- Annonce -

Hun skulle på ferie med sin mor og sin 4-årige lillesøster for 11 år siden. Turen gik til Alanya, og hun kom ikke herfra igen. Historien om – den dengang 21 årige – Sofia Servé Ergün kunne være klippet direkte ud af en novelle fra et dameblad, men for Sofia var det bare noget, der skete. En virkelighed, som hun på ingen måde har fortrudt.

Hun blev forelsket i den jævnaldrende Yücel, der er advokat og aktiv med både byggeri og mange andre aktiviteter. I dag har de to dejlige børn på 4 og 7 år, og denne dag på stutteriet er datteren, Jasmin, til ride undervisning med veninden Melina.

Cavallo Ranch

Da hun skulle flytte herned, sagde hun, at hun ville have sin hest med. Og Yücel  sagde okay, men havde nok ikke troet, at hun ville fastholde dette. Men resultatet blev, at Sofia og hendes far kørte hele vejen fra Sydsjælland til Alanya med hesten, samt en pony som selskab i en lejet hestetransporter.

  • Yücel købte så denne store grund i Yeşilöz ca. 25 km uden for Alanya mod Gazipasa. Og i 11 år har vi kørt sten væk, bygget, lavet mur omkring de 33.000 kvm, bygget stalde og istandsat privat beboelsen. Vi er her i alle weekender og i ferier og nyder landlivet, og nu er vi klar til at tage næste skridt med tilbud om ride undervisning. Men det har været en lang rejse med masser af hårdt arbejde, fortæller Sofia.

Fra 1. februar i år er der ansat en ung dansk pige fra Fyn, som hedder Anne Quistgård som underviser. Hun er rigtig dygtig og har erfaring fra mange kendte stutterier i Danmark. Hun underviser eleverne, mens et lokalt ægtepar bor i en bolig ved siden af ranchen og holder det smukke område, samt fodrer og vander hestene. Der er nu 9 heste, geder, kaniner, høns og 2 hunde. Så der er liv og landlig stemning og masser af frugt træer, palmer og buske med skønne farver og dufte. En dansk rideskole svøbt i tyrkisk natur og frodighed.

Det var som sådan ikke en drøm

Cavallo Ranch er en drøm og vil få ethvert hestepige hjerte til at slå i dobbelt takt. Her er alt perfekt. Flotte stalde, smuk natur og en drømme bolig med den skønneste udsigt over marker, bjerge og Middelhavet.

  • De fleste hestepiger har nok haft en drøm om deres eget sted med heste og smukke omgivelser. Men for mig var det egentlig ikke noget, jeg drømte om, men mere noget, der ligesom skete, og nu er vi her, og jeg nyder det i fulde drag med min familie, fortæller Sofia med sit velkendte smil og gode humør.

Udover undervisningen tilbydes også udlejning af bokse og opstaldning til private. Men stedet er ikke tiltænkt egentlige turistaktiviteter, men er skabt med henblik på at være rideskole for de, der bor hernede.

 

- Annonce -