Dim dæmning, dim cay floden, floden i alanya, frokost ved Dim cay floden, Alanya oplevelser
- Annonce -

Bliver det for varmt i byen og på stranden? Så anbefales det at tage turen til Dim Cay. Du kan enten tage til Dim Cay ved at bestille en udflugt eller tage en taxa. Du kan også vælge at tage bussen. Her kan du se en oversigt over de forskellige busser i Alanya.

Dim River ( Dim Cayi) kommer helt fra Konya området og render ud i middelhavet mellem Tosmur og Kestel.

Dim Cay floden er et populært turistmål, hvor du i den brede dal finder et stort udvalg af restauranter og turistfaciliteter klods op af floden. Vannet i floden er koldt og luften her er som regel koldere og friskere end nede i byen. Derfor er dette også et stort tilflugtssted for tyrkerene. På restauranterne langs floden har du mulighed for at sidde på en såkaldt tømmerflåde på floden, hvor du har mulighed for at dyppe føderne i det kolde vand mens du spiser.

De fleste restauranter severe frisk fisk til frokost og aftensmad, bestiller du fisk fanges denne direkte fra vandet.

Ved flere af restauranterne finder du også en pool med vandrutsjebaner hvor man kan nyde en forfriskende og afkølende dukkert. Her kan børnene hygge sig, mens de voksne slapper af på en solvogn i skønne naturomgivelser mens der serveres forfriskninger.

Lidt længere oppe i dalen finder du også Dim Cay drypstensgrotte. Grotten antages for at være 1. million år gammel og er ca. 360 meter dyb, i enden af grotten finder du en lille sø. Inde i grotten går man på trapper og der spilles en rolig fløjtemusik der giver en god stemning. Udenfor grotten er der en fantastisk udsigt over dalen, Alanyabugten og Alanya.

Husk at medbringe badetøj og kontanter. God fornøjelse.

Synes du det blir for varmt i byen og på stranden? Ja da anbefales det å ta en tur til Dim Cay. Du kan enten ta deg hit ved å bestille en utflukt eller ta en taxi. Det går også buss hit for de vågale. Se her for oversikt over de forskjellige bussene i Alanya.

Dim River (tyrkisk: Dim Çayı) Dim-elven kommer helt fra Konya området og elven renner ut i Middelhavet mellom Tosmur og Kestel.

Dim Cay elven er et populært turistmål med den brede Dim Çayi-dalen som inneholder mange restauranter ved elven og turistfasiliteter. Vannet i denne elven er kaldt og luften her er som regel kaldere og friskere enn nede i byen. Derfor foretrekker også mange tyrkere å reise hit.

Langs elven finner man et stort utvalg av restauranter som er plassert på selve elven. Når vannet er høyt står bordene ute i vannet og det er mulig å dyppe føttene mens man spiser.

De fleste restaurantene er selv oppdrettere av fisk så bestiller du fisk til lunsj eller middag så kommer den rett opp fra vannet.

Ved flere av restaurantene finner man også basseng og vannsklier hvor man kan nyte en forfriskende og avkjølende dukkert. Her kan barna kose seg mens de voksne slapper av på solsenger på et flott uteområdet hvor det serveres forfriskninger.

Litt lenger opp i dalen finner man også Dim Cay dryppestensgrotte. Denne grotten antas å være 1  million år gammel og er ca. 360 meter dyp og i enden er det en liten innsjø. Inne i grotten går man på trapper og plattinger og det spilles fløytemusikk så her får man virkelig en trolsk stemning. Utenfor grotten får man en fantastisk utsikt over dalområdet, Alanyabukten og Alanya.

Husk å ta med badetøy og kontanter. God fornøyelse.

- Annonce -