tyrkisk morgenmad, morgemad fra Tyrkiet, alanya morgenmad, morgenmad alanya
- Annonce -

Har du prøvet en tyrkisk morgenmad?

En overflod af lækre små retter, som serveres samlet og som man kan ”nippe og napse” af igennem flere timer.

Tyrkere elsker en god stor morgenmad og spiser det så ofte som muligt. Afhængigt af livsstil eller lokal oprindelse tilføres der forskellige ting sammen med morgenmaden. En af de mest berømte former for tyrkisk morgenmad, er den fra bydelen Van.

Turisterne i Alanya har for alvor fået øjnene op den lækre tyrkiske morgenmad, og de tilbagevende turister har det ofte som en fast del af deres ferie, at spise tyrkisk morgenmad mindst én gang.

k

tyrkisk morgenmad, morgemad fra Tyrkiet, alanya morgenmad, morgenmad alanya

I denne oversigt kan du se forklaringer på nogle af de retter, der oftest serveres til en tyrkisk morgenmad:

Pisi: Et sødt olieret ”puf” brød.

Ovalamaç: Triaditionel hjemmelavet brød stykker med landsby ost (çökelek).

Çökelek salatasi: Landsby ost, salat med løg, tomat, olivenolie serveret med lokalt tyndt brød.

Dut Reçeli: Marmelade lavet af morbær.

Gül Reçeli: Hjemmelavet rosen marmelade.

Hatay usulü kireçte Kabak Tatlısı: Græskar marmelade.

Hatay usulü yeşil Zeytin: Små grønne oliven.

Bazlama: Hjemmelavet rundt brød.

Turunç Reçeli: Bitter appelsin marmelade.

Çemen: Tomat sauce, nødder, hvidløg og måske chili, meget lokal smag. Smagen er forskellig fra sted til sted.

Çay: Tyrkisk te.

Man kan selvfølgelig også drikke en kop tyrkisk kaffe ”Kahve”.

Man går aldrig sulten fra en god gang tyrkisk morgenmad indtaget i godt selskab.

- Annonce -