- Annonce -

Du har måske hørt ordet Man Rocks før, men ved ikke helt hvad det er?

Vi blev så nysgerrige efter dette, så vi tog turen for at besøge den antikke by Selge, hvor man kan finde disse Man Rocks.

Den gamle by Selge kan ligger lige efter man er kørt forbi Beskonak, som ligger i Manavgat. Selge (på græsk: Σέλγη) var en vigtig by i det gamle Pisidia og senere i Pamphylia. Byen ligger på den sydlige skråning af Taurusbjergene i Antalya-provinsen. Disse berømte formationer, kalder man for Man Rocks på engelsk – på tyrkisk hedder de “Adam Kayalar”. Stedet sammenlignes ofte med landskabet i filmen Avatar af tyrkerne netop på grund af dets udseende. Klipperne og formationerne ligner stående mænd og er virkelig et godt syn for øjet. Formationerne blev dannet af en blanding af sand og sten, der kom op for tusindvis af år siden fra havbunden. Når du besøger stedet, er det virkelig fascinerende at tænke på, at havet en gang var så højt oppe.

Adam Kayalar er omgivet af cypress-, pecan- og kastanjetræer. Området er enormt vigtige for det lokale Pisidia-folk og byen Kestanelik.

For at komme til Adam Kayalar skal du bruge en bil. Du følger GPS’en til Beskonak og så videre til Selge.

Fra Alanya brugte vi cirka 2,5 timer på turen. Husk at medbringe vand eller andet at drikke og noget at spise og ikke mindst fylde tanken på bilen helt op. I Selge er der ingen mobiltelefondækning, så her er det vigtigt at være forberedt. Medbringe gerne et kort. Der er markeder i Beskonak, hvor du kan købe mad og drikke. Der er heller ingen tankstationer i Beskonak og Selge, men her er befolkningen forberedt på netop dette, så hvis du har brug for mere benzin, vil de også mere end gerne hjælpe dig med det. Medbring kontanter.

Vi kan garantere dig en dejlig dag med en uforglemmelig oplevelse i smukke omgivelser.

Se også artikel om Tazi Kanyon, der kan kombineres med denne rejse.

Book din næste ferie til Tyrkiet HER

Du har kanskje hørt ordet Man Rocks før, men vet ikke helt hva det er?

Vi ble så nysgjerrige på dette så vi tok turen for å besøke antikkbyen Selge hvor man kan finne disse Man Rocks.

Antikkbyen Selge finner man like etter Beskonak som ligger i Manavgat. Selge (gresk: Σέλγη) var en viktig by i det gamle Pisidia og senere i Pamphylia og ligger ved den sørlige skråningen av Taurus-fjellet i Antalya-provinsen.Disse berømte formasjonene som kalles Man Rocks, heter på tyrkisk Adam Kayalar. Stedet blir sammenlignet med filmen Avatar av tyrkerne nettopp på grunn av utseende. Stenene og formasjonene ser ut som stående menn og er virkelig et flott syn for øyet. Formasjonene ble til på grunn av en blanding av sand og berg som steg opp fra havbunnen. Når man besøker stedet er det virkelig fasinerende å tenke på at havet en gang steg var så høyt oppe.

Omgitt av sypress, pekanøtt og kastanjetrær fremstår Adam Kayalar som et av de viktigste fokusene i Pisidia folkegruppen og Kestanelik byen.

For å komme til Adam Kayalar så må det brukes bil som fremkomstmiddel.

Man følger gps til Beskonak og så videre til Selge. Fra Alanya brukte vi ca 2,5 time. Husk å ta med godt å drikke og litt å spise på og ikke minst fyll opp tanken på bilen. I Selge finnes nemlig ingen mobildekning så her gjelder det å være forberedt. Men om uhellet skulle være ute så finnes det markeder i Beskonak hvor man kan få kjøpt mat og drikke. I Beskonak og Selge finnes heller ingen bensinstasjoner, men her er befolkningen forberedt på nettopp dette så skulle man trenge mere drivstoff så hjelper de deg mer enn gjerne med det også.

Vi kan garantere deg en flott dag med en uforglemmelig opplevelse i vakre omgivelser.

Se også artikkel om Tazi Kanyon som kan kombineres med denne turen.

Bestill din neste ferie til Tyrkia HER

- Annonce -