Damlatas grotten, grotte i Alanya, drypstensgrotte damlatas
- Annonce -

Kun få meter fra den smukke Kleopatra beach, og som en del af Borgens halvø, er et storslået natur fænomen i form af Damlatas drypstensgrotte.

Det var ved et held at grotten blev fundet i 1948.

Da man var ved at lave konstruktion til havnen, fandt ingeniørerne Damlatas grotten, mens de var i færd med at udføre sprængningsarbejde. Det var den første drypstenshule, som blev åbent for besøgende i Alanya og den er stadig åben den dag i dag.

Damlatas grotten, grotte i Alanya, drypstensgrotte damlatasGrotten er ikke særlig stor, men meget velholdt. Samtidig er det en af byens mest populære attraktioner.

Kalkformationerne er meget smukke og navnet Damlatas betyder på engelsk “sten i dråber”. Det drypper stadig inde i grotten og man kan se dråber der hænger fra spidserne.

Grotten har en konstant temperatur på 22-23 grader og en luftfugtighed på over 90%, hvilket er højt for en drypstensgrotte.

Eksperter mener den er begyndt at danne sig 10.000 – 15.000 år F.kr.

Klimaet siges at have en helbredende effekt på astma. Derfor er der nogle tyrkere som får lægeordineret ophold i grotten, hvis de lider kraftigt af astma. Der er et par bænke hvor man kan nyde stilheden og den friske luft.

Hulens vægge er 10 m tykke, så der er ikke mulighed for sammenbrud. Grotten er et besøg værd, for den er utrolig smuk og speciel i sin indretning.

Damlatas grotten, grotte i Alanya, drypstensgrotte damlatas

Besøg Damlatas grotten:

At se Damlatas grotten er en af de billigeste oplevelser i Alanya. Entreén koster kun 7,5 TL pr person.

Kombiner din dag på Kleopatra siden med et besøg i Damlatas Grotten efterfulgt af en tur på Alanya museet.

- Annonce -