratis

 

DET RØDE TÅRN

På østsiden af borgen, hvor muren går ned til vandet finder du det røde tårn – Kizil Kule. Det røde tårn er ottekantet, 33 m højt og 29 m i diameter, og er bygget med røde musten i 1226.  Det 5. etagers tårn gennemgik i 1951-53 en større renovering, og fremstår i dag som et etnografisk museum.

Ca. 200 meter syd for det røde tårn ligger det tyrkiske skibsværft kaldet Selcuk – Værftet består af 5 buer med direkte åbning til havet. Her kunne Selcuk – bygge sine krigsskibe af cypresstræ, og Alanya blev deres vigtigste havneby.

Ved det røde tårn finder du også en lille sandstrand hvor der er højvandet og vandet hurtigt bliver varmt.

 

BORGEN

Borgen er fra 1200 tallet og ligger på toppen af klippen, der deler Alanya i øst og vest. Du kan enten tage Teleferik (svævebanen) op, eller du kan gå op fra havne område. Her kan du vandre rundt blandt historiske elementer og nyde den fantastiske udsigt. På toppen finder du Gardenia Restaurant hvorfra du med en fantastisk udsigt kan nyde et godt måltid. Vi anbefaler at tage turen herop, for at se den magiske solnedgang.

ALANYA ARKEOLOGISKE MUSEUM

Dette museumet ble åpnet i 1967 og har 1 åpen og 14 lukkede utstillingssalonger. Her kan du se gjenstander som hører til bronsealderen, Urartin, Phrygian, Lydia som ble hentet fra Ankara Anatolian Civilization Museum. Det viktigste objektet i museet er bronsen “Hercules” -statuen som har den dramatiske historien i det 2. århundre e.Kr.

Her kan du se antikviteter av bronse, marmor, fajanse, glass og mosaikk og myntsamling fra den hellenistiske og romerske tiden i museet.

Åpningstider:

Sommerperiode (15 april-2 oktober): 08.30-19.30

Vinterperiode (3 oktober-14 april):  08.30-17.30

 

ATATÜRK HUSET-MUSEUM

Dette huset tilhørte Mustafa Kemal Atatürk som er grunnleggeren av Republikken Tyrkia. Her bodde han under sitt besøk til Alanya 18. februar 1935. Dette huset ble donert av eier Tevik Azakolu til Kultur- og turistdepartementet. I 1987 ble bygningen omgjort til et museum. Det er et tre-etasjes herskapshus med hage og her kan du se funksjonene til 19-talls tyrkisk arkitektur. I første etasje er en utstilling som inkluderer Atatürks personlige eiendeler. Annen etasje er dekorert med gjenstander fra et tradisjonelt hus i Alanya fra denne tiden.
Åpningstider:
Sommerperiode: 08.30-19.00
Vinterperiode: 08.00-18.00
Inngang: Gratis

 

DET RØDE TÅRNET

Der veggene går ned til vannet på østsiden av slottet finner du det røde tårnet – Kizil Kule på tyrkisk. Tårnet er åttekantet, 33 m høyt og 29 m i diameter, og er bygget av rød murstein i 1226. Tårnet, i 5 etasjer, ble restaurert i 1951-53 og er i dag dekorert som et etnografisk museum.

Ca 200 meter sør for det røde tårnet ligger det Selcuk tyrkiske skipsverft. Verftet består av 5 buer med direkte åpning til havet. Her kunne Selcuk –  bygge sine krigsskip av cypress tre. Alanya ble deres viktigste havneby.

Ved det røde tårnet finner du også en liten sandstrand hvor det er langgrunt og vannet blir veldig varmt.

 

SLOTTET

Slottet og borgen er fra 1200 tallet og ligger på toppen av klippen. Du kan enten ta Teleferik (taubanen) opp eller så kan du også gå opp fra havnen. Her kan du vandre rundt på historisk grunn og nyte den fantastiske utsikten. På toppen finner du Gardenia Restaurant hvor du kan nyte nydelig mat og utsikt. Anbefaler å ta turen opp hit for å se på den magiske solnedgangen.

- Annonce -