- Annonce -

Traditionen tro afholdes Alanyas store julemarked på havnen i december.

Mange af de nationaliteter ,der er repræsenteret i Alanya, vil denne dag sælge deres  specialiteter og julepynt fra deres hjemland.

Pengene fra salget af boderne til julemarkedet går til velgørende formål. Der er blandt andet tidligere blevet indkøbt kørestolsopladere for pengene fra julemarkedet.

Julemarkedet 2019 bliver to dage

Normalt er julemarkedet afholdt den anden søndag i december, men i år bliver julemarkedet afholdt over 2 dage, hvilket er en stor nyhed.

Julemarkedet 2019 bliver afholdt D. 7/12 (lørdag) og 8/12 (søndag) på havnen i Alanya.

Det er i år 10. gang  Alanyas julemarked bliver afholdt. Det er Alanyas Foreigners Committee, der i samarbejde med Alanya kommune, arrangerer julemarkedet for 10. gang, i år.

Under julemarkedet vil der være forskellige koncerter på den store scene samt taler fra blandt andet Alanyas Borgmester Adem Murat Yücel er fra partiet MHP.

Julemarkedet plejer at være et tilløbsstykke for både lokale og udlændinge.

Besøg julemanden til julemarkedet

På tyrkisk hedder julemarkedet “Noel Bazar” og julemanden hedder på tyrkisk “Noel Baba”.

Historisk set er julemanden fra Tyrkiet, og derfor er han naturligvis også til julemarkedet.

Julemanden er delvist baseret på Sankt Nikolaus, som var en biskop, nu set som en helgen, fra den byzantinske provins Lykien i Lille Asien. Sankt Nikolaus er kendt for at dele gaver ud til de fattige.

Et gammelt sagn fortæller, at Sankt Nikolaus nabo var blevet ramt af det ene forfærdelige uheld efter det andet. Han så derfor ingen anden udvej end at sælge sine tre døtre som slaver. Men først gik han til biskoppen for at få et råd, og biskoppen rådede ham til at bede dag og nat, og tre gange faldt der en stor pose med guldstykker ned fra loftet, og den arme nabo blev ikke nødt til at sælge sine døtre.

Fra dette sagn blev Sankt Nikolaus kendt som børnenes beskytter helt frem til 1700.

- Annonce -