- Annonce -

Alanyas 2 største strande er opdelt af en stor klippe – Vest- og øst siden.
Vest siden er opkaldt efter dronning Kleopatra og er den mest populære strand. Den starter ved Damlatas helt inde ved klippen og er den mest børnevenlige strand fordi det ikke bliver hurtigt dybt. Damlatas stranden går i et med kleopatra stranden som er bedst kendt for sine småsten i vandet. Begge strande er fulde af liv, solsenge og strandrestauranter med mad og drikke samt toiletter. Her er alt hvad du behøver for at have en god og hyggelig dag på stranden. På strandene i Alanya tilbydes der også forskellige aktiviteter. Her findes mange vollyball baner, samt mange former for vandsportsaktiviteter som f.eks. vandski, bananbåd og paragliding.
Østsiden har flere forskellige navne, man kaldes ofte kun for øststranden. Den starter ved havnen og strækker sig forbi Oba. I starten ved havnen finder du fint sand og at det er lavvandet. Ved øststranden finder du også solsenge, strandrestauranter og et stort udvalg af vandsportsaktiviteter. Denne strand er ikke egnet til børn da det hurtigt bliver dybt de fleste steder.
Det største udbud af vandsportsaktiviteter finder du ved Incekum stranden, der ligger 25 kilometer vest for Alanya. Ved Alanya havn er der også mulighed for dykkeroplevelser, og herfra er det muligt at tage dykkercertifikat under sin ferie i Alanya.
Et par gode tips til en god dag ved stranden:
En solseng og en parasol koster mellem 15-25 lira, men som regel har hotellerne fri adgang hertil. Spørg evt. hotellet du bor på. På Kleopatra stranden har du eksempelvis Mixx Travels strand nr. 21.
Skal du gå fra stranden for en periode for at spise frokost, shoppe eller noget helt andet, kan du med fordel sige til personalet at du kommer tilbage, således at de ikke giver din solseng væk.
Pas godt på dine ting, specielt dem af værdi – husk på ikke at have for mange penge og dit pas med på stranden.

Nyd dagen.

Alanyas 2 største strender er oppdelt av en stor klippe. Vestlig og Østlige siden.
Den vestlige siden har fått navnet etter dronning Kleopatra og er den mest populære stranden. Den starter ved Damlatas, helt inne ved klippen og er den mest barnevennlige fordi det er langgrunt. Damlatas stranden fortsetter så over til Kleopatra-stranden som går for å være den beste fordi det er mindre sten i vannet. Begge strendene er fulle av liv, solsenger, strandrestauranter med drikke og mat og toaletter. Ja stort sett alt du behøver for en flott dag på stranden. På strendene i Alanya tilbyes det også en stor del forskjellige aktiviteter. Det finnes mange beach volleyball baner, og mange former for vannsportsaktiviteter som blant annet vannski, bananbåt og paragliding.

Den østlige siden har fått flere navn, men kalles normalt kun for den østlige siden. Den starter ved havnen og strekker seg langt fordi Oba. I starten ved havnen finner du finkornet sand og langgrunt. Også her finner du solsenger, strand restauranter og godt utvalg av vannsportsaktivteter. . Denne stranden er ikke egnet til barn da det fort blir dypt flere steder.

Det største tilbudet av vannsportsaktiviteter finnes ved Incekum stranden som ligger 25 kilometer vest for Alanya. Ved havnen tilbys også dykkeropplevelser og det er mulig å kunne ta dykkersertifikatet på sin ferie i Alanya.

Ett par gode tips til en flott dag ved stranden:
En solseng og parasoll koster mellom 15-25 lira, men som regel har hotellene fri tilgang til dette. Forhør deg med hotellet du bor. På Kleopatra siden har for eksempel Mixx Travel tilhørighet til strand nr 21.
Du leier solseng for hele dagen, men dette betyr dermed ikke at du kan forlate solsengen for flere timer for så å komme tilbake og forvente at du ikke må betale igjen. Avtal med personalet, hvis du for eksempel går fra stranden for å spise lunsj og vil komme tilbake igjen.

Pass på verdi sakene dine. Ta aldri med deg store kontant summer eller pass på stranden.
Nyt dagen!

- Annonce -