- Annonce -

I Antalya regionen finder du flere Nationaparker, men den flotteste af dem er Tazi Kanyonu. Tazi Kanyonu ligger i Beşkonak ca. 60 km fra Manavgat. Hele området hedder Köprülü Kanyon, og med sin store og flotte flod er området også kendt for at være Tyrkiets mest populære område for vandsport som blandt andet rafting. Tazi Kanyonu er også brugt i en af Huawei´s reklamer for mobiltelefoner, hvor efter at det er blevet mere populært at besøge området.

Nu tænker du sikkert at det er langt væk, og ikke så nemt at komme til Tazi Kanyonu? Hertil er svaret både ja og nej. Fra Alanya tager det ca. 2 timer med bil, og er ikke så svært at finde så længe man har google maps som hjælp på telefonen. For at komme til Tazi Kanyonu skal du fra Alanya køre mod Manavgat. Når du er kørt forbi Manavgat skal du efter ca. 25 km køre af mod Beşkonak, her er det en fordel at gøre brug af GPS, da der ikke er et skilt ved hovedvejen hvor du skal dreje fra, og afkørelsen kommer brat. Herfra er der ca. 36 km til Beşkonak. Mens turen går opover i bjergene har du en helt fantastisk udsigt til naturen. Du skal passere de forskellige rafting pladser som findes langs vejen og floden, små markeder, en skole og en moskè. Efter dette skal du følge vejen helt til du kommer til et skilt hvor der står Gaziler mod højre og Tazi Kanyonu til venstre. Her drejer du til venstre og følger vejen ca. 16 km. Til sidst kommer du til en parkeringsplads med flere muligheder for at slå sig ned og holde piknik. De fleste parkerer her for så at gå ned, men har du en god bil og tager chanchen, kan du sagtens køre forsigtig ned til det sidste parkeringsområde. Fra sidste parkeringsområde er der blot et lille stykke at gå før du kommer frem til Tazi Kanyonu. Udsigten herfra et helt magisk, en dyb dal med Köprülü floden i bunden og store bjergtoppe rundt.

Det anbefales at man er forsigtig, og ikke går for langt ud på kanten. Nyd i stedet den flotte udsigt, den friske og rene luft, nyd stilheden og sørg for at få taget nogle flotte billeder, som giver minder for livet.

Er du sulten på turen hjem, kan det anbefales at stoppe ved Klas Rafting Restaurant der ligger i Beşkonak. Her får du serveret en god grillet fisk som nydes i pæne omgivelser ved flod kanten. Der findes også gode overnatningsmuligheder her, såfremt man ønsker at blive natten over.

På denne tur anbefales det at have et par gode sko på, have nok vand eller andre drikkevarer med, og lidt at kunne spise af på turen frem og tilbage.

Husk at det er nødvendigt at leje en bil for at tage på denne tur.

Klik HER for flere tips til hvad man kan opleve i  Köprülü Kanyon

Det finnes flere Nasjonalparker i Antalya regionen, men den fineste av dem er Tazi Kanyonu. Tazi Kanyonu ligger i Beşkonak ca 60 km fra Manavgat? Hele området heter Köprülü Kanyon og med sin store og flotte elv er området også kjent for å være Tyrkias mest populære område for vannsport som bla. rafting. Tazi Kanyonu er også brukt i en av Huawei sine reklamefilmer for mobil. Det var etter det at området ble mer populært å besøke.

Du tenker kanskje nå at det er langt og vanskelig å komme til Tazi Kanyonu? Svaret er både ja og nei. Fra Alanya tar det ca. 2 timer med bil og nei det er ikke vanskelig å finne frem om du har med mobilen og google maps. For å komme til Tazi Kanyonu skal du fra Alanya kjøre mot Manavgat. Når du har passert Manavgat skal du etter ca 25 km ta av mot Beşkonak, her er det lurt å bruke GPS siden det ikke står skilt ved hovedveien hvor du skal ta av mot Beşkonak  og avkjørselen kommer litt brått på. Herfra er det så ca. 36 km til Beşkonak. På denne veien er det nydelig natur å se på så nyt denne turen oppover i dalen. Du skal så passere alle rafting plassene som er oppover langs veien og elven her. Du vil også passere små markeder, en skole og en moskè. Etter dette skal du følge veien helt til du kommer til skiltet Gaziler. Her skal du ta av til venstre og følge veien ca 16 km. Det står så skiltet til Gaziler til høyre og Tazi Kanyonu til venstre. Du kommer så ned til en parkeringsplass med flere muligheter for å sitte ned å ha piknik. De fleste parkerer her for så å gå ned, men har du en god bil og tar sjansen og kjører forsiktig går det fint å kjøre helt ned til siste parkering også. Fra den siste parkeringen er det bare et kort stykke å gå til du kommer frem til Tazi Kanyonu. Utsikten herfra er bare helt magisk med en dyp dal med Köprülü elven i bunnen og store fjelltopper rundt. Bare vær veldig forsiktig her for det er skummelt ute på kanten. Nyt utsikten, trekk inn frisk og ren luft, nyt stillheten og ta flotte bilder.

Er du sulten på vei hjem anbefales det å stoppe ved Klas Rafting Restaurant som ligger i Beşkonak. Her får du servert nydelig grillet fisk som nytes i flotte omgivelser ved elvekanten. Det finnes også gode overnattingsmulighet her i flotte rom om man ønsker å bli natten over.

Til denne turen anbefales det å ta med gode sko, nok vann eller annet å drikke og noe å spise på.

Det må også leies bil til denne turen.

Ta en titt HER flere tips til hva man kan oppleve i Köprülü Kanyon.

- Annonce -