- Annonce -

Det har nok aldrig været billigere i Tyrkiet

Tyrkiet er et af sommerens populæreste rejsemål for mange danskere, og er blevet væsentlig billigere at rejse og opholde sig i sammenlignet med tidligere år.

En beregning fra Spar Nord viser, at danskernes feriebudget i Tyrkiet vil række en hel del længere i år end sidste år på grund af valuta- og prisudviklingen i landet.
– Det skyldes en svækket valuta, fordi det finansielle marked har mistet tilliden til Tyrkiet, siger cheføkonom Jens Nyholm fra Spar Nord.
Værdien af den tyrkiske lira er faldet med 27,5 procent over for den danske krone. Samtidig har inflationen været på 11,3 procent. Dermed ender besparelsen i købekraft sammenlignet med sidste år på 16,2 procent.

Det betyder, at en familie, der har et dagligt forbrug på 1000 kroner på en 14 dages ferie, vil spare 2268 kroner i forhold til samme ferie sidste år.

– Der er mange, der rejser til Tyrkiet, fordi det er prisgunstigt, og det er jo bare blevet endnu bedre i år, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

– Har man købt en all inclusive, som mange gør, så vil valutabesparelsen være regnet ind, men hvis man køber mad og så videre fra dag til dag, så vil man opleve, at budgettet strækker sig længere i år, siger han.
Og danskernes interesse for Tyrkiet som feriedestination er stigende, efter nogle år hvor terrorfrygt har holdt en del væk fra landet.

– I år regner vi med at komme op på niveauet for 2016, men ikke helt op på 2015-niveauet, siger Lars Thykier.

Samtidig har charterpriserne i maj og juni været på det laveste niveau i mange år pga en generel mindre efterspørgsel pga det enormt varme vejr i Skandinavien.

I 2018 forventes det at 320.000 danskere vil besøge Tyrkiet.

Kilde: Finans

- Annonce -