- Annonce -

I år afholdes Kurban Bayran fra 31 juli til 3 august.

Bayram betyder højtid i Tyrkiet, og forbindes ofte med festival og ferie.

I Tyrkiet er der to vigtige helligdage, den ene er Seker Bayram (som holdes når Ramadanen er slut) og den anden er Kurban Bayram som i år fejres d. 31 juli. De 3 efterfølgende dage er helligdage.

Traditionen er forsat godt bevaret.

Kurban Bayram er offerets festival, hvor millioner af mennesker ofrer et dyr for at mindes den islamske profet Ibrahims vilje til at ofre sin søn som en lydighedshandling mod gud, men valgte at ofre et får og lade sin søn slippe. Dyr som køer, geder og får er det som oftest bliver ofret. Når dyret er ofret deles kødet ud i flere portioner. Noget gives til de fattige, noget beholder familien selv og en del gives til andre familiemedlemer, venner og naboer. Kurban Bayram fejres ikke kun i Tyrkiet, men af muslimer verden over. Offeringen er meget hurtigt overstået og det er meget humant. Det er ikke længere lovligt at ofre dyret selv, og ofringen skal derfor foregå på godkendte steder i byen.

Sådan her foregår Bayram

Bayram starter med at muslimerne tager i moskeen for at bede morgenbøn. Mange tyrkeres tager hjem til deres landsbyer for at tilbringe dagene med familie og venner. Det er normalt at klæde sig pænt på under Bayram, så man vil under helligdagene se de lokale som har klædt sig i fint tøj, og byen er fyldt med de lokale som fejre højtiden.

Turisterne bliver som sådan ikke påvirket af Bayram udover at nogle steder holder lukket. I dagene op til Kurban Bayram vil du se lastbiler med får og geder som transporteres ind til byerne for at blive solgt og ofret på de godkendte placeringer. Det er en god ide at ønske den lokale befolkning en god fejring ved at sige ”Iyi Bayramlar”

Hvad er lukket under Bayram?

Under Bayram vil banker og offentlige kontorer være lukket og hæveautomaterne kan være tomme for kontanter.

I år avholdes Bayram fra 31 juli til 3 august.

Bayram betyr festival, eller ferie og er en høytid i Tyrkia.

Det er to viktige helligdager i Tyrkia, den ene er Seker Bayram (som feires etter Ramadan), og den andre er Kurban bayram, som feires 31 juli. De 3 påfølgende dagene er helligdager.

Tradisjonen er fremdeles godt bevart.

Kurban Bayram er offerets festival, der millioner av mennesker ofrer et dyr for å minnes den islamske profeten Ibrahims vilje til å ofre sønnen som en lydighetshandling mot Gud, men valgte å ofre en vær istedenfor og sønnen unnslapp. Dyr som kyr, geiter og oftest, sauer, ofres. Når det er ofret, deles kjøttet ut. Noe gis til de fattige, noe holdes for familien, og noe blir gitt til andre slektninger, venner og naboer. Selvfølgelig blir ikke Kurban Bayram / Eid bare feiret i Tyrkia, den feires av muslimer over hele verden. Offeringen er over veldig raskt over, og det er veldig humant. Det nå ikke lenger lov å slakte selv og slaktingen skal foregå på godkjent slaktehus i byen.

Så her foregår Bayram

Bayram starter med at troende muslimer til tar moskeene for morgenbønn. Mange tyrkere drar også hjem til landsbyen sin for å være med familie og venner. Det er vanlig å kle seg pent under Bayram så man vil møte på lokale som har kledd seg i sitt fineste tøy og byen vil være fylt med lokale som ferier sin høytid.

Turistene blir i liten grad lite påvirket av Bayram utenom at flere steder vil holdes stengt. Men i dagene frem til Kurban Bayram kan du se lastebiler med sauer og geiter som blir fraktet inn til byene fra landsbyen for å bli solgt og slaktet på de godkjente slaktehus. Det er en fin idé å ønske folk god ferie ved å si ”Iyi Bayramlar”

Hva er stengt under Bayram?

Under Bayram vil banker og offentlige kontorer være stengt og at minibanker kan være tom for kontanter.

- Annonce -