- Annonce -

Tyrkiet er rig på frugt og grønt, og året rundt er der hele tiden nyt og spændende på sæson.

Det er en helt igennem fantastisk oplevelse at se, hvordan en tyrkisk landmandsfamilie er i stand til, hele året rundt, at dyrke og høste friske grøntsager og få så meget godt ud af det bjergrige, og til tider, ufremkommelige terræn.

Appelsinerne topper i april og december, men der er også mange andre sunde og spændende frugter og grøntsager i løbet af året.

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugt

Normalt kan man købe herlige jordbær og ærter i februar og marts. Bananerne topper i marts.

Se også: 5 velsmagende frugter fra Alanya

I maj er det sæson for hvide asparges, ærter og gulerødder. Det er også på denne tid at majsene helt fantastiske.

Maj og juni er der sæson for bl.a. auberginer, tomater, løg, jordbær, kirsebær og blommer.

Midt i juni er vandmelonerne rigtig klar med en fantastisk smag og i alle størrelser.

I juli og august topper æbler, pærer, vindruer, kirsebær, majs, mynte, ferskner og blommer.

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugtOliven plukkes og topper i september og oktober. De friske avokadoer dyrkes fra oktober til marts. I efteråret er der sæson for granatæbler, bananer og græskar. Tyrkerne bruger blandt andet græskar til at lave en dessert som hedder “tatlı kabak”

Se også: Guide til Alanyas middelhavs køkken

Frugter fra Alanya, Middelhavsfrugter, tyrkiske frugter, alanya frugtHele året kan man med hjælp fra små drivhuse dyrke agurker, tomater, bønner, peberfugter, broccoli, blomkål, auberginer, persille, mynte og meget meget mere.

Man kan købe frugt og grønt på Alanyas markederne (se oversigt her), hos grønthandlerne og nogle gange, kan man være heldig at købe direkte fra bønderne.

Læg mærke til, hvad der er på sæson, for det er altid det billigste at købe. En vandmelon kan sagtens være rigtig dyr i april, mens den i juni og juli, hvor der er sæson, kun koster det halve eller en tredjedel.

- Annonce -