Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugt
- Annonce -

Hver dag forhandles tusindvis er frugter på de daglige markeder i Alanya.

Middelhavsklimaet omkring Alanya er perfekt til at dyrke en lang række forskellige eksotiske frugter.

I denne artikel kan du læse om 5 frugter, som bliver dyrket i Alanya og som er et “must” at prøve når du besøger byen.

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugtJapanske Mispel

På tyrkisk har den lille gule frugt flere navne. De mest kendte tyrkiske navne er Yeni Dünya og Muşmula. På dansk kalder vi den Japansk mispel.

Den lille frugt er på sæson i foråret og det er en lækker sød frugt med brune kerner indeni.

Oprindelig kommer Japanske Mispel fra Sydøstasien, sandsynligvis det sydøstlige Kina.
Fra der bredte den til Japan, hvor den er blevet forædlet og har været dyrket i adskillige tusinde år.

Modne japanske mispel er søde med 3-9 brune kerner indeni.

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugt

Granatæbler

Granatæbler er en kendt eksotisk frugt som vokser i dyrkes i lande omkring Middelhavet, herunder Tyrkiet og Alanya. Størrelsen på et granatæble varierer fra størrelsen på et æble til størrelsen på en håndbold.

Et granatæble består af små kerner med frugtkød omkring. Det er kerner som spises, men pas på for de saftige kernes væske farver finger og tøj. Granatæbler er fyldt med næringsstoffer, blandt andet forskellige antioxidanter, som beskytter hjertet og forhindrer kræft.

Granatæblerne er på sæson fra sensommeren og hen over vinteren. Du kan spise dem som en sund snack eller du kan forkæle dig selv med en juice fra en af Alanyas mange juice sælgere.

Anbefaling: Bed om halv appelsin juice og halv granatæble, da ren granatæble juice er meget intens.

Appelsiner

Appelsinerne stammer oprindeligt fra Burma og den sydlige del af Kina. Omkring 15. taller kom appelsinen til Tyrkiet og Europa.

Appelsiner indeholder hundredvis af plantestoffer og C-vitamin, som dit immunforsvar sundt og stærkt. Appelsiner indeholder også gode mængder kalk og flavonoider, en er slags antioxidanter, der bl.a. menes at beskytte mod kræft.

Appelsiner kan købes stort set hele året i Alanya og den lækre solmodne frugt er et must at smage i Alanya.

Se også: Alanya´s Museum: Historie og arkæologi

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugt

Dragefrugter

Klimaet i Alanya området har altid været perfekt til at dyrke dragefrugter, alligevel er frugten kun blevet dyrket her siden 2015.

Dragefrugterne bliver mere præcist dyrket i Gazipasa området og er siden blevet solgt ved udvalgte grønthandlere og til tider på Alanyas markeder.

En dragefrugt bliver også kaldet pitahaya. Frugten har et smukt udseende med et flot lyserød ydre. Dargefrugter er fyldt med C-vitaminer, B-vitaminer, antioxidanter og kostfibre.

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugt

Bananer

Man skal ikke langt ud af Alanya centrum før man støder på de første banan planter. Før turismen blev hovedindkomst, var produktion af banan og appelsiner det mange lokale levede af.

Bananerne i Alanya er “mini bananer” og der produceres flere tusind ton om året. Middelhavskysten fra Anamur til Antalya er den eneste del af Tyrkiet, hvor bananerne kan gro, og derfor er frugten og eksotisk for tyrkerne i andre dele af landet.

Bananer indholder jern som styrker dit blod, antioxidanter, hvilket giver beskyttelse mod frie radikaler og kronisk sygdom og høje niveauer af B-vitaminer.

- Annonce -